{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Eressian Hotel & Hammam Spa

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αλέξης Μιχάλας

Εταιρεία: Α. Μιχάλας και Σία ΕΕ

Φωτογράφος: Κωνσταντίνος Σταματέλλης

Ιστοσελίδα: https://www.eressian.com/

Email: hotel@eressian.com, alex@eressian.com

Τηλέφωνο: 6987/003086

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Eressian Hotel & Hammam Spa διαθέτει δύο σουίτες και δύο δωμάτια και στεγάζεται σε μία αρχοντική κατοικία του 1850 στο χωριό της Ερεσού, στη Λέσβο. Βρίσκεται στην καρδιά του χωριού, δίπλα στην κεντρική πλατεία κοντά στην πηγή τρεχούμενου νερού, και διαθέτει απαράμιλλη θέα προς τους ηφαιστειογενείς λόφους που περιστοιχίζουν την Ερεσό, τον κάμπο της Ερεσού και τη θάλασσα.

Οι εγκαταστάσεις του Eressian Hotel & Hammam Spa αποτελούνται από το διατηρητέο αρχοντικό (ξενοδοχείο) και το σύγχρονο κτίριο του χαμάμ σπα, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του ειδικά διαμορφωμένου εξωτερικού χώρου, όπου βρίσκεται και η εξωτερική πισίνα. Η σύγχρονη αρχιτεκτονική του χαμάμ σέβεται την ιστορικότητα του αρχοντικού, χαρακτηρίζεται από λιτές γραμμές και ξεχωρίζει μέσω των υλικών, των χρωμάτων και των υφών, λειτουργώντας ως φόντο για το διατηρητέο αρχοντικό.

Ο σχεδιασμός των κύριων χώρων του ξενοδοχείου είχε ως σημείο αναφοράς την ανάδειξη της ιστορίας του κτιρίου, με κύρια χαρακτηριστικά τα πατώματα, το κλιμακοστάσιο και την εσωτερική και εξωτερική τοιχοποιία. Τμήμα της εσωτερικής τοιχοποιίας αποκαλύφθηκε με την αφαίρεση του σοβά και διατηρήθηκε προκειμένου να αναδειχθούν τα αυθεντικά υλικά του κτιρίου: λάσπη, άχυρο, πέτρα και ξύλο.

Ο κάθε χώρος του ξενοδοχείου διαθέτει δικό του σχεδιασμό, εμπνευσμένο από στοιχεία του πρωτότυπου εσωτερικού σχεδιασμού, όπως για παράδειγμα στη σουίτα του πρώτου ορόφου όπου κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί το μοναδικό ξυλόγλυπτο ταβάνι με τις επίχρυσες λεπτομέρειες από βελανίδια –μία προσωπική αφιέρωση του πρώτου ιδιοκτήτη του κτιρίου, και προγόνου του σημερινού ιδιοκτήτη, που ήταν μεγαλέμπορος βελανιδιών τον 19ο αιώνα -κάτι που διατηρήθηκε και αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το λογότυπο του ξενοδοχείου.

Επίσης, για τον εσωτερικό χώρο του χαμάμ σχεδιάστηκαν κατασκευές με ανατολίτικο χαρακτήρα αλλά λιτές γραμμές, προκειμένου να αναδειχθούν οι όγκοι και οι εσοχές του κτιρίου.

Το διατηρητέο κτίριο του ξενοδοχείου χτίστηκε το 1850 από τον προ-προ-πάππου του σημερινού ιδιοκτήτη. Η συναισθηματική ανάγκη για ανασύνθεση της ιστορίας της οικογένειας έκανε τον ιδιοκτήτη να αγοράσει πίσω την πατρογονική του οικία το 2009, η οποία είχε πωληθεί το 1950 από τη γιαγιά του και εγγονή του αρχικού ιδιοκτήτη. Σύντομα έγινε σαφές ότι το ξυλουργείο που στεγαζόταν στο γειτονικό οικόπεδο δε θα μπορούσε να συνδυαστεί με τη μετατροπή του αρχοντικού σε πρότυπο χώρο φιλοξενίας, οπότε το 2010 αγοράσθηκε και το γειτονικό οικόπεδο.

Η μελέτη του ξενοδοχείου διήρκησε 1,5 χρόνο. Η μελέτη του χαμάμ & σπα διήρκησε 1 χρόνο. Τα δύο έργα εντάχθηκαν σε ξεχωριστά αναπτυξιακά προγράμματα. Το χαμάμ αποπερατώθηκε το 2018 και λειτουργεί αδιάλειπτα από το 2019. Το ξενοδοχείο αποπερατώθηκε το 2020 και άνοιξε τις πύλες του την 01/07/2020. Η πρόοδος των έργων υπήρξε αργή και για εμπορικούς λόγους, λόγω δυσκολιών της τουριστικής αγοράς στη Λέσβο την περίοδο από το 2015 και μετά.

Η ανακαίνιση του διατηρητέου αρχοντικού σε ξενοδοχείο ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 344.118,28 € πλέον ΦΠΑ, ενώ η κατασκευή του χαμάμ & σπα ολοκληρώθηκε με προϋπολογισμό 288.186,58 € πλέον ΦΠΑ, με επίβλεψη των εργασιών από τους ιδιοκτήτες, τον αρχιτέκτονα και τον διακοσμητή εσωτερικών χώρων.

Μεταξύ των κατασκευαστών & συντελεστών του έργου: 

Σκυρόδεμα: Βαληλής & ΣΙΑ Ε.Ε.
Οικοδομικές Εργασίες: Κωνσταντίνος Κουρλής & Γεώργιος Σκομβούλης
Ξυλουργικές Εργασίες: Μιχαήλ Πολυμιάδης
Κουφώματα: Dauwin Παπαβασιλείου & Παναγιώτης Ταμβακέρας


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

  • Αρχιτέκτονες: Χρήστος Καπαρελιώτης & Φιλιώ Σαμψάκη
  • Interior Designer: Κώστας Μυρογιάννης
  • Έπιπλα: Κούρτης Contract, Μιχάλης Πολυμιάδης, Έπιπλο Γιαβρίμης
  • Παράθυρα: Dauwin Παπαβασιλείου
  • Φωτιστικά: Zenza Home, Προδρόμου Φωτισμός
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media