{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

10GR Hotel and Wine Bar

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μανώλης Ζαράνης

Εταιρεία: Vast Make IKE

Φωτογράφος: Βαγγέλης Χατζηκέλλης

Ιστοσελίδα: https://10grhotel.com/

Email: info@10grhotel.com

Τηλέφωνο: 22410/20910

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην καρδιά της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, πολύ κοντά στην οδό Ιπποτών, βρίσκεται λιθόκτιστο κτίσμα, μήκους 45 μ. και πλάτους 8μ.  Πιθανότατα στρατώνας και στάβλοι κατά την εποχή της Ιπποτοκρατίας, έχει δεχθεί ελάχιστες επεμβάσεις από την Οθωμανική περίοδο μέχρι σήμερα. 

Το ισόγειο περιορίζεται σε διαμπερές τμήμα μεταξύ των οδών Πολυδώρου και Αγησάνδρου, έκτασης 72 τ.μ., που αποτελεί το Lobby του ξενοδοχείου και ταυτόχρονα ένα ιδιαίτερο wine bar, ανοικτό στο κοινό το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου. Οι επισκέπτες έχουν αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη την ποικιλία ποιοτικού οίνου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, πλαισιωμένου από γεύσεις βασισμένες σε Ελληνικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα ή χειροποίητες δημιουργίες από ντόπιους παραγωγούς, με ρόδι, σύκο, ελιά και άλλα τοπικά προϊόντα. Οι "Οινικές Τρίτες" έχουν γίνει θεσμός για τη Ροδιακή κοινωνία, κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου. Η κάβα στον ημιώροφο διαθέτει πάνω από 340 ελληνικές ετικέτες. 

Στον όροφο, που καταλαμβάνει το ήμισυ σχεδόν του οικοδομικού τετραγώνου, βρίσκονται τα δωμάτια. Μικρές ιδιωτικές αυλές, στα πρότυπα των παραδοσιακών ελληνικών οικισμών, βόρεια του (δια)δρόμου, οδηγούν στα δέκα δωμάτια του ανατολικού τμήματος, αφιερωμένα σε ισάριθμες εξέχουσες προσωπικότητες που ανέδειξαν την Ελλάδα στο εξωτερικό. Εντός του κάθε αποκατεστημένου λίθινου ιπποτικού θόλου, δεσπόζει ο σύγχρονος σχεδιασμός, τα χειροποίητα έπιπλα και μία από τις δέκα προσωπικότητες, ζωγραφισμένες από τον αρχιτέκτονα κ. Παναγιώτη Χατζηιωάννου. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, η Μελίνα Μερκούρη, ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Νικόλαος Δούμπας, φωτίζουν την ταξιδιωτική εμπειρία του επισκέπτη. Η εμπειρία αγγίζει την προσωπική επαφή, τη Μεσαιωνική Ρόδο και τη σύγχρονη Ελλάδα σε μια δημιουργική συνέχεια. 

Στο δυτικό τμήμα, το κέλυφος είναι νεότερο και οι ρόλοι αντιστρέφονται. Εδώ, ο σχηματισμός των τεσσάρων σουιτών έχει ως αφετηρία τις τέσσερις αρχαίες πόλεις του νησιού: Λίνδος, Ιαλυσός, Κάμειρος, Ρόδος. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τής κάθε πόλης (αλμύρα, ευδαιμονία, γεωργία, λάμψη), δίνεται έμφαση στα αντίστοιχα κυρίαρχα χρώματα. Σε όλα τα δωμάτια, η άνεση συνδυάζεται με τη χειροποίητη σύγχρονη δημιουργία. Διπλά ντουζ και υδρομασάζ, πυκνές πτυχώσεις στις κουρτίνες, προθήκες έργων τέχνης, σύνθετα έπιπλα και φωτιστικά κατασκευασμένα από ντόπιους επιπλοποιούς. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον φωτισμό. Όλα τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας led ντιμάρονται, για να δημιουργήσουν πλήθος μοναδικών συνδυασμών ανάλογα με την κάθε στιγμή. 

Παράλληλα, σε κάθε γωνιά του συγκροτήματος, ακόμα και στους βοηθητικούς χώρους, παρουσιάζονται έργα σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών σε περιοδικές εκθέσεις, με μεγάλο καλλιτεχνικό και εμπορικό ενδιαφέρον. 

Η επιχειρηματική ιδέα πίσω από τον σχεδιασμό βρίσκεται σε μια νέα πρόταση για τα δεδομένα της Ρόδου. Οι τρεις χρήσεις (κατάλυμα, wine bar, Γκαλερί) συνδυάζονται, δημιουργώντας ένα βιώσιμο και αειφόρο σύνολο, που καλλιεργεί προσωπικές σχέσεις και εμπειρίες. Ο ένοικος, ο συνδαιτημόνας, ο επισκέπτης νιώθουν να αλλάζουν συνεχώς ρόλους, όπως σε έναν χώρο οικείο. Ανακαλούν μνήμες του τόπου και τις συνδυάζουν με το ζωντανό αποτύπωμα του παρόντος. Η γεύση, η όσφρηση, η αφή, η όραση συμπληρώνουν η μια την άλλη, δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτός ο πλούσιος ιστορικά τόπος είναι μια όαση ευδαιμονίας. Στο 10GR η Ελλάδα σε φιλοξενεί, σε προσκαλεί και σου προσφέρεται απλόχερα. 


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Παναγιώτης Χατζηιωάννου
 • Σχεδιαστική Ομάδα: Παναγιώτης Χατζηιωάννου, Εμμανουήλ Ζαράνης
 • Virtual tour 360 & 3D scan: Βαγγέλης Χατζηκέλλης
 • Σχεδιασμός branding: Ιωάννα Ζαράνη, Παναγιώτης Χατζηιωάννου
 • Τοπογράφος: Ευάγγελος Ζαράνης
 • Πολιτικός Μηχανικός: Εμμανουήλ Ζαράνης
 • Μηχανολόγος Μηχανικός: Φώτης Λουλουδάκης
 • Σχεδιασμός Φωτισμού: Φώτης Λουλουδάκης
 • Σχεδιασμός Εκθεσιακών χώρων: Παναγιώτης Χατζηιωάννου
 • Σχεδιασμός επίπλωσης: Παναγιώτης Χατζηιωάννου
 • Ζωγραφικός διάκοσμος: Παναγιώτης Χατζηιωάννου
 • Κατασκευαστική εταιρεία: Vast Make IKE
 • Κατασκευή επίπλων: Ξυλοσοφία- Μαθιουδάκης Ευστάθιος
 • Κουφώματα: Ξυλοσοφία- Μαθιουδάκης Ευστάθιος
 • Καθρέπτες-Κρύσταλλα: Rodos Glass Κάππος Γιώργος & Υιός Ο.Ε

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: 2018-2021
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media