{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS
Κλείσε Ραντεβού
Make an Appointment
{{day.humandate}}
Κλείσε Ραντεβού
Make an Appointment
{{day.humandate}}
Ο καφές taf είναι ανώτερης ποιότητας, με ξεχωριστή γεύση και ταυτότητα. Σκοπός της εταιρίας είναι η διάδοση της γνώσης για τον καφέ ανώτερης ποιότητας.

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΟΧΟ:

Η taf δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά για περισσότερα από 25 χρόνια. Από το 2006 που ξεκίνησε η έρευνα και η δημιουργία νέων υποδομών μέχρι και σήμερα, η εταιρία έχει σαν σκοπό της την επικοινωνία του νέου κύματος καφέ και τη διάδοση της γνώσης για τον καφέ ανώτερης ποιότητας. 

Η taf παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στην ελληνική αγορά και σε αγορές του εξωτερικού, πάντα με γνώμονα την ανώτερη ποιότητα σε όλα τα στάδια, από την πρώτη ύλη έως και το τελικό ρόφημα που φτάνει στο φλιτζάνι και την εξυπηρέτηση των πελατών της.


Οι ποικιλίες του καφέ Taf


Typica
Αυτή η ξεχωριστή ποικιλία καφέ είναι γνωστή για το επιμηκυμένο και οβάλ σχήμα του κόκκου. Στην Κεντρική Αμερική, την ονομάζουν και «Arabigo» ή «Criolo». Η ποικιλία Typica χαρακτηρίζεται για την «καθαρή» και έντονη οξύτητα της η οποία γίνεται εντονότερη όταν καλλιεργείται σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Το αποτέλεσμα στο φλυτζάνι χαρακτηρίζεται για την ελαφριά γεύση λεμονιού και την ευχάριστη νότα λουλουδιών, καθώς επίσης και για τη γλυκιά του επίγευση.

Bourbon
Η ποικιλία Bourbon ανακαλύφθηκε στο νησί Reunion κοντά στη Μαδαγασκάρη, το οποίο αρχικά ονομαζόταν Bourbon. Το άρωμα Bourbon είναι ιδιαίτερο και χαρακτηρίζεται από έντονη οξύτητα, παρόμοια με αυτή ενός κρασιού, καθώς και από τη γλυκιά του επίγευση. Οι ποικιλίες Bourbon οι οποίες καλλιεργούνται σε μεγαλύτερα υψόμετρα παρουσιάζουν και «λουλουδένια» αρωματικά χαρακτηριστικά. Οι κόκκοι καφέ Bourbon είναι μικροί σε μέγεθος και στρογγυλοί.

Caturra
Η ποικιλία Caturra ανακαλύφθηκε στη Βραζιλία. Η Caturra είναι μία μεταλλαγή της ποικιλίας Bourbon και μπορεί να παράγει καλή ποιότητα κόκκων σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Τα φύλλα είναι παρόμοια με αυτά της ποικιλίας Bourbon. Τα χαρακτηριστικά ενός καφέ της ποικιλίας Caturra είναι η ευδιάκριτη οξύτητα με αρωματικές νότες λεμονιού, ειδικά όταν φύεται σε μεγάλα υψόμετρα. Οι κόκκοι είναι συμπαγείς και το «σκάσιμο» του κάθε κόκκου στο κέντρο του μοιάζει να είναι ενσωματωμένο στις υπόλοιπες στρώσεις του.

Catuai
Η ποικιλία Catuai είναι ένας συνδυασμός των ποικιλιών Mundo Novo και Caturra. Το πλεονέκτημα της ποικιλίας Catuai είναι ότι αντέχει σε δύσκολες συνθήκες όπως οι ισχυροί άνεμοι και οι βροχοπτώσεις. Ο καρπός αντιστέκεται και δεν πέφτει εύκολα στο έδαφος. Η ποικιλία αυτή δεν έχει κάποιο χαρακτηριστικό άρωμα.

Mundo Novo
Πρόκειται για έναν συνδυασμό των ποικιλιών Typica και Bourbon. Το φυτό είναι ανθεκτικό και παρουσιάζει καλή απόδοση σε μεσαία και μεγάλα υψόμετρα. Η γεύση της ποικιλίας Mundo Novo στερείται γλυκύτητας και μπορεί να χαρακτηριστεί από την πικρή επίγευση του.

Maragogype
Το όνομα αυτής της ποικιλίας προέρχεται από μία περιοχή που φέρει το όνομα «Maragogype» στην Bahia της Βραζιλίας. Σε γενικές γραμμές, το αρωματικό προφίλ αυτών των κόκκων, με το ασυνήθιστα μεγάλο μέγεθος, χαρακτηρίζεται από απαλή και ραφιναρισμένα γλυκιά οξύτητα.

Pacamara
Πρόκειται για μία διασταύρωση των ποικιλιών Maragogype και Pacas.

Pacas
Η ποικιλία Pacas είναι μία διασταύρωση των ποικιλιών Caturra και Bourbon.

Catimo
Πρόκειται για μία διασταύρωση της ποικιλίας Arabica-Robusta από την περιοχή Timor και της ποικιλίας Caturra. Η ποιότητα των κόκκων Catimor είναι ξεχωριστή για την «ξινή» της οξύτητα και την τονωτική και ταυτόχρονα αλμυρή της επίγευση.

Geisha
Πρόκειται για μία ποικιλία που προέρχεται από ψηλά δέντρα με μεγάλους καρπούς. Η γευστική εμπειρία αυτής της ποικιλίας που καλλιεργείται στον Παναμά χαρακτηρίζεται από λουλουδένιο άρωμα και συνεχή εξωτική επίγευση σε συνδυασμό με έντονα δροσιστική οξύτητα. Οι κόκκοι Geisha είναι καμπυλωτοί και λεπτοί.

Villa Sarchi
Πρόκειται για ένα φυσικό υβρίδιο της ποικιλίας bourbon. Τη συναντήσαμε για πρώτη φορά στην πόλη Sarchi της περιοχής West Valley στην Κόστα Ρίκα. Όταν η παραγωγή του καφέ είναι καλή, η ποικιλία αυτή εμφανίζει πολυπλοκότητα στο φλιτζάνι με άρωμα σταφυλιού, πράσινου μήλου και λαμπερές νότες.

Pache
Πρόκειται για μετάλλαξη της ποικιλίας Typica και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στη Γουατεμάλα. Είναι γνωστή και ως Pache Comun.

Villalobos
Η ποικιλία γεννήθηκε στη Western Valley της Κόστα Ρίκα. Πρόκειται για μιία, θα λέγαμε, εξωτική ποικιλία, η οποία λαμβάνει από το εξαιρετικά πλούσιο έδαφος και το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής ό,τι χρειάζεται ώστε να αποκτήσει τη γλυκύτητα και την ισορροπημένη οξύτητα, δυο από τα βασικά χαρακτηριστικά της.

Castillo
Πρόκειται για μια υπο-ποικιλία της Colombia (μετάλλαξη) η οποία προσαρμόστηκε σε εργαστήριο για την καλύτερη απόδοσή της σε συγκεκριμένα κλίματα και εδάφη. Σήμερα, είναι η ποικιλία καφέ που καλλιεργείται περισσότερο στην Κολομβία.

Sidra
Είναι μια διασταύρωση των ποικιλιών Red Bourbon και Typica, η οποία έχει διατηρήσει χαρακτηριστικά και από τις δυο ποικιλίες, με ισορροπημένο αποτέλεσμα. Το 2013 ήταν η χρονιά που καλλιεργήθηκε στην Κολομβία και συγκεκριμένα στην φάρμα που αγαπά τις καινοτομίες, την La Palma y El Tucan. Η Sidra έχει μοναδικό χαρακτήρα, η γεύση της παραπέμπει σε φρέσκο μήλο, ενώ και η οξύτητά της χαρακτηρίζεται malic.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ/ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 • Espresso Blends Pianeta

  Η σειρά Pianeta περιλαμβάνει καφέδες, οι οποίοι καλλιεργούνται εφαρμόζοντας βιώσιμες πρακτικές. 
 • Premium Estate

  Blend από καφέδες single estate για καφέ φίλτρου.
 • Single Estate

  Καφές απο μία μεμονωμένη φάρμα. Η Taf έχει χτίσει απ' ευθείας σχέσεις με τις φάρμες...
  Διαβάστε Περισσότερα

COMPANY VIDEO

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

      23ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, Άγιος Στέφανος, Ελλάδα

   http://www.cafetaf.gr

   info@cafetaf.gr

   210/6218172

ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε την συμετοχη σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media