{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

The Modernist, Athens

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ελένη Παπαευαγγέλου

Εταιρεία: Formrelated Architecture Studio

Φωτογράφος: Ιωάννα Ρουφοπούλου

Ιστοσελίδα: http://www.formrelated.com/

Email: formrelated@gmail.com

Τηλέφωνο: 2310/220744

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το The Modernist Athens στεγάζεται σε ένα κτήριο της μεταπολεμικής αρχιτεκτονικής και της μαζικής ανοικοδόμησης της δεκαετίας του 1950, που αποτελεί ένα αστικό κτήριο με καθαρή γεωμετρία και αυστηρό κάνναβο στις όψεις, ενώ χωρίζεται σε Υπόγειο, Ισόγειο, έξι Ορόφους και Roof Garden. Ο λιτός διάκοσμος στις όψεις με σοβά και σκοτίες αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής της εποχής.

Βασικός σκοπός του σχεδιασμού μας, σε υφιστάμενα κτήρια, είναι να αφουγκραζόμαστε την ίδια την αρχιτεκτονική του κτηρίου και πώς θα συνδέσουμε το «έξω» με το «μέσα». Αποφασίσαμε να μην κάνουμε κάποια επέμβαση στη μορφολογία της όψης.

Το κτήριο βάφεται εξωτερικά σε σκούρους χρωματισμούς, ώστε να προετοιμάσει τον επισκέπτη για μια σειρά από έντονες αντιθέσεις σε υλικά και χρώματα. Στο εσωτερικό, κλασσικά στοιχεία και υλικά αποτελούν τον συνδετικό κρίκο, ώστε να επαναφέρει το κτήριο και το έργο, στο σύνολο του, στο σήμερα.

Ένα ακόμα ζήτημα που μας απασχόλησε, είναι ο υφιστάμενος κάνναβος του στατικού φορέα (έλλειψη συμμετρίας, ακαθόριστες κολόνες), δημιουργώντας τον προβληματισμό της σωστής θέσης του Lobby και της Reception.

Το Modernist Athens δεν προσεγγίζεται σαν ένα τυπικό ξενοδοχείο. Οι υπηρεσίες και οι χρήσεις αναμειγνύονται και δημιουργούν μια νέα χωροταξία. Από την κύρια είσοδο και μόλις ανέβεις τη σκάλα, έρχεσαι αντιμέτωπος με ένα hub που σε συνδέει με τις υπόλοιπες χρήσεις του ξενοδοχείου και όλες τις διαδρομές.

Η κάτοψη χωρίζεται σε δύο μέρη, στο τμήμα που εξυπηρετεί τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου και στο κομμάτι του café που λειτουργεί και σαν χώρος πρωινού.

Ένας γυάλινος τοίχος ορίζει τους χώρους κίνησης και γίνεται τμήμα της εισόδου, πάγκος σερβιρίσματος και reception. Οι συνεχείς αντανακλάσεις του ενός χώρου στον άλλο, δίνουν βάθος και πετυχαίνουν να εισχωρήσει το έξω.

Οι τόνοι στο lobby παραμένουν σκούροι τόσο στους τοίχους όσο και στα υλικά. Οι λεπτομέρειες σε μπρούτζο ανάγουν τις λιτές γραμμές σε ένα πολυτελές περιβάλλον, πιστό στις σχεδιαστικές αρχές της mid-century αισθητικής.

Το ξενοδοχείο αποτελείται από 38 δωμάτια, εκ των οποίων τα 25 έχουν μπαλκόνι και τα περισσότερα θέα. Τα τρία XLarge Δωμάτια έχουν patio και jacuzzi.

Ο πυκνός στατικός φορέας σε κάθε όροφο τροποποιείται. Το κύριο πρόβλημα ήταν το πώς με αυτόν τον σκελετό μπορούμε να σχεδιάσουμε τα δωμάτια, δημιουργώντας παράλληλα ένα αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον στην κάτοψη. Οδηγηθήκαμε στη δημιουργία εσοχών και προεξοχών ανάμεσα στα δωμάτια.

Ένα λιτό περιβάλλον και μια απλότητα στον σχεδιασμό ήταν η βασική προσέγγιση. Τα φυσικά υλικά είναι αυτά που δίνουν την πολυτέλεια στον χώρο. Μωζαΐκ παρκέ, ξύλινο δάπεδο, μπρούτζος, μάρμαρο και δέρμα, έντονα στοιχεία της εποχής ανοικοδόμησης του κτηρίου. Το interior είναι ένας συνδυασμός από ελληνικά και ξένα brands, ενώ πολλά στοιχεία είναι custom κατασκευές. Ξεχωρίζουν οι μπρούτζινες μεταλλικές κατασκευές, που συνδυάζονται με βουρτσιστούς ανάγλυφους καπλαμάδες.

Τα σκληρά υλικά του lobby, χυτό δάπεδο, μάρμαρο, μπρούτζος και μαύρο τζάμι, επαναλαμβάνονται στα δωμάτια και συνδυάζονται με μαλακά, όπως το φυσικό μασίφ δρύινο δάπεδο, ένα δάπεδο που βλέπουμε στα σπίτια του ‘50. Τα δερμάτινα κεφαλάρια, έργα τέχνης, έπιπλα αλλά και τα ευρύχωρα μπάνια συνθέτουν την εμπειρία της φιλοξενίας.

Στο Modernist Athens υπάρχει σχεδιαστική ελευθερία ως προς τις εσωτερικές διαρρυθμίσεις, έτσι υπάρχει η δυνατότητα για περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, όπως πχ γυμναστήριο. Όλα τα facilities ακολουθούν το ύφος και των υπόλοιπων χώρων, ώστε να αποτελούν ένα σύνολο.

H ανάγκη για πρόσβαση στο δώμα οδήγησε στον επανασχεδιασμό του δώματος. Ένας χώρος που συνδυάζει τη διαφάνεια, τη σκιά και το πράσινο. Τα υλικά που επιλέχθηκαν, ξύλινο deck, μπετόν και λαμαρίνα, συμπληρώνουν την αισθητική του The Modernist. Στο roof top με θέα την Ακρόπολη κυριαρχεί το πράσινο. 


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

  • Τίτλος Έργου: The Modernist Athens
  • Περιοχή: Αθήνα
  • Μελέτη & Κατασκευή: 2019-2020
  • Αρχιτεκτονική Μελέτη: FORMrelated Studio
  • Ομάδα Μελέτης: Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Παπαευαγγέλου Ελένη
  • Συνεργάτες: Στέλλα Μουστάκα, Μένια Καμπούρη
  • ΗΜ Μελέτη: Hotel Engineers
  • Κατασκευή: ΑΠΑΞ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.
  • Graphic Design: Post Spectacular Office

Φωτισμός: Luminart, Delight Zefkilis Bros Co, Kave Home
Πλακάκια-Είδη Υγιεινής: Material Projects&More, Kiskinidis Living Made Easy
Εξωτερικά Κουφώματα: Exalco
Πόρτες Εσωτερικές-Δωματίου: Porta Impresa
Αυτόματες Πόρτες: Ergomatic
Έπιπλα: Myran Scandinavian Design, Almeco, Tsiklioti, K2 Furniture, Kave Home
Υφάσματα: SOLO Athens, Cone Tessuti, Χαρταμπάς
Art Work: Print Sin
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media