{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

ΒΡΑΒΕΙΑ

Ειδικό Βραβείο Μη Υλοποιημένου Έργου

The Green Luxury Villas

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Δούναβη Κατερίνα

Εταιρεία: Χωρογράφοι

Φωτογράφος: 500s studio

Ιστοσελίδα: https://www.chorografoi.gr/

Email: info@chorografoi.gr

Τηλέφωνο: 22810/80027

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το συγκρότημα κατοικιών “The green luxury villas” επιχειρεί να προτείνει μια εμπειρία διαμονής που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του πολιτισμικού και φυσικού τοπίου της Μυκόνου με ένα σύνολο πολυτελών παροχών και ανέσεων. 

Το συγκρότημα αποτελείται συνολικά από οκτώ ανεξάρτητα κτίρια -επτά κτίρια κατοικίας (βίλες) δύο έως πέντε δωματίων, και ένα κτίριο υποδοχής και εστιατορίου. Τα κτίρια αναπτύσσονται στο ανάγλυφο του οικοπέδου, έτσι ώστε ο κάθε χώρος να απολαμβάνει τη μέγιστη δυνατή θέα προς τη θάλασσα. Η φύτευση, το νερό και τα βράχια αποτελούν βασικά και χαρακτηριστικά στοιχεία της σύνθεσης που αγκαλιάζουν και πλαισιώνουν τα κτίρια, ώστε να εντείνεται η αίσθηση της καλοκαιρινής εμπειρίας για τον επισκέπτη.

Το συγκρότημα προσεγγίζεται από τη βόρεια πλευρά μέσω αγροτικής οδού και το κτίριο της υποδοχής και του εστιατορίου βρίσκεται στην είσοδο με κοινόχρηστη πισίνα και χώρο εστιατορίου, spa και γυμναστηρίου. Δύο δρόμοι από κυβόλιθους οδηγούν στις εισόδους των πολυτελών κατοικιών.

Κάθε κτίριο αποτελείται από συνθέσεις δύο ή τεσσάρων λευκών όγκων, μία ορθογωνικού σχήματος, πλάκα από θραπιναριστό σκυρόδεμα και φυτεμένο δώμα, η οποία εδράζεται πάνω στους λευκούς όγκους και σε κάποιες περιπτώσεις από έναν όροφο σε χαμηλότερο επίπεδο από εμφανή λιθοδομή. Οι λευκοί ορθογώνιοι όγκοι, ως αναφορά στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του νησιού, φιλοξενούν τα υπνοδωμάτια και τα κλιμακοστάσια που οδηγούν σε  χαμηλότερα επίπεδα. Ανάμεσα στους λευκούς όγκους δημιουργείται ένας διαμπερής και ενιαίος χώρος που φιλοξενεί τις κοινόχρηστες λειτουργίες της κατοικίας, όπως κουζίνα, τραπεζαρία και χώρο καθιστικού, και στεγάζεται από το φυτεμένο δώμα. 

Τα μεγάλα υαλοστάσια προς την πλευρά της θέας επιτρέπουν την άμεση σύνδεση των εσωτερικών με τους εξωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, δημιουργώντας μια αδιάσπαστη λειτουργική και οπτική συνέχεια. Παράλληλα, περσιδωτά ξύλινα πανέλα επιχειρούν να προστατέψουν τον εσωτερικό χώρο, προσφέροντας σκίαση από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η κάθε βίλα διαθέτει εκτεταμένους εξωτερικούς χώρους (τραπεζαρία, καθιστικά, ιδιωτικές πισίνες, jacuzzi). Στους υπόγειους χώρους υπάρχει πληθώρα παροχών όπως εσωτερικές πισίνες, γυμναστήρια, χώροι σάουνας και spa, δωμάτια προσωπικού, playroom και αίθουσα προβολών. 

Το σύνολο της σύνθεσης επιχειρεί να αντλήσει από το τοπίο και τα στοιχεία του. Η χρήση των φυτεμένων δωμάτων ελαχιστοποιεί το οπτικό αποτύπωμα του συγκροτήματος στο τοπίο, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη φυσική μόνωση των κοινόχρηστων χώρων διημέρευσης. Βραχώδεις εξάρσεις εντάσσονται στον σχεδιασμό, και πέτρες από τις εκσκαφές χρησιμοποιούνται για τα κτίρια και τις διαμορφώσεις των ανεπίχριστων λιθοδομών με εσοχούμενο αρμό. 

Τα δώματα σχεδιάζονται ώστε να συλλέγεται το βρόχινο νερό και να επαναχρησιμοποιείται για τις ανάγκες των κτιρίων. Οι εξωτερικές λευκές και στρογγυλεμένες τοιχοποιίες συνομιλούν με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Τα κουφώματα είναι ξύλινα φυσικού χρώματος και οι σκιάσεις των εξωτερικών χώρων επιτυγχάνονται με εφελκυόμενες μεμβράνες λευκού χρώματος.

Τα επιχρίσματα εσωτερικά είναι επίσης πατητά σε γήινες και λευκές αποχρώσεις. Τα δάπεδα επενδύονται τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με τσιμεντοκονία σε γήινη απόχρωση, ενισχύοντας την ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο, στοχεύοντας στην ομαλή ένταξη του δαπέδου στο φυσικό περιβάλλον. 


Εμβαδόν οικοπέδου: 9.200 τ.μ.
Επιφάνεια: 3.810 τμ 
Χρόνος μελέτης: 2020
Αρχιτεκτονική μελέτη και μελέτη διακόσμησης: ΧΩΡΟγράφοι (chorografoi architects)
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media