{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Stanley Hotel - The Rooftop

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ρία Βογιατζή

Εταιρεία: Elastic Architects

Φωτογράφος: Γιώργος Φάκαρος

Ιστοσελίδα: https://elasticarchitects.com/

Email: info@elasticarchitects.com

Τηλέφωνο: 210/2204500

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ξενοδοχείο Stanley βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη, στο κέντρο της Αθήνας. Το εστιατόριο χωροθετείται στον ένατο κτηριακό όροφο του ξενοδοχείου και αποτελεί το «παρατηρητήριο» του λεκανοπεδίου της Αττικής, ενώ παράλληλα αναφέρεται στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, με τον οποίο έχει άμεση οπτική επαφή.

Οι Elastic Architects στηρίχθηκαν στον συνδυασμό της γοητείας του ιστορικού κέντρου-τοπίου με την αισθητική οπτική της σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Βασική έμπνευση για τον σχεδιασμό αποτέλεσε το αρχαίο τελετουργικό της Αρρηφορίας, που πραγματοποιούνταν προς τιμήν τής θεάς Αθηνάς και γιόρταζε την πρωινή δροσιά της αυγής, διασφαλίζοντας την αειφορία και την ευφορία της γης. Οι τιμές προς τη θεά Αθηνά και η ευφορία της γης αναπαρίστανται από πράσινα στοιχεία με αναφορά στην ελιά, η γιορτή της πρωινής αυγής σε μια έντονη και φρέσκια χρωματική παλέτα, το πέπλο της Αθηνάς στα υψηλής αισθητικής υφάσματα, ενώ η πηγή –κατάληξη της πορείας–, η «Κλεψύδρα», μετουσιώνεται από το υγρό στοιχείο του νερού που κεντράρεται στον υπαίθριο χώρο του εστιατορίου.

Κύρια πρόκληση των μελετητών ήταν ο συνδυασμός διαφορετικών χρήσεων σε ένα open plan εκτεταμένο σχέδιο, με κύρια πρόθεση την ενοποίηση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Επομένως, σχεδιαστικά στη βασική κίνηση – απόληξη στο κέντρο του δώματος, δημιουργήθηκαν 2 βασικοί και άμεσα αλληλένδετοι πυρήνες, το μπαρ και το εστιατόριο. Οι δύο αυτοί πόλοι έχουν διαφορετικούς τύπους καθισμάτων και διαχωρίζονται μεταξύ τους από πτυσσόμενα κουφώματα, που διευκολύνουν την ελευθερία κινήσεων. Η οπτική σύνδεση των δύο αυτών χώρων επιτυγχάνεται με τη δημιουργία μιας καμπυλόμορφης – ροϊκής χειρονομίας, που περιλαμβάνει τις χρήσεις του μπαρ και του εσωτερικού buffet. Συνεκτικό στοιχείο αποτελούν τα custom made, ροϊκά-γραμμικά φώτα που διαπερνούν και κυκλώνουν τόσο τον εσωτερικό όσο και τον εξωτερικό χώρο. Η απόχρωσή τους, στο χρώμα της τερακότας, σε συνδυασμό με τα πράσινα στοιχεία της φύτευσης, τονίζουν τη σύνθεση με τα χρώματα μιας «πρωινής αυγής – δροσιάς».

Η χρήση ανοιγοκλειόμενων περγκολών αλουμινίου, με σκοπό την ανεμπόδιστη θέα και τη διάχυση του φυσικού φωτός, επεξέτεινε τον χώρο του μπαρ, διαχωρίζοντάς τον από τη λειτουργία της πισίνας, ορίζοντας παράλληλα καθιστικές ζώνες σε διαφορετικά επίπεδα.

Σε ολόκληρο τον σχεδιασμό με βάση την αναβίωση του αρχαίου μύθου, χαρακτηριστικό ρόλο αποτέλεσαν τα υλικά και οι μορφές, τα οποία ενισχύουν την ενοποίηση των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Συναντώνται φρέσκα υλικά με έντονες αντιθέσεις, όπως μάρμαρο κόκκινο Rosso Levantο, με μάρμαρο λευκό Ίκαρος και πράσινο Τήνου, τα οποία συγχωνεύονται είτε με αδρές επιφάνειες σοβά με τεχνοτροπία, είτε με ζεστές αποχρώσεις φυσικού ξύλου, είτε με υφάσματα και ταπετσαρίες που αναπαριστούν τεχνητά το στοιχείο του πρασίνου, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Ο συνδυασμός των παραπάνω στοιχείων ενισχύεται με τη χρήση του πρασίνου, ως συνδετικού στοιχείου μεταξύ των χώρων και ως διαχωριστικού στοιχείου μεταξύ των καθημένων.

Η συνολική αισθητική της πρότασης προσπαθεί να επεκτείνει την έννοια του μύθου ως έναν ευάερο και φωτεινό χώρο, με τον άρτιο συνδυασμό ετερόκλητων συνθετικών στοιχείων.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

  • ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ELASTIC ARCHITECTS 
  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: ELASTIC ARCHITECTS
  • ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: LUCE ATALIOTIS 
  • ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: ΖΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
  • KΙΤCHEN & BAR STUDY – EQUIPMENT:  SBS GROUP
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΟΥ: INTRAKAT CONSTRUCTIONS S.A 

Πέργκολες: Elegance – Eλευθεριάδης
Κουφώματα: Alumil
Βαφές - Τεχνοτροπίες: BERLING
Διακοσμητικός φωτισμός: Βright
Mάρμαρα: ΔELTA Μάρμαρα - Δημητρόπουλος
Πλακάκια - Μαρμαροπλακάκια - Δάπεδα: Lakiotis, Progetto, Assiouras Bros
Yφάσματα - Ταπετσαρίες: Βαγενάς, Σαρλάς, Mikos / Vagenas, Sarlas, Μikos
Ξύλινες επενδύσεις: Pappous woodworks
Μεταλλικές κατασκευές: qoop
Κινητά έπιπλα: Mexil

100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media