{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

NLH Monastiraki

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λάμπρος Σακκάς

Εταιρεία: NLH Management AE / Rkeytect |Architect Efi Tsimi

Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Σε μια από τις πιο ιστορικές περιοχές της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, συναντάμε το νέο NLH Monastiraki Hotel, ένα ξενοδοχείο στη συμβολή των οδών Αθηνάς 33-37 και Καλαμίδας. Αρχικά, χτίστηκε το 1900. Πρόκειται για ένα συγκρότημα τριών διατηρητέων κτιρίων ως προς τις όψεις, που σήμερα η κύρια πρόκληση της επέμβασης ήταν η ενοποίησή τους και ο εκσυγχρονισμός της ταυτότητάς τους, με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική τους μνήμη. Με μια νέα νότα μοντέρνου σχεδιασμού, και σε μια πόλη που εν έτει 2021 εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, το πολυτελές ξενοδοχείο προσκαλεί Έλληνες και τουρίστες να βιώσουν μια Αθηναϊκή φιλοξενία.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Rkeytect της Έφης Τσιμή (Αρχιτέκτων μηχανικός, Ε.Μ.Π.), μαζί με την ομάδα της, ανέλαβε την πλήρη ανακατασκευή τού κτιρίου, καθώς και την εσωτερική διαρρύθμιση/διακόσμηση που ολοκληρώθηκε σε τρεις φάσεις, στο χρονικό διάστημα 2018 – 2020. Το αποτέλεσμα είναι ένα τουριστικό κατάλυμα σύγχρονων προδιαγραφών, με 36 δωμάτια, εκ των οποίων είναι: δύο προεδρικές σουίτες με βεράντες, δύο σουίτες για άτομα με ειδικές ανάγκες και έξι lofts. Kάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και με δικό του χαρακτήρα, ωστόσο η αισθητική τους παραμένει πάντα ίδια, με λιτές γραμμές, κομψά υλικά και ανοιχτές αποχρώσεις.

Το κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 2.043 τ.μ., διαμορφώνεται ως εξής: Έχει κεντρική είσοδο επί της οδού Αθηνάς, ενώ το ισόγειο κατ’ εξαίρεση φιλοξενεί ξένες ιδιοκτησίες, όπως καταστήματα και χώρους εστίασης. Το ξενοδοχείο χωρίζεται: α) σε κοινόχρηστες ζώνες, με τη ρεσεψιόν, το lobby, το business center και το γυμναστήριο, και β) σε ιδιωτικές ζώνες, με τα δωμάτια. Το κλειδί της περιήγησης του χρήστη είναι οι διαδρομές που ενώνουν τα τρία κτίρια, μέσω διαφόρων σημείων αναφορών (λ.χ. διαφορετικές ταπετσαρίες σε χρώμα και μοτίβο, επιγραφές σήμανσης, φωτιστικά κ.λπ.).

Σε σχέση με τις προσόψεις, επειδή τα κτίρια είναι διατηρητέα, κύριο μέλημα ήταν να παραμείνουν ως έχουν και η μόνη επέμβαση ήταν να βαφτεί εξ αρχής. Κύριος χρωματισμός τους είναι η ανοιχτόχρωμη ώχρα, τονίζοντας έτσι χαρακτηριστικά του κτιρίου, όπως τα νεοκλασικά στοιχεία και τα κουφώματα, που, παρ’ όλο που αντικαθίστανται με νέα, ενεργειακά, σύγχρονης τεχνολογίας, διατηρούν το παλιακό ύφος τους.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την εσωτερική διακόσμηση, επιλέχθηκε λιτός σχεδιασμός στα custom made -και μη- έπιπλα. Δόθηκε έμφαση τόσο στον φυσικό όσο και στο τεχνητό φωτισμό, τονίζοντας έτσι τα κομψά υλικά των δωματίων.

Διατηρώντας το ίδιο ύφος, λεπτομέρειες όπως οι ταπετσαρίες, τα υφάσματα και η υφιστάμενη φυσική πέτρα, διαφοροποιούν τον χαρακτήρα σε κάθε χώρο.

Επιπρόσθετα, τα λουτρά επενδύθηκαν από τέσσερα διαφορετικά υλικά, τα οποία είναι συγγενή μεταξύ τους, και στα πατώματα των λοιπών χώρων τοποθετήθηκε ως επί τω πλείστον βινυλικό δάπεδο, που, σε συνδυασμό με τις τοιχοποιίες ξηράς δόμησης με μόνωση, προσφέρει απόλυτη ηχομόνωση. Η κύρια δυσκολία που συναντήθηκε, ήταν οι υψομετρικές διαφορές που καθιστούσαν περίπλοκη τη μετάβαση του χρήστη από κτίριο σε κτίριο.

Ταυτόχρονα, εφικτή ήταν η επιτυχής μετακίνηση των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες και η πρόσβαση σε όλους τους κοινόχρηστους και μη χώρους των κτιρίων, με την προσθήκη δύο νέων ανελκυστήρων. Ο ένας οδηγεί στους βοηθητικούς χώρους του υπογείου και εξυπηρετεί τις ανάγκες/χρήσεις της εύρυθμης λειτουργίας του ξενοδοχείου, ενώ ο άλλος οδηγεί μέχρι το roof garden, που προσφέρει πανοραμική θέα στην Ακρόπολη. Η κατασκευή τους αποτέλεσε μεγάλη πρόκληση. 

Τέλος, μια ακόμη δυσκολία με την οποία η ομάδα ήρθε αντιμέτωπη, ήταν η επίλυση των Η/Μ εγκαταστάσεων σε όλο το εύρος των κτιρίων, λόγω των εμπορικών καταστημάτων της στάθμης του ισογείου.

Σκοπός του νέου ΝLH Monastiraki Hotel είναι ο συνδυασμός της πολιτιστικής κληρονομιάς και της σύγχρονης αισθητικής, και η σύνδεση του παρελθόντος με το μέλλον. Ένα ξενοδοχείο στην καρδιά της πρωτεύουσας, με στόχο να αναδείξει την αρτιότητα, την ισορροπία και την εμβληματικότητα του διαχρονικού κτιριακού συγκροτήματος.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

• Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός: Rkeytect Έφη Τσιμή
• Σχεδιαστική Ομάδα: Έφη Τσιμή, Παναγιώτα Αθανασοπούλου, Άννα Μπεζιάνη, Αθηνά Στεφανή, Δάφνη Φυσεντζίδη
• 3D Visualization Designer: Pixelogic Νίκος Κοίλος 
• Σχεδιασμός Branding: Γιάννης Κέφας, Δάφνη Φυσεντζίδη 
• Μηχανολόγος Μηχανικός: Jepa Ιωάννης Παπαγρηγοράκης
• Σχεδιασμός Φωτισμού: Rkeytect Έφη Τσιμή


Viokef AE
Xenex AE
Kωτσόβολος
Samsung 
DAIKIN Ελλάς
Status Design
Progetto
The Fabulous Group / Wise
MODplus
Xdesign - Χρυσοβιτσιώτης
Mexil
Rigas Furniture
Χυτήρογλου
ID Concept
ΚΥΡΠΟΓΛΟΥ PREMIUM TEXTILES
Elite Strom / Sealy
Golden door
Legrand 
Eurotel
HiT Protel Hotel Software
VALSAMIDIS SA ELEVATORS 
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media