{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Mykonos Earth Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χ. Κηπουρός

Εταιρεία: Decovet IKE

Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος

Ιστοσελίδα: https://mykonosearthsuites.com/

Email: info@mykonosearthsuites.com kipourosc@gmail.com

Τηλέφωνο: 6947/004402

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Mykonos Earth Suites boutique hotel βρίσκεται στην περιοχή «Μεγάλη Άμμος» της Μυκόνου. Η έμπνευση πίσω από τη σχεδιαστική προσέγγιση των εσωτερικών χώρων προήλθε από δύο κύρια στοιχεία της παραδοσιακής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής.

Οι αψίδες κατέχουν δεσπόζουσα θέση στο αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο των Κυκλάδων. Ενώ αρχικά αποτελούσαν ένα αναγκαίο άκαμπτο δομικό στοιχείο, η ευρεία εφαρμογή τους τις έχει αναγάγει σε αναπόσπαστο αισθητικό στοιχείο της Αιγαιοπελαγίτικης αρχιτεκτονικής.

Στο Earth Suites, η αψίδα επιστρατεύεται για ένα πείραμα λειτουργικότητας, στο οποίο μία γνώριμη γεωμετρία επανεξετάζεται με τη βοήθεια σύγχρονων κατασκευαστικών μεθόδων. Η εν λόγω γεωμετρία εφαρμόζεται σε διάφορα στοιχεία, όπως ανοίγματα, έπιπλα και χώρους μετάβασης. Αυτή η επιλογή προσφέρει μια νέα ερμηνεία των στοιχείων ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού δωματίου.

Στα δωμάτια αυτής της τυπολογίας δημιουργούνται καμάρες σε όλα τα περάσματα, που παραπέμπουν στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Η ενοποίηση των τοίχων με τα δάπεδα, με μη αυστηρές γραμμές, ενισχύει την αίσθηση λιτότητας που συναντάται στην τοπική αρχιτεκτονική. Σε αντίθεση με τις λιτές αποχρώσεις του δωματίου, τα κρεβάτια ακολουθούν μια πιο αυστηρή σχεδιαστική προσέγγιση, ενώ για την κατασκευή τους έχει επιλεγεί δρυς, ώστε να υπογραμμίζεται η γεωμετρία τους. Οι αυστηρές γραμμές των κρεβατιών, σε κανονικά τεταρτημόρια προσανατολισμένα προς τη θάλασσα, προσκαλούν τον επισκέπτη να εστιάσει στην απρόσκοπτη θέα. Στις θύρες, οι καμάρες χρησιμοποιούνται στο πάνω μέρος τους κι επενδύονται με louvers. 

Η δεύτερη σχεδιαστική αρχή είναι επίσης άρρηκτα συνδεδεμένη με την κυκλαδίτικη παράδοση. Τα κτιστά στοιχεία στη διάταξη του εσωτερικού χώρου αποτελούν γνώριμο στοιχείο της τοπικής παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.

Η διαχείριση του δαπέδου ως τρισδιάστατης επιφάνειας οδηγεί στη δημιουργία μιας περίτεχνης τοπογραφίας, που αναδεικνύει την αίσθηση συνέχειας στον χώρο. Αυτή η «τοπογραφία» ενσωματώνει το κρεβάτι, τους νιπτήρες και τους χώρους ανάπαυσης του δωματίου, ενώ ταυτόχρονα τονίζει το ρευστό ανάγλυφο της ενιαίας κάτοψης.

Σε αυτή την τυπολογία, συναντώνται είτε χτιστά κρεβάτια είτε κρεβάτια από μεγάλα κομμάτια ξύλου live wood edge σε σκούρο χρώμα, που αναδεικνύουν την αντίθεση με το λευκό χρώμα των  τοίχων, ενώ ο ίδιος τύπος ξύλου χρησιμοποιείται και στις ντουλάπες. Στην οροφή δημιουργούνται φατνώματα, επενδεδυμένα με μία πέργκολα από κορμούς δέντρων οι οποίοι δημιουργούν μία οπτική συνέχεια με την πέργκολα, στον εξωτερικό χώρο των δωματίων της οποίας τα χρώματα αντιστρέφονται.

Στον χώρο της ρεσεψιόν, κυριαρχούν οι γραμμές που περιέχουν τμήματα κύκλου σε όψη. Το έπιπλο της ρεσεψιόν, ο χώρος γραφείου, το έπιπλο αναμονής και ο διακοσμητικός χώρος με τα φυτά αποτελούνται από κυκλικά κομμάτια, ενώ οι λείες επιφάνειες εναλλάσσονται με την τεχνοτροπία του βράχου.  

Στον εξωτερικό χώρο βρίσκονται το μπαρ και το εστιατόριο, τα οποία αναπτύσσονται δίπλα στον χώρο της πισίνας. Τόσο το μπαρ όσο και τα κρεβάτια που βρίσκονται γύρω από την πισίνα, αποτελούν custom made κατασκευές, οι οποίες αναδεικνύουν την απλότητα του χώρου και την απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα.

Η επιλογή των υλικών αποτελεί μία άμεση αναφορά στην ευρεία χρήση του λευκού χρώματος στα νησιά των Κυκλάδων. Πατητή τσιμεντοκονία σε αποχρώσεις του λευκού, φυσικό ξύλο και πέτρα αποτελούν τα κύρια υλικά, ενώ προσεκτικά επιλεγμένα στοιχεία σε χρυσό τόνο δίνουν μία νότα διακριτικής πολυτέλειας.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

Έργο: Mykonos Earth Suites
Aρχιτεκτονική Μελέτη: Liakos Architects
Αρχιτεκτονική Μελέτη εσωτερικού / εξωτερικού Χώρου: Omniview Design
Πολιτικός Μηχανικός / Project Manager: Κώστας Ζούζουλας
Στατική Μελέτη: Σπύρος Νικολόπουλος
Η/Μ Μελέτη: Μιχάλης Χριστοδουλίδης
Iδιοκτήτης: Χ. Κηπουρός
Tοποθεσία: Μεγάλη Άμμος, Μύκονος
Xρόνος Μελέτης: 01/2017- 01/2019 
Xρόνος Κατασκευής: 02/19 - 08/20 

Δαπεδα – Επιστρώσεις: Micropebble Novamix - Novamix 
Μεταλλικές – Γυάλινες καταστευές: IGB – ΤΣΑΜΟΣ ΠΑΡΑΣΧΗΣ & ΣΙΑ 
Χρώματα μεταλλικών κατασκευών: Italkrom
Ξύλινα κουφώματα:Tsigas 
Μπάνιο: Bagno Y Bagno 
Ηλεκτρισμός φωτισμός: Petridis Lighting, SMK Group – Ηλεκτροφωτισμός Μυκόνου SMK
Έπιπλα & ξυλινες κατασκευές: Sirigos Deluxe Furniture
ΕΠΙΠΛΑ: home deco, mexil, almeco, Χαρκοφτάκης, Πινελιές Μύκονος
Υφάσματα: Vagenas
Στρώματα: Matt Royal
Πισίνες: Lamaris PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media