{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Luxembourg Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαργκό Μπουκουράγια

Εταιρεία: DM Architects

Φωτογράφος: Heinz Troll Photography

Ιστοσελίδα: https://www.dmarchitects.gr/

Email: info@dmarchitects.gr

Τηλέφωνο: 2310/860740

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το διατηρητέο ξενοδοχείο Luxembourg Hotel βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κομνηνών 6 με Καλαποθάκη, στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κτίριο ανήκει στα νεοκλασικά κτίρια της Θεσσαλονίκης, κτισμένο το 1924, αποτελώντας ένα στολίδι αρχιτεκτονικής με ιδιαίτερο και περίτεχνο διάκοσμο στις όψεις, ενώ μορφολογικά ανήκει στο ρεύμα του κλασικισμού με διακοσμητικές λεπτομέρειες της Art Nouveau. Ο επανασχεδιασμός και η ριζική ανακαίνιση τόσο των 41 δωματίων του ξενοδοχείου όσο και του ισογείου (reception, lobby, breakfast area, meeting point), συνολικού εμβαδού έργου 1.243 τμ., συντέλεσαν στην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό του τόσο σε λειτουργικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο. Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου πραγματοποιήθηκε τμηματικά ανά όροφο, ξεκινώντας το 2019 από τον τελευταίο και ολοκληρώθηκε με τη ριζική ανακαίνιση του ισόγειου χώρου το 2020.

Βασικό ζητούμενο του σχεδιασμού όσον αφορά τα δωμάτια ήταν ο λειτουργικός επανασχεδιασμός τους και η διεύρυνση των μπάνιων τους. Η μελέτη  των δωματίων βασίστηκε στην αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το νέο, με σκοπό την ανάδειξη του διατηρητέου στοιχείου του κτιρίου. Ταυτόχρονα, οι πινελιές έντονων χρωμάτων και οι λιτές σχεδιαστικές γραμμές συντελούν στη διαμόρφωση μιας σύγχρονης αισθητικής, συνδυασμένης με την αίγλη του παρελθόντος. Η αξιοποίηση εσοχών κάτω από ανοίγματα παραθύρων ως καθιστικών χώρων αποτέλεσε ένα κύριο συνθετικό στοιχείο, αυξάνοντας έτσι τους λειτουργικούς  χώρους του δωματίου και τονίζοντας τα καδραρίσματα της θέας.

Επίσης, η επιλογή του λευκού χρώματος, σε συνδυασμό με γήινες αποχρώσεις, δημιούργησε έναν καμβά ηρεμίας με χρωματικές εντάσεις στα στοιχεία διακόσμησης, προσδίδοντας ξεχωριστό χαρακτήρα στο κάθε δωμάτιο.

Όσον αφορά την κατασκευή, τα νέα διαχωριστικά δημιουργήθηκαν από γυψοσανίδες, καθώς και οι νέες ψευδοροφές. Οι επενδύσεις των δαπέδων έγιναν με βινυλικό δάπεδο ειδικών προδιαγραφών αντοχής και πορσελανάτα πλακίδια υψηλής αισθητικής και ποιότητας στα μπάνια. Συνολικά δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στη χρήση λίγων αλλά ποιοτικών υλικών, αρμονικά δεμένων μεταξύ τους, που μεταφέρουν στον χρήστη την αίσθηση της συνοχής, της οικειότητας και της σύγχρονης πολυτέλειας.

Όσον αφορά τον ισόγειο χώρο, που περιλαμβάνει τη reception, τον χώρο αναμονής και καθιστικού και τον χώρο πρωινού, βασικό ζητούμενο αποτέλεσε η εξωστρέφεια του ισογείου προς τις πολυσύχναστες οδούς όπου βρίσκεται το κτίριο. Αυτό επιτεύχθηκε σχεδιαστικά  με την τοποθέτηση καθιστικών στα περισσότερα ανοίγματα του ισογείου, δημιουργώντας έτσι σημεία θέασης για τους επισκέπτες του εσωτερικού χώρου αλλά και τους περαστικούς.

Όσον αφορά το εσωτερικό, κύριο στόχο αποτέλεσε ο τολμηρός συνδυασμός υλικών και χρωμάτων, ο οποίος μένει ανεξίτηλος στη μνήμη των επισκεπτών και τονίζει τις διαφορετικές λειτουργίες του χώρου. Το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα προσομοιάζει με ζωντανό τρισδιάστατο πίνακα που τέρπει τις αισθήσεις του χρήστη, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο του color blocking σε παστέλ τόνους. Ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο προσδίδει η χρήση δύο τελείως διαφορετικών δαπέδων για τον διαχωρισμό των λειτουργιών, μεταξύ του χώρου πρωινού και του lobby. Τα υλικά που επιλέχθηκαν για την υλοποίηση του ισογείου είναι επενδύσεις δαπέδων με πορσελανάτα πλακίδια, με τα οποία δημιουργήθηκαν ασπρόμαυρες λωρίδες για να τονιστεί το διαφορετικό επίπεδο του χώρου πρωινού, και βυνιλικό δάπεδο με όψη ξύλου υψηλών προδιαγραφών και αντοχής για τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους.

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν custom έπιπλα από ισόβενο δρυ και μεταλλικά χρυσά στοιχεία για να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες του μπουφέ. Η ειδική κατασκευή τής reception επενδύθηκε με μεγάλης διάστασης πλακίδια, τα οποία συντελούν στην ανάδειξή της ως μονολιθικό στοιχείο του χώρου. Ιδιαίτερα φωτιστικά επιλέχθηκαν για να τονίσουν την κάθε ξεχωριστή γωνιά, αποτελώντας ταυτόχρονα και διακοσμητικά στοιχεία του χώρου. Τέλος, δημιουργήθηκαν καδραρίσματα από γύψινα κορδόνια σε μεγάλες επιφάνειες, που προσδίδουν μια διαχρονικότητα δοσμένη με μια σύγχρονη ματιά.

Το συνολικό κόστος επένδυσης ανέρχεται στο μισό εκατομμύριο ευρώ.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

APXITEKTONIKH MEΛETH, INTERIOR DESIGN & ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ: DM Architects

ΣTATIKH MEΛETH: Δημήτρης Γρηγορίου

TEXNIKH ETAIPΕΙA KATAΣKEYHΣ: Dominant Constructions & VVA  Constructions 

ΕΠΙΠΛΑ: ALMECO, YFOS, HARTAMPAS, INART

ΠΛΑΚΙΔΙΑ, ΕΙΔΗ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΒΙΝΥΛΙΚΑ ΔΑΠΕΔΑ: KARAG

ΥΦΑΣΜΑΤΑ –ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ: HARTAMPAS

ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ: ΚΑΥΚΑΣ, NOVA LUCE, ΤΣΑΚΝΑΚΗΣ

ΜΟΚΕΤΕΣ:ORIENTO S.A.

ΠΡΙΖΟΔΙΑΚΟΠΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: LEGRAND 
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media