{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Colors Hotel Athens

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Καλλίας Δημήτριος / Αριάδνη Παρίση

Εταιρεία: P4 Συμβουλευτική Τεχνική ΙΚΕ

Φωτογράφος: Kimberley Powell

Ιστοσελίδα: https://www.pfour.gr/

Email: info@pfour.gr

Τηλέφωνο: 2316/008485

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Βασιζόμενοι στο πετυχημένο brand του ξενοδοχείου, αποφασίσαμε να υπερβάλλουμε στην ανάδειξη του χρώματος ως κύριου στοιχείου, συνδυάζοντας με ανατρεπτικό τρόπο ασυνήθιστες γεωμετρίες με τη νεοκλασική αισθητική, με σκοπό να προκαλέσει στον επισκέπτη την αίσθηση της οικειότητας και της ζεστασιάς, σε τέτοιο βαθμό που ο επισκέπτης να αναλογιστεί πως «ναι, αυτό είναι το σπίτι μου μακριά από το σπίτι μου!».

Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν η παράλληλη υλοποίηση σχεδιασμού και ανακατασκευής ενός κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο 4 αστέρων σε διάστημα μόλις εννέα μηνών, με παρεμβολή καραντίνας τριών μηνών. Ο σχεδιασμός όφειλε να ανταποκρίνεται στην ταυτότητα των Colors Hotels, με στόχο την εξέλιξη και αναβάθμιση της pop και minimal αισθητικής της αλυσίδας, σε ένα πλαίσιο λειτουργικής αξιοποίησης κάθε χώρου με μέριμνα την ενεργειακή αναβάθμισή του.

Η προγενέστερη χρήση του κτιρίου ως γραφεία, μας ώθησε στην ολική αναδιάρθρωσή του. Στη νέα χωροθέτηση αποφασίστηκε η καθολική αντικατάσταση των υφιστάμενων τοιχοποιιών, προσφέροντας άριστη ηχομόνωση μεταξύ των δωματίων –στοιχείο απαραίτητο σε κάθε ξενοδοχείο.

Για την πλέον λειτουργική και αποδοτική σχεδίαση των Η/Μ εγκαταστάσεων, αλλά και για να παραμείνουμε εντός οικονομικών στόχων, σχεδιάστηκαν τρεις φωταγωγοί για τη διέλευση και έλεγχο αυτών.

Στα πλαίσια της καλύτερης ενεργειακής απόδοσης του κτιρίου, τα εξωτερικά κουφώματα αντικατασταθήκαν και τοποθετήθηκε θερμοπρόσοψη, μειώνοντας περαιτέρω το ενεργειακό αποτύπωμα του κτιρίου.

Τα Colors Hotels προσφέρουν στους επισκέπτες τους μια πολύχρωμη παλέτα εμπειριών. Με γνώμονα αυτό, σχεδιάσαμε τον ισόγειο χώρο της υποδοχής. Η εμπειρία Colors ξεκινάει για τον επισκέπτη κατά την είσοδό του, καθώς αντικρύζει σε περίοπτη θέση ένα ειδικά σχεδιασμένο κυκλικό νέον φωτιστικό, που πλαισιώνεται από κρεμαστά φυτά, τα οποία αιωρούνται από ειδικά διαμορφωμένη κατασκευή στην οροφή.

Λαμβάνοντας υπόψιν την ψηφιακή επανάσταση και την επικράτηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη συμπεριφορά των πελατών, επιμεληθήκαμε καινοτόμα σχεδιαστικά και σκηνοθετικά σενάρια που εκτυλίσσονται σε κάθε γωνία του κτιρίου, όπως ο ενιαίος χρωματικά κοινόχρηστος διάδρομος σε κάθε όροφο, με τον κατάλληλο φωτισμό προβολής.

Αξιοποιήσαμε λειτουργικά κάθε γωνιά, δημιουργώντας επιπλέον υπερυψωμένους χώρους με cozy χαρακτήρα για τη φιλοξενία περισσοτέρων ατόμων και εργονομικές κουκέτες για την εξυπηρέτηση οικογενειών, δημιουργώντας έτσι ένα παραμυθένιο περιβάλλον.

Χρησιμοποιήσαμε μία σύνθετη χρωματική παλέτα, η οποία περιελάμβανε κωδικούς που ταίριαζαν ειδικά στο συγκεκριμένο έργο. Η χρήση έντονων χρωμάτων αποτέλεσε τον βασικό πυλώνα του συνολικού σχεδιασμού, καθώς, τόσο η ονοματολογία του ξενοδοχείου όσο και το αρχιτεκτονικό μοτίβο που διέπει τη φιλοσοφία και επιθυμία των ιδιοκτητών, συμβάλλουν στην επίτευξη θετικής διέγερσης των αισθήσεων των επισκεπτών μέσω μίας ευχάριστης ατμόσφαιρας.

Χαρακτηριστικό της ταυτότητας των Colors Hotels είναι η μοναδικότητα του κάθε δωματίου. Κάθε δωμάτιο σχεδιάστηκε έτσι ώστε να προκαλεί ξεχωριστά μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επιλέγει κάθε φορά κάποιο δωμάτιο μέσα από μία ευρεία γκάμα θεματικών ενοτήτων, διατηρώντας το ενδιαφέρον του και εξάπτοντας την περιέργειά του. Σχεδιάσαμε εξατομικευμένα για κάθε χώρο έπιπλα με ειδική επιμέλεια στη λειτουργικότητά τους, που εξασφαλίζουν την άνεση των επισκεπτών, και επιπλέον μεριμνήσαμε ώστε οι κατασκευές αυτές να έχουν αντοχή στον χρόνο και ευκολία συντήρησης.

Σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη της ιδιαιτερότητας του κάθε δωματίου έπαιξε και η επιλογή των φρέσκων υλικών, τα οποία δίνουν μια παιχνιδιάρικη διάθεση που σε προκαλεί να το φωτογραφίσεις.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 


Έργο: Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και Κατασκευή του Ξενοδοχείου Colors Athens Hotel

Αρχιτεκτονική Μελέτη: P4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ (P_FOUR)

Κατασκευή: P4 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΙΚΕ (P_FOUR)

Κόστος υλοποίησης: €1.3Μ

Χρόνος Μελέτης + Κατασκευής: 01/10/2019 – 30/06/2020

Έπιπλα: Woodetails, Almeco, Tsiklioti 

Φωτισμός: LUMINART, PETRIDIS 

Πλακίδια & είδη υγιεινής: Material Projects & more 

Υφάσματα: Sarlas Contracts, Recent 

Δάπεδα: Imperial Floor Gallery AE - I. Καλαντζής ΑΕ

100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media