{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Vila Mayeia

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νουκάκη Αμαλία

Εταιρεία: Noukaki Amalia Design Studio

Φωτογράφος: Ηλιάκης Γιώργος

Ιστοσελίδα: http://www.a-noukaki.gr/

Email: info@a-noukaki.gr

Τηλέφωνο: 6946807922

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Live Βραβείο! Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το έργο αφορά την ανέγερση τουριστικής κατοικίας πάνω από τον κόλπο του Πλακιά στο Ρέθυμνο Κρήτης. Η κατοικία αναπτύσσεται σε τρία κλιμακούμενα επίπεδα, εκμεταλλευόμενη την ήπια κλίση του οικοπέδου, και με βασικό προσανατολισμό τον κόλπο του Πλακιά. Το κάθε επίπεδο αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με το μπάνιο του, ενώ στο μεσαίο επίπεδο αναπτύσσεται επίσης το καθιστικό, η κουζίνα και η πισίνα. 

Τα μεγάλα ανοίγματα των υπνοδωματίων και των χώρων κίνησης είναι τοποθετημένα έτσι, ώστε να είναι δυνατή η οπτική επαφή με την αφοπλιστική θέα. Η πισίνα, η πέργκολα και η γωνιακή τζαμαρία του καθιστικού βοηθούν στην ομαλή μετάβαση από μέσα προς τα έξω και το αντίστροφο, ενώ παράλληλα ολοκληρώνουν τη λιτή ογκοπλαστική του κτιρίου.

Η διακόσμηση μέσα και έξω από το κτήριο βασίστηκε στην αφαίρεση των περιττών στοιχείων, που αποσπούν τον επισκέπτη από την οπτική επαφή με την ολοκληρωτική θέα στο λιβυκό πέλαγος. Επιλέχθηκαν λιτές γραμμές και συνάμα έντονα στοιχεία, εμπνευσμένα από το λιτό και ταυτόχρονα άγριο τοπίο της νότιας Κρήτης.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι φυσικά πετρώματα, ξύλο καρυδιάς και κρητικό κυπαρίσσι, σε συνδυασμό με σύγχρονες εφαρμογές όπως πατητή τσιμεντοκονία. Τα κουφώματα επιλέχθηκαν σε σκούρο χρώμα για να συνδέονται με το τοπίο. Η παλέτα των χρωμάτων και πάλι αντιγράφει το φυσικό ανάγλυφο σε αποχρώσεις του γκρι, του μπεζ και του ανθρακί, τις οποίες συναντάμε στα πετρώματα της περιοχής, ενώ επιλέχθηκαν πινελιές τερακότας -χρώμα που συνδέεται με την ιστορία του νησιού.

Η εσωτερική διάταξη των δωματίων έγινε με στόχο να υπάρχει -ανά πάσα στιγμή- οπτική επαφή με τη θάλασσα.  Γι’ αυτόν τον λόγο επιλέχθηκαν τα ανοιχτά μπάνια, με την ντουζιέρα να είναι σε απευθείας σύνδεση με τη θέα στο πέλαγος.

Ο εξωτερικός χώρος γύρω από την πισίνα παρέμεινε λιτός, όπως και τα χρώματα του κτιρίου, με τη διάταξη των απαραίτητων στοιχείων (τραπεζαρία, καθιστικό) να μην εμποδίζει το βλέμμα. Έτσι, ο χώρος αποπνέει ηρεμία και οι ρυθμοί χαλαρώνουν, κάτι που λείπει από την καθημερινότητα του επισκέπτη.

  • Χρόνος κατασκευής έργου: 2019 – 2020
  • Εμβαδόν κτιρίου: 140 τ.μ.
  • Εμβαδόν οικοπέδου: 488 τ.μ.
Ψήφισε Τώρα για τα Hotel Design Awards

100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε την συμετοχη σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media