{{user.name}}
REGISTER AS VISITOR TAKE PART IN THE WORKSHOPS

Villa Mayeia

Contact Person: Noukaki Amalia

Company: Noukaki Amalia Design Studio

Photographer: George Iliakis

Website: http://www.a-noukaki.gr/

Email: info@a-noukaki.gr

Phone: 6946807922

Thank you for confirming your participation in this Live Award. You can join the presentation by clicking here

DESCRIPTION

The project is the construction of a tourist villa above the bay of Plakias in Rethymno, Crete. The house is developed in three levels, taking advantage of the gentle slope of the plot and the main orientation of the bay of Plakias. Each level consists of a bedroom with its own bathroom, while on the middle level there is also a living room, a kitchen and a swimming pool. 

The large openings of the bedrooms and the movement areas are positioned so that visual contact with the disarming view is possible. The swimming pool, the pergola and the corner glass of the living room help in the smooth transition from inside to outside and vice versa, while at the same time they complete the simple oncoplasty of the building. 

The decoration inside and outside the building was based on the removal of unnecessary elements that distract the visitor from the visual contact with the amazing view of the Libyan Sea. Simple lines and strong elements were chosen inspired by the simple and at the same time wild landscape of southern Crete.

The materials used are natural stones, walnut wood and Cretan cypress, in combination with modern applications such as pressed cement mortars. The frames were chosen in dark colour to connect with the landscape. The colour palette copies the natural landscape  in shades of beige, gray and anthracite, that we find in the rocks of the area, while terracotta touches were chosen -colour of the history of the island.

The interior layout of the rooms was again guided by the fact that there is contact at every point with the view, and for this reason open bathrooms with the shower online with the sea view were chosen. The outdoor area around the pool, as well as the colours of the building, remained simple, with the arrangement of the necessary elements (dining table, sunbeds, umbrellas) not to disturb the view and finally the visitor to experience calm and slow-life -something that is missing from his daily life.

  • Construction Year: 2019 – 2020
  • Building space: 140 τ.μ.
  • Plot space: 488 τ.μ.
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Great Sponsor
Sponsor
Special Partners
NEXT 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Paiania
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT 100% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in 100% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with 100% Hotel Show news by following us on Social Media: