{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Non Implemented - Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαρία Παπαχρήστου

Εταιρεία: Mind the Ark

Ιστοσελίδα: http://www.mindtheark.gr

Email: info@mindtheark.gr

Τηλέφωνο: 210 6096831

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου συνίσταται στην τοποθεσία του και στον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα. Το έργο αφορά την ανακατασκευή και διαμόρφωση εσωτερικού κελύφους reception και την πρόταση πιλοτικού δωματίου, σε υφιστάμενο ξενοδοχείο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο επιβλητικής επτανησιακής πρωτεύουσας.

Σκοπός της μελέτης ανακαίνισης είναι να καταστεί το ξενοδοχείο μέτρο σύγκρισης του στιλ, δηλαδή να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τουριστικό κατάλυμα υψηλής αισθητικής, σε λογικό κόστος κατασκευής, σχεδιασμένο να προσφέρει στους επισκέπτες του κάθε σύγχρονη άνεση, καθώς και αισθητικά ερεθίσματα που ικανοποιούν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, ξεκινώντας από τη reception που αποτελεί τον καθρέφτη του ξενοδοχείου.

Η συνθετική λύση πατά πάνω σε έναν αυστηρά δομημένο σχεδιασμό, που υπαγορεύει ο συνδυασμός της ανάδειξης της τοπικής αρχιτεκτονικής και της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, με τη λειτουργικότητα, την εξοικονόμηση χώρου και το κόστος κατασκευής.

Ο minimal σχεδιασμός του εσωτερικού κελύφους της reception και του δωματίου, βασίζεται στην επτανησιακή κουλτούρα και αυθεντικότητα του νησιού. Ο υφιστάμενος χώρος της υποδοχής μεταμορφώνεται στην ουσία σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, δομημένο άρτια μέσα από μια αρμονική σύμπλεξη, με βασικούς πρωταγωνιστές το φυσικό γήινο ξύλινο στοιχείο και τις αυστηρές φόρμες που χαρακτηρίζουν τα ιόνια νησιά. Την ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής εξυπηρετεί επίσης η χρήση γύψινης επένδυσης, που δημιουργεί την αίσθηση νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με χαρακτηριστικά Βενετσιάνικων αρχοντικών. Τέλος, τα υλικά κατασκευής (ξύλο, μάρμαρο, γύψος) ντύνουν τις φόρμες με στόχο να προσφέρουν ένα ειλικρινές αυθεντικό αποτέλεσμα, που συνάδει με αυτό της αληθινής πολυτέλειας σε ένα αληθινό νησί.

Η σύμπτυξη της χωρικής δομής στην ελάχιστη επιφάνεια χώρου, επιτυγχάνεται μέσα από την επιλογή της φιλικής και ομαλής καμπυλωτής φόρμας του reception desk, αλλά και του σχεδιασμού δωματίου, που παρέχει ρευστότητα, απαλότητα και κίνηση εμπνευσμένη από τη σωστή λειτουργία της άμεσης επικοινωνίας με τον πελάτη, και τη χρήση υλικών που επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία και ευελιξία του χώρου, κάνοντας χρήση των ελάχιστων διαστάσεων (50 τ.μ. για τη reception και 25 τ.μ. για το δωμάτιο). Τα παραπάνω κριτήρια, σε συνδυασμό με τη λιτή, ορθογώνια κάτοψη του χώρου, δίνουν στην πρόταση τον χαρακτήρα της πιλοτικής λύσης, η οποία είναι λειτουργική και εφαρμόσιμη σε κάθε τύπου χώρο υποδοχής και κάθε είδους δωμάτιο. Η χρήση διάφανων και διατηρητέων υλικών και ο προσεκτικά μελετημένος φωτισμός στις κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες, σε συνδυασμό με σταθερά στοιχεία εξοπλισμού πολυλειτουργικής χρήσης, στρατηγικά τοποθετημένα στο περίγραμμα της κάτοψης, προσφέρουν μια συνθετική λύση που δεν στερείται τίποτα αυτής των μεγάλων ξενοδοχείων, αξιοποιώντας μέχρι το τελευταίο τετραγωνικό του χώρου. Στον παράγοντα της λειτουργικότητας και της οικονομίας, εντάσσεται και η χρήση υλικών που είναι επιλεγμένα με κριτήριο το χαμηλό κόστος, τη βιωσιμότητα και την αντοχή (κατασκευές, επιχρίσματα και επικαλύψεις επιφανειών, με προϊόντα και υλικά φιλικά προς τον χρήστη).

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media