{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
REGISTER TO
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Non Implemented - Hotel

Contact Person: Μαρία Παπαχρήστου

Company: Mind the Ark

Website: http://www.mindtheark.gr

Email: info@mindtheark.gr

Phone: 210 6096831

DESCRIPTION

Η μοναδικότητα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου συνίσταται στην τοποθεσία του και στον αρχιτεκτονικό του χαρακτήρα. Το έργο αφορά την ανακατασκευή και διαμόρφωση εσωτερικού κελύφους reception και την πρόταση πιλοτικού δωματίου, σε υφιστάμενο ξενοδοχείο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο επιβλητικής επτανησιακής πρωτεύουσας.

Σκοπός της μελέτης ανακαίνισης είναι να καταστεί το ξενοδοχείο μέτρο σύγκρισης του στιλ, δηλαδή να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο τουριστικό κατάλυμα υψηλής αισθητικής, σε λογικό κόστος κατασκευής, σχεδιασμένο να προσφέρει στους επισκέπτες του κάθε σύγχρονη άνεση, καθώς και αισθητικά ερεθίσματα που ικανοποιούν και τις πιο υψηλές απαιτήσεις, ξεκινώντας από τη reception που αποτελεί τον καθρέφτη του ξενοδοχείου.

Η συνθετική λύση πατά πάνω σε έναν αυστηρά δομημένο σχεδιασμό, που υπαγορεύει ο συνδυασμός της ανάδειξης της τοπικής αρχιτεκτονικής και της πολιτιστικής ταυτότητας του νησιού, με τη λειτουργικότητα, την εξοικονόμηση χώρου και το κόστος κατασκευής.

Ο minimal σχεδιασμός του εσωτερικού κελύφους της reception και του δωματίου, βασίζεται στην επτανησιακή κουλτούρα και αυθεντικότητα του νησιού. Ο υφιστάμενος χώρος της υποδοχής μεταμορφώνεται στην ουσία σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό, δομημένο άρτια μέσα από μια αρμονική σύμπλεξη, με βασικούς πρωταγωνιστές το φυσικό γήινο ξύλινο στοιχείο και τις αυστηρές φόρμες που χαρακτηρίζουν τα ιόνια νησιά. Την ανάδειξη της τοπικής αρχιτεκτονικής εξυπηρετεί επίσης η χρήση γύψινης επένδυσης, που δημιουργεί την αίσθηση νεοκλασικής αρχιτεκτονικής με χαρακτηριστικά Βενετσιάνικων αρχοντικών. Τέλος, τα υλικά κατασκευής (ξύλο, μάρμαρο, γύψος) ντύνουν τις φόρμες με στόχο να προσφέρουν ένα ειλικρινές αυθεντικό αποτέλεσμα, που συνάδει με αυτό της αληθινής πολυτέλειας σε ένα αληθινό νησί.

Η σύμπτυξη της χωρικής δομής στην ελάχιστη επιφάνεια χώρου, επιτυγχάνεται μέσα από την επιλογή της φιλικής και ομαλής καμπυλωτής φόρμας του reception desk, αλλά και του σχεδιασμού δωματίου, που παρέχει ρευστότητα, απαλότητα και κίνηση εμπνευσμένη από τη σωστή λειτουργία της άμεσης επικοινωνίας με τον πελάτη, και τη χρήση υλικών που επιτρέπουν την άμεση επικοινωνία και ευελιξία του χώρου, κάνοντας χρήση των ελάχιστων διαστάσεων (50 τ.μ. για τη reception και 25 τ.μ. για το δωμάτιο). Τα παραπάνω κριτήρια, σε συνδυασμό με τη λιτή, ορθογώνια κάτοψη του χώρου, δίνουν στην πρόταση τον χαρακτήρα της πιλοτικής λύσης, η οποία είναι λειτουργική και εφαρμόσιμη σε κάθε τύπου χώρο υποδοχής και κάθε είδους δωμάτιο. Η χρήση διάφανων και διατηρητέων υλικών και ο προσεκτικά μελετημένος φωτισμός στις κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες, σε συνδυασμό με σταθερά στοιχεία εξοπλισμού πολυλειτουργικής χρήσης, στρατηγικά τοποθετημένα στο περίγραμμα της κάτοψης, προσφέρουν μια συνθετική λύση που δεν στερείται τίποτα αυτής των μεγάλων ξενοδοχείων, αξιοποιώντας μέχρι το τελευταίο τετραγωνικό του χώρου. Στον παράγοντα της λειτουργικότητας και της οικονομίας, εντάσσεται και η χρήση υλικών που είναι επιλεγμένα με κριτήριο το χαμηλό κόστος, τη βιωσιμότητα και την αντοχή (κατασκευές, επιχρίσματα και επικαλύψεις επιφανειών, με προϊόντα και υλικά φιλικά προς τον χρήστη).

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: