{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Atlantica Imperial Residences Resort

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης

Εταιρεία: Φ&Κ Κυδωνιάτης & Συνεργάτες

Ιστοσελίδα: http://

Email:

Τηλέφωνο: 210 2801060

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα κλασσικού τύπου Imperial Residences κατασκευάστηκε σε επικλινές, τριγωνικής μορφής οικόπεδο πλησίον της παραλίας Κολυμπιών Ρόδου. Κύριο μέλημα της μελέτης υπήρξε η ένταξη του κτιρίου στο ιδιαίτερα επικλινές φυσικό περιβάλλον, εκπληρώνοντας συγχρόνως το κτιριολογικό πρόγραμμα για δημιουργία 58 δωματίων φιλοξενίας, με άμεση εκτόνωση όλων σε ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές. Στην προσπάθεια να μεταβάλουμε τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του οικοπέδου σε πλεονεκτήματα, οδηγηθήκαμε στη σύνθεση ενός γραμμικού κτιρίου με κλιμακωτή διάταξη, προσαρμοσμένο στις ισοϋψείς του εδάφους, σεβόμενοι τον περιορισμό διώροφων κτισμάτων σε όλη την έκταση του συγκροτήματος.

Η κλιμακωτή γραμμικότητα εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς το θαλάσσιο μέτωπο και διευκολύνει την οριζόντια και άμεση προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους, ενώ μέσω του κεντρικού κλιμακοστασίου διασφαλίζεται η κατακόρυφη επικοινωνία όλων των επιπέδων δημιουργώντας μια ευανάγνωστη κυκλοφορία σχήματος “Τ”. Η είσοδος του κτιρίου βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου και σηματοδοτείται από την ύπαρξη ενός προβολικού στεγάστρου 12 μ. Στο πρώτο αυτό επίπεδο διατάσσονται οι ελάχιστοι απαιτούμενοι χώροι υποδοχής των πελατών, χώροι στάσης με ύπαρξη μικρού χώρου καθιστικού, καθώς και η κεντρική στοά που οδηγεί προς το κεντρικό κλιμακοστάσιο κατακόρυφης επικοινωνίας όλων των επιπέδων.

Κύριο χαρακτηριστικό του κτιρίου, λόγω του έντονου ανάγλυφου αλλά και των κτιριολογικών απαιτήσεων για ευρεία χρήση κολυμβητικών δεξαμενών, είναι το υγρό στοιχείο στο μεγαλύτερο τμήμα των δωμάτων, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το κτίριο βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στο νερό.

Εμφανής είναι η πρόθεση, κινούμενος κανείς στη στοά, να μπορεί εύκολα να αντιληφθεί μέσω των ανοιγμάτων και αιθρίων το μεγαλύτερο τμήμα των κοινόχρηστων λειτουργιών που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο. Σε αυτό διατάσσονται το κεντρικό εστιατόριο, το lounge bar, η κλειστή κολυμβητική δεξαμενή, το γυμναστήριο, όλα με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο έμπροσθεν της κεντρικής κολυμβητικής δεξαμενής.

Στο τρίτο επίπεδο διατάσσονται 27 κλασσικού τύπου δωμάτια, στο τέταρτο 26 διπλού ύψους με εσωτερικές σοφίτες, ενώ προς τη δεξιά πλευρά και προς το τελευταίο πέμπτο επίπεδο βρίσκονται οι 5 βίλες με άμεση εκτόνωση σε ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές και ανεμπόδιστη θέα προς το θαλάσσιο μέτωπο. Μεγάλο τμήμα του κτιρίου είναι υπόσκαφο και η κλιμακωτή διάταξη παρατηρείται όχι μόνο κατά το πλάτος αλλά και κατά το μήκος του κτιρίου προς τη δεξιά πλευρά, με την κατάληξη αυτής στην κορύφωση του λόφου και στο παρατηρητήριο που βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής.

Η επιλογή υλικών και χρωμάτων έγινε με γνώμονα την καλύτερη προσαρμογή του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον, τη μείωση του όγκου του αλλά και τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής του απόδοσης. Για τον λόγο αυτό, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση εξωτερικής θερμομόνωσης, θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων, ενεργειακών υαλοπινάκων, προβολικών στεγάστρων με χρήση ηλεκτροκίνητων περσίδων σε αυτά και στις προσόψεις.

Για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου χρησιμοποιούνται αντλίες θερμότητας, η λειτουργία των οποίων -με γνώμονα την ανάκτηση θερμότητας-, καθώς και η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, ελαχιστοποιούν το ενεργειακό κόστος. Στο κτίριο εγκαταστάθηκαν επίσης, σύστημα διαχείρισης BMS για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και τον αυτοματισμό θέρμανσης και κλιματισμού, όπως και σύστημα διαχείρισης φωτισμού LMS.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media