{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
LOGIN VISITOR EXHIBITOR REGISTER
AS VISITOR
EN
GR

Atlantica Imperial Residences Resort

Contact Person: Κωνσταντίνος Κυδωνιάτης

Company: Φ&Κ Κυδωνιάτης & Συνεργάτες

Website: http://

Email:

Phone: 210 2801060

DESCRIPTION

Το νέο ξενοδοχειακό συγκρότημα κλασσικού τύπου Imperial Residences κατασκευάστηκε σε επικλινές, τριγωνικής μορφής οικόπεδο πλησίον της παραλίας Κολυμπιών Ρόδου. Κύριο μέλημα της μελέτης υπήρξε η ένταξη του κτιρίου στο ιδιαίτερα επικλινές φυσικό περιβάλλον, εκπληρώνοντας συγχρόνως το κτιριολογικό πρόγραμμα για δημιουργία 58 δωματίων φιλοξενίας, με άμεση εκτόνωση όλων σε ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές. Στην προσπάθεια να μεταβάλουμε τις ιδιαιτερότητες και δυσκολίες του οικοπέδου σε πλεονεκτήματα, οδηγηθήκαμε στη σύνθεση ενός γραμμικού κτιρίου με κλιμακωτή διάταξη, προσαρμοσμένο στις ισοϋψείς του εδάφους, σεβόμενοι τον περιορισμό διώροφων κτισμάτων σε όλη την έκταση του συγκροτήματος.

Η κλιμακωτή γραμμικότητα εξασφαλίζει ανεμπόδιστη θέα προς το θαλάσσιο μέτωπο και διευκολύνει την οριζόντια και άμεση προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους, ενώ μέσω του κεντρικού κλιμακοστασίου διασφαλίζεται η κατακόρυφη επικοινωνία όλων των επιπέδων δημιουργώντας μια ευανάγνωστη κυκλοφορία σχήματος “Τ”. Η είσοδος του κτιρίου βρίσκεται στο επίπεδο του δρόμου και σηματοδοτείται από την ύπαρξη ενός προβολικού στεγάστρου 12 μ. Στο πρώτο αυτό επίπεδο διατάσσονται οι ελάχιστοι απαιτούμενοι χώροι υποδοχής των πελατών, χώροι στάσης με ύπαρξη μικρού χώρου καθιστικού, καθώς και η κεντρική στοά που οδηγεί προς το κεντρικό κλιμακοστάσιο κατακόρυφης επικοινωνίας όλων των επιπέδων.

Κύριο χαρακτηριστικό του κτιρίου, λόγω του έντονου ανάγλυφου αλλά και των κτιριολογικών απαιτήσεων για ευρεία χρήση κολυμβητικών δεξαμενών, είναι το υγρό στοιχείο στο μεγαλύτερο τμήμα των δωμάτων, δημιουργώντας την αίσθηση ότι το κτίριο βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα στο νερό.

Εμφανής είναι η πρόθεση, κινούμενος κανείς στη στοά, να μπορεί εύκολα να αντιληφθεί μέσω των ανοιγμάτων και αιθρίων το μεγαλύτερο τμήμα των κοινόχρηστων λειτουργιών που βρίσκονται στο δεύτερο επίπεδο. Σε αυτό διατάσσονται το κεντρικό εστιατόριο, το lounge bar, η κλειστή κολυμβητική δεξαμενή, το γυμναστήριο, όλα με άμεση πρόσβαση στον υπαίθριο χώρο έμπροσθεν της κεντρικής κολυμβητικής δεξαμενής.

Στο τρίτο επίπεδο διατάσσονται 27 κλασσικού τύπου δωμάτια, στο τέταρτο 26 διπλού ύψους με εσωτερικές σοφίτες, ενώ προς τη δεξιά πλευρά και προς το τελευταίο πέμπτο επίπεδο βρίσκονται οι 5 βίλες με άμεση εκτόνωση σε ιδιωτικές κολυμβητικές δεξαμενές και ανεμπόδιστη θέα προς το θαλάσσιο μέτωπο. Μεγάλο τμήμα του κτιρίου είναι υπόσκαφο και η κλιμακωτή διάταξη παρατηρείται όχι μόνο κατά το πλάτος αλλά και κατά το μήκος του κτιρίου προς τη δεξιά πλευρά, με την κατάληξη αυτής στην κορύφωση του λόφου και στο παρατηρητήριο που βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής.

Η επιλογή υλικών και χρωμάτων έγινε με γνώμονα την καλύτερη προσαρμογή του κτιρίου στο φυσικό περιβάλλον, τη μείωση του όγκου του αλλά και τη μεγιστοποίηση της ενεργειακής του απόδοσης. Για τον λόγο αυτό, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση εξωτερικής θερμομόνωσης, θερμοδιακοπτόμενων κουφωμάτων, ενεργειακών υαλοπινάκων, προβολικών στεγάστρων με χρήση ηλεκτροκίνητων περσίδων σε αυτά και στις προσόψεις.

Για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του κτιρίου χρησιμοποιούνται αντλίες θερμότητας, η λειτουργία των οποίων -με γνώμονα την ανάκτηση θερμότητας-, καθώς και η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, ελαχιστοποιούν το ενεργειακό κόστος. Στο κτίριο εγκαταστάθηκαν επίσης, σύστημα διαχείρισης BMS για τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας και τον αυτοματισμό θέρμανσης και κλιματισμού, όπως και σύστημα διαχείρισης φωτισμού LMS.

PHOTO GALLERY

CLOSE
SEND MESSAGE
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
HOTELIER WORKSHOP PARTICIPATION
CONFIRM PARTICIPATION

Are you sure you wish to attend the below Workshop?

Please confirm your participation to the following.

{{workshop.name_en}}?

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
YOUR WORKSHOP REGISTRATION
YOUR REGISTRATION IS CONFIRMED

Thank you for confirming your participation in this Workshop. Please download your ticket by clicking here.

Thank you for confirming your participation.

YOUR REGISTRATION AT IOO% HOTEL SHOW

Thank you for your interest in IOO% Hotel Show! Please click on the confirmation link we have sent at your email to complete your registration. Upon completion, you will be able to download your entrance badge, schedule appointments with exhibitors, and register for our workshops.


Stay updated with IOO% Hotel Show news by following us on Social Media: