{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Allegory Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σάββας Καμπουρόπουλος

Εταιρεία: Έπιχειρήσεις Μαστρομηνά Α.Ε.

Ιστοσελίδα: http://allegoryhotel.com/

Email: aquavisionaire@gmail.com

Τηλέφωνο: 22410 33825

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το τουριστικό κατάλυμα "Αλληγορία" βρίσκεται εντός της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, με κύριο χαρακτηριστικό έναν πολύπλοκο ιστό δρόμων, σπίτια, εσωτερικές κλειστές αυλές, ψηλούς τοίχους χωρίς μεγάλα ανοίγματα, που προστάτευαν την ιδιωτική ζωή από τη δημόσια και παλαιοτέρα από τις πειρατικές επιδρομές. Στο οικόπεδο επιφανείας 235 τ.μ. προϋπήρχε μια κυβικού όγκου διώροφη κατοικία, κτισμένη σε άγνωστο χρόνο και με ατυχείς επεμβάσεις στο πέρασμα των χρόνων.

Η αρχιτεκτονική πρόταση είχε ως απώτερο σκοπό τη δημιουργία ενός σύγχρονου τουριστικού καταλύματος που αναδεικνύει την αρχιτεκτονική κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογική πραγματικότητα και αισθητική, δημιουργώντας ένα αδιαίρετο σύνολο όπου το νέο συνυπάρχει αρμονικά με το παλιό. Η μελέτη περιελάμβανε, σε πρώτο στάδιο, την αποκατάσταση του υφιστάμενου κτιρίου από φθορές και αλλοιώσεις των μορφολογικών στοιχείων που συντελέστηκαν στο πέρασμα του χρόνου, αλλά και τις αναγκαίες επεμβάσεις για την αλλαγή χρήσης από κατοικία σε τουριστικό κατάλυμα, και σε δεύτερο στάδιο την προσθήκη διώροφου κτίσματος.

Η επέμβαση εστιάστηκε στην ένταξη νέων συμβατών χρήσεων, στη διατήρηση και ανάδειξη των υφιστάμενων δομικών και μορφολογικών στοιχείων, αλλά και στην εισαγωγή νέων κάνοντας χρήση του λεξιλογίου της τοπικής αρχιτεκτονικής. Το κέλυφος του κτιρίου αποτελείται από λαξευτή λιθοδομή και επιχρισμένες επιφάνειες με φυσικό ανόργανο υλικό, που συνδυάζει τις ιδιότητες του ασβέστη και της πουζολάνης.  Τα δάπεδα του ισογείου επιστρώθηκαν με σχιστολιθική πλάκα, και του ορόφου με δρύινες λουρίδες. Τα λουτρά επενδύθηκαν με πλάκες μαρμάρου σε γήινη απόχρωση. Οι εσωτερικές επιφάνειες επιχρίστηκαν και βάφτηκαν με παλαιωμένα ασβεστοχρώματα.

Η εξωτερική αυλή περιβάλλεται από ψηλό τοίχο και συμμετέχει δυναμικά στη σύνθεση. Διαμορφώνεται σε τέσσερα επίπεδα προσφέροντας σκιασμένους ή ανοιχτούς χώρους, επιλεγμένα προστατευμένους ή μη από τον δρόμο, αναιρώντας έτσι τον εσωστρεφή και σχεδόν οχυρωματικό χαρακτήρα της.

Η αρχιτεκτονική μελέτη και η μελέτη διακόσμησης εκπονήθηκαν από τους αρχιτέκτονες Σάββα Καμπουρόπουλο και Σουμέλα Καραχάλιου, οι οποίοι ανέλαβαν τον συντονισμό και την οργάνωση του έργου.  


Κατασκευαστής του έργου είναι η εταιρεία ‘’Επιχειρήσεις Μαστρομηνά Α.Ε.’’ που εδρεύει στην Αντιφάνους 11 και Ιπποδάμου στη Ρόδο Δωδεκανήσου.


Χρόνος μελέτης : 2013-2014

Χρόνος κατασκευής: 2014-2015

Προϋπολογισμός έργου: 800.000€

Προμηθευτές ξενοδοχειακού εξοπλισμού :

Είδη υγιεινής, Γιαννόπουλος- Αγγελόπουλος και Ιάκωβος Παπαγεωργίου.

Παρκέ Dedon

Στρώματα Linea strom

Κρεβάτια, Dunlopillo

Amenities Korres

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media