{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Costa Lagonisi | Χαλκιδική

Costa Lagonisi | Χαλκιδική

"Το τοπίο έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή των υλικών και των χρωμάτων, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου. Όπου το κτίριο ακουμπά στο έδαφος, επενδύθηκε με πέτρα της περιοχής, με την τεχνική της ξερολιθιάς, ώστε το κτίριο να αποτελέσει συνέχεια του βραχώδους πρανούς και να ενταχθεί αρμονικά στο περιβάλλον"

Η κατοικία βρίσκεται σε μια εξαιρετική τοποθεσία στη Σιθωνία, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα. Το τοπίο, συντίθεται από μικρές παραλίες πάνω σε έναν μικρό κλειστό κόλπο, πλαισιωμένο από χαμηλά πρανή καλυμμένα από βράχια, θάμνους, πεύκα και ελαιόδενδρα. Από την προϋπάρχουσα κατάσταση του κτιρίου διατηρήθηκε ο φέρων οργανισμός, ο οποίος αποτέλεσε το υπόβαθρο, πάνω στο οποίο σχεδιάσθηκε η νέα χρήση του κτιρίου. Η κατοικία περιλαμβάνει πέντε ευρύχωρα δωμάτια με ιδιαίτερο μπάνιο καθώς και καθιστικό, κουζίνα και βοηθητικούς χώρους. Πρόκειται για ένα χαμηλό διώροφο κτίριο με δώμα, το ισόγειο του οποίου είναι κατά ένα μεγάλο μέρος, βυθισμένο στο πρανές. Έτσι, ενώ τα δύο ανατολικά δωμάτια του ορόφου έχουν το προνόμιο της άμεσης θέας στη θάλασσα από ψηλά, τα υπόλοιπα τρία έχουν το πλεονέκτημα της άμεσης σχέσης με τον περιβάλλοντα χώρο και το χώμα, διαθέτοντας μικρές ιδιωτικές αυλές και υπαίθρια καθιστικά κάτω από καλαμωτές.c8158037f4fc9dd29646a2eb4ef47fd4.jpg

fb163fa1467b4575d3360c4b4e537840.jpg

Στην ιδιοκτησία δεν υπάρχει περίφραξη, εκτός από ένα όριο το οποίο σημαίνει την είσοδο, στο τέλος του δρόμου. Ο σχεδιασμένος περιβάλλων χώρος αποτελεί συνέχεια των φυσικών διαμορφώσεων των γύρω πρανών, καταλήγοντας στην αμμουδιά. Στη διαμόρφωσή του, χρησιμοποιήθηκαν πέτρες και βράχια της περιοχής και προστέθηκαν ελαιόδενδρα, ροδιές, θάμνοι και αρωματικά φυτά. Επιπλέον, διαμορφώθηκε σε μια γωνιά ένας μικρός λαχανόκηπος, ώστε οι φιλοξενούμενοι να έχουν τα δικά τους φρέσκα λαχανικά. Οι πέργκολες, οι καλαμωτές και τα δάπεδα γύρω από το κτίριο, ακολούθησαν ένα σύστημα αξόνων διαφορετικό από αυτό του κτιρίου, έτσι ώστε να διασκεδασθεί η αυστηρότητα του κεντρικού πρίσματος και να υπάρξει μια χαλαρότερη μετάβαση από το γεωμετρικό - ανθρωπογενές, στο φυσικό περιβάλλον. 

53bdd81c1cebd09e1100489ffacac627.jpg
4dc98f488a359b9c03e52980a674585a.jpg

Το τοπίο έπαιξε τον κυρίαρχο ρόλο στην επιλογή των υλικών και των χρωμάτων, τόσο εξωτερικά όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου. Όπου το κτίριο ακουμπά στο έδαφος, επενδύθηκε με πέτρα της περιοχής, με την τεχνική της ξερολιθιάς, ώστε το κτίριο να αποτελέσει συνέχεια του βραχώδους πρανούς και να ενταχθεί αρμονικά στο περιβάλλον. Αδρά επιχρίσματα και πατητές τσιμεντοκονίες στους γήινους τόνους της άμμου και των βράχων, σε συνδυασμό με απαλούς μπλε και πράσινους τόνους της θάλασσας, των πεύκων και της ελιάς σε επίπλωση και υφάσματα, μεταμορφώνονται από το φως του ήλιου που διέρχεται από τις καλαμωτές και τα ξύλινα σκίαστρα των όψεων, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στους λιγότερο εξωστρεφείς και φυσικά φωτιζόμενους χώρους της κατοικίας όπου το φυσικό φως είναι αδύναμο, προκειμένου να εξουδετερωθεί η ωχρότητά τους, ενισχύθηκε ο φυσικός τόνος των ξύλινων στοιχείων, το μπλε χρώμα έγινε πιο σκούρο και το πράσινο πιο φωτεινό, ώστε μέσα από την αντίθεσή τους με τους λευκούς τόνους δαπέδων και οροφών, να αποκτήσουν οι χώροι αυτοί μια ένταση τέτοια, που να ισορροπεί τη σχέση του μέσα με το έξω. 

b4f622fa84bd787796d2300fad4b5516.jpg
a2cbaf83dcb82310f27ce9fb31d2db25.jpg

Στο εσωτερικό των τεσσάρων δωματίων του ορόφου, αξιοποιήθηκε η ιδιαίτερη δεξιότητα του Διονύση Τσάση σαν ζωγράφου - εικονογράφου, καθώς μεγάλες επιφάνειες τοίχων διακοσμήθηκαν με αυθεντικά έργα, τα οποία διερευνούν τα στοιχεία που συνθέτουν το ελληνικό τοπίο και την «ελληνικότητα». Στα έργα, απεικονίζονται με τρόπο που αναφέρεται άμεσα στη λαϊκή ζωγραφική, στοιχεία των αγρών και των ελληνικών κήπων. Για το κάθε δωμάτιο, επιλέχθηκε ένα διαφορετικό θέμα (η ροδιά, η ελιά, οι παπαρούνες, τα χελιδόνια και τα αγριολούλουδα), καθιστώντας το κάθε δωμάτιο μοναδικό. Ο στόχος ήταν να αποφευχθεί -όσο ήταν δυνατόν- ο υπερσχεδιασμός των χώρων και ο άνευ λόγου εντυπωσιασμός, αλλά να προκύψει ένα αρχιτεκτονικά σχεδιασμένο περιβάλλον, απλό, χαλαρό και λιτό, με ισορροπημένο και όσο το δυνατόν διαχρονικό design, το οποίο να μην ανταγωνίζεται την ομορφιά και απλότητα του τοπίου, αλλά να συνδιαλέγεται αρμονικά με αυτό και να δίνει τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να νιώθουν σαν στο σπίτι τους.

3b6905561990960a1121bfe03e229d3c.jpg
9199750a998313c636f954c9b0e0e6cb.jpg

PROJECT ID

Κατηγορία Ξενοδοχείου: Βίλα
Δυναμικότητα: 5 δωμάτια με ensuite μπάνιο
Διαχείριση Έργου - Κατασκευή: Greenbox
Αρχιτεκτονικό Γραφείο: T&T Architects – Greenbox
Αρχιτεκτονική Τοπίου: Δημήτρης Φωκάς - Greenbox
Φωτογράφοι: Στράτος Καλαφάτης, Λία Ναλμπαντίδου / Beetroot Design Group
Ολοκλήρωση Εργασιών: 2017
Έναρξη Λειτουργίας: 2018
Ιδιοκτήτης / Διαχειριστής: Κώστας Πλάτων Αρώνης

ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
(ΥΛΙΚΩΝ / ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ / ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ)

Ελένη Μάττα / Γιώργος Τυροθουλάκης | Αρχιτέκτονες Μηχανικοί
Beetroot Design Group | Γραφιστική Επιμέλεια
Lightness | Είδη Φωτισμού – Συστήματα - Διακόπτες
Ikofarben | Δάπεδα & Εποξειδικά Επιχρίσματα
Gr Stone | Επένδυση Πέτρας
Elvial | Κουφώματα
Daikin | Συστήματα Κλιματισμού – Αερισμού
Coco-Mat | Στρώματα & Κλινοσκεπάσματα
Neomagic | Κουρτίνες
Bo Concept | Έπιπλα

711f94046b89e4ce6b0d1e6b5215a6f2.jpg

Οι προετοιμασίες για το 100% Hotel Annual Review 2019 έχουν ξεκινήσει!

• New Projects • New Products • Industry Influencers

Όλα συγκεντρωμένα σε μια νέα έκδοση με υψηλή αισθητική που απευθύνεται σε Αρχιτέκτονες, Διακοσμητές, Κατασκευαστικές εταιρείες, ιδιοκτήτες και ανώτερα στελέχη ξενοδοχείων 4* και 5* αλλά και Ιδιοκτήτες επιλεγμένων ξενώνων!

Μάθε πώς μπορείς να συμμετέχεις στην επόμενη έκδοση εδώ: https://goo.gl/gFpvvG

Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού
Event Project Manager
Η Μαρία-Γλυκερία Μαραγγιανού είναι υπεύθυνη για το συντονισμό και την οργάνωση όλων των συντελεστών του 100% Hotel Show. Ταυτόχρονα, αποτελεί το πρόσωπο επαφής όλων των στρατηγικών συνεργατών του θεσμού.
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media