{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

19/11/2018

10:30 - 12:00

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ

Sense Architecture: Πώς θα διαμορφώσετε μια κορυφαία εμπειρία για τον επισκέπτη μέσα από την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του χώρου, και να αυξήσετε τις πωλήσεις του καταλύματός σας

To 2009 ο Ελβετός αρχιτέκτονας Peter Zumthor έλαβε το  Βραβείο Αρχιτεκτονικής Pritzker, ως αναγνώριση των αριστοτεχνικών του έργων αλλά και της προσέγγισής του στην χωρική και την αρχιτεκτονική. Κορυφαίος πρεσβευτής της άποψης πως η αρχιτεκτονική πρέπει να σχεδιάζεται σε ατμοσφαιρικές κατηγορίες, ο Zumthor, σχεδόν 10 χρόνια πριν, εστίασε την προσοχή στις αισθητηριακές ποιότητες της αρχιτεκτονικής, στους ήχους, στην οσμή, κ.ο.κ. ως θεμελιώδεις για την εμπειρία μας από αυτήν.

Η αναγνώριση των ατμοσφαιρικών διαστάσεων υπερβαίνει το έργο του Zumthor. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ο κορυφαίος Καθηγητής Μάρκετινγκ, Φίλιπ Κοτλέρ δημιούργησε την έννοια των ‘atmospherics’ για να περιγράψει μια νέα προσέγγιση στο μάρκετινγκ, η οποία του επιδιώκει να διαμορφώσει την ατμόσφαιρα του χώρου, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις και επομένως τα κέρδη.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο που παίζει η ατμόσφαιρα στους χώρους φιλοξενίας. O φιλόσοφος και καθηγητής Gernot Böhme, στο πλούσιο έργο του για αισθητικές και αρχιτεκτονικές ατμόσφαιρες, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων όπως το Atmosphäre και το Architektur und Atmosphäre, δείχνει, μεταξύ άλλων, πως το management μέσω του ατμοσφαιρικού σχεδιασμού μπορεί να αποτελέσει μια πολύ λεπτή μορφή εξουσίας. Η λειτουργία της βασίζεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να την αναγνωρίσουν.

Στη συζήτηση οι αρχιτέκτονες Στέλλα Πιερή, Τάσος Γεωργαντζής, Ηλίας Μαστρομηνάς και Αριστείδης Ντάλας θα πραγματοποιήσουν μία εισαγωγή σε καίρια ζητήματα όπως η συμβατότητα των υλικών, οι διαβαθμίσεις της, η αρχιτεκτονική ως περιβάλλον, η πνευματική ποιότητα της σχέσης φωτός και σκιάς, το interior design ως παράγοντας δημιουργίας χώρων στον χώρο, ο ήχος και η απουσία του.

Σκοπός αυτής της συζήτησης είναι να εμπνεύσει τους ανθρώπους της τουριστικής βιομηχανίας ως προς την ανάλυση των ατμοσφαιρικών πτυχών της αρχιτεκτονικής για τη φιλοξενία, την εκτίμηση του ρόλου που παίζουν οι ατμόσφαιρες στην κερδοφορία των επιχειρήσεων, τις συνέπειες της ατμοσφαιρικής σκέψης για το management και το βαθμό στον οποίο οι ατμόσφαιρες έχουν τη δύναμη να κατευθύνουν τις αγοραστικές αποφάσεις του κοινού των ξενοδοχείων.

Τη συζήτηση συντονίζει και παρουσιάζει η Δημοσιογράφος και Σύμβουλος Επικοινωνίας και Περιεχομένου του Archisearch.gr και της Design Ambassador Δανάη Μακρή.

WORKSHOP CURATOR

2f6a32106b76e5ce2647a9e70ad2e243.jpg

Το ARCHISEARCH.GR διερευνά, επιλέγει και παρουσιάζει έργα που ασχολούνται με διάφορες πτυχές της αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο. Λαμβάνοντας το ρόλο ενός μη συμβατικού ερευνητικού εργαλείου, επιδιώκει την παρούσα και μελλοντική πολιτιστική εξέλιξη μέσω της αρχιτεκτονικής, καθώς και την πιθανή ανταλλαγή με το σχεδιασμό, την τέχνη, τα γραφικά και τον πράσινο / οικολογικό σχεδιασμό. Θέτει ερωτήματα με σκοπό να προκαλέσει νέες σκέψεις και προσεγγίσεις. Έχει έντονο ενδιαφέρον για πειραματισμό και επικύρωση, ενώ υπογραμμίζει τον πλούτο που βρίσκεται μέσα στη συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών.

Εστιάζεται σε θέματα που σχετίζονται με το δομημένο (και συχνά ασταθές) αρχιτεκτονικό πλαίσιο και τις παραμέτρους του: από τα κοινωνικά οφέλη ενός έργου και τη συμβολή του στην αστική περιοχή, στην ατμόσφαιρα και κατασκευαστική σημασία του. Προωθεί τη σύνδεση μεταξύ της κοινωνίας και της αρχιτεκτονικής παραγωγής και διερευνά τους τρόπους με τους οποίους η αρχιτεκτονική μάς ωθεί να αλληλεπιδράμε με το κοινωνικό και φυσικό πλαίσιο.

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media