{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

ROOMS+LIGHT Ένα «πείραμα» Αρχιτεκτονικού Φωτισμού Ξενοδοχείου σε ένα διαδραστικό project στην είσοδο του 100% Hotel Show 2019

f2f810a6e7eb9159123f0a74374ab465.jpg

Τρεις επιλεγμένοι Lighting Designers καλούνται να αναδείξουν μέσα από την Ειδική Μελέτη Φωτισμού ενός χώρου το διαφορετικό ύφος αλλά και την εμπειρία που μπορεί να προσφέρει ένα ίδιο δωμάτιο ξενοδοχείου. Σε έναν πανομοιότυπο καμβά Δωματίου Ξενοδοχείου σχεδιασμένο από τον Αρχιτέκτονα του project, μια εταιρεία Hotel Concept Making δημιουργεί τρία εντελώς διαφορετικά σενάρια που διαδραματίζονται σε ξενοδοχεία με διαφορετικό concept, και με τη βοήθεια ενός έμπειρου Curator, οι Lighting Designers διαμορφώνουν μια ξεχωριστή εμπειρία για τους επισκέπτες του 100% Hotel Show 2019.

6cef5e3cfe9a6bed650075136e3dfb15.jpg


ΜΑΡΙΖΑ ΓΑΛΑΝΗ

 Η Μαρίζα Γαλάνη σπούδασε στο τμήμα Τμήμα Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδιασμού Αντικειμένων του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές της στον Αρχιτεκτονικό Φωτισμό στο Πολυτεχνείο της Στοκχόλμης Κ.Τ.Η.. Με τη συγκεκριμένη ειδίκευση πραγματοποιεί έργα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σχεδιάζοντας προσαρμοσμένες φωτιστικές λύσεις για τον εκάστοτε χώρο. Φως και φωτιστικό σώμα είναι αλληλένδετα με σκοπό να υπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο την αρχιτεκτονική.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΝΤΟΡΗΓΑΣ

Ο Θεόδωρος Κοντορήγας είναι μελετητής αρχιτεκτονικού φωτισμού με εμπειρία 20 ετών στην υλοποίηση αξιομνημόνευτων έργων φωτισμού με δημιουργική υπογραφή. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στο σχεδιασμό αρχιτεκτονικού φωτισμού από το Bartlett School of Architecture, UCL στο Λονδίνο (2001). Απέκτησε πολύτιμη εμπειρία ως senior lighting designer στο διεθνούς φήμης γραφείο μελετών αρχιτεκτονικού φωτισμού MBLD στο Λονδίνο. Το 2002 ίδρυσε το ανεξάρτητο γραφείο μελετών αρχιτεκτονικού φωτισμού Θ. Κοντορήγας και Συνεργάτες στην Αθήνα. Μέχρι σήμερα το γραφείο έχει να επιδείξει ένα αξιοσημείωτο χαρτοφυλάκιο έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει διδάξει σχεδιασμό αρχιτεκτονικού φωτισμού σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και έχει πραγματοποιήσει ομιλίες σε διεθνή συνέδρια. Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Φωτισμός και αρχιτεκτονική” (2005). Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ακατάπαυστα για την προώθηση της ποιότητας και μιας  νέας “ανθρωποκεντρικής προσέγγισης” στο φωτισμό των σύγχρονων χώρων φιλοξενίας. 

ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΑΦΙΔΑ

Η Ειρήνη Σκαφίδα είναι απόφοιτος της σχολής Industrial Design (επίπεδο ΙΙ) και Msc Lighting Design από τη Σχολή Αρχιτεκτονικής Universita’ degli Studi di Roma "La Sapienza". Έχει αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία ως σχεδιαστής φωτισμού στην Ιταλία και στην Ελλάδα. Στην επαγγελματική της καριέρα εργάζεται σε ένα ευρύ φάσμα αξιόλογων δημόσιων και ιδιωτικών έργων φωτισμού. Επίσης εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή Ph.D  στη Σχολή Αρχιτεκτονικής του Ε.Μ.Π. με επίκεντρο τις σύγχρονες τεχνολογίες αρχιτεκτονικού φωτισμού σε τεχνικά έργα. Παράλληλα παρουσιάζει έργα φωτισμού και μελέτες σε Ευρωπαϊκά Συνέδρια Φωτισμού και Αρχιτεκτονικής και είναι συντάκτης άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά. Είναι ενεργό μέλος της AIDI (Ιταλικής Ένωσης Φωτισμού).

038b467cff6b02ba29793413c5254c85.jpg

ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ARCHETYPE.GR

Γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Αιγυπτιότες και μεγάλωσε στη Νιγηρία.

 Έχει σπουδάσει πολιτισμολογία, διακοσμητική και αρχιτεκτονική. Εργάστηκε στο Atelier66 των Σουζάνα και Δημήτρη Αντωνακάκη (1999-2000) καθώς και στο γραφείο Μιχάλης Φωτιάδης και Συνεργάτες (2002-2010), όπου ήταν μέλος της ελληνικής ομάδας μελέτης του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Από το 2009 έως και το 2016 ήταν αρχισυντάκτης στο αρχιτεκτονικό e-περιοδικό GreekArchitects και στο web κανάλι Gratv. Είναι ιδρυτικό μέλος και αρχισυντάκτης του αρχιτεκτονικού ηλεκτρονικού περιοδικού Archetype.gr απο το 2017. Από το 2017 έως και το 2019 εργάστηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Elastic Architects και από το 2019 εργάζεται στο αρχιτεκτονικό γραφείο Greenways Hellas Landscape Architecture. 

Τα ενδιαφέροντά του πολλά, από την αρχιτεκτονική μέχρι και τον κινηματογράφο. Αρθρογραφεί και διατηρεί την ενότητα «Οδοιπορικά». Τα ερευνητικά του κείμενα ασχολούνται συστηματικά με την καταγραφή κτιρίων, εγκαταλελειμμένων αλλά και σε λειτουργία, καταγράφοντας τα αρχιτεκτονικά τους χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με την κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία της εποχής τους.

Έχει επιμεληθεί την σκηνοθεσία, τη φωτογραφία καθώς και την παραγωγή τηλεοπτικών εκπομπών, αφιερωμάτων, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ταινιών αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εκπομπές Αρτιμέλλων, Κατοικημένη αυτοβιογραφία, ArtAlk, αφιερώματα για τη 13η και 14η Biennale αρχιτεκτονικής της Βενετίας, τα ντοκιμαντέρ Made in Athens και το Βλέμμα του αρχιτέκτονα καθώς και τη ταινία Μαρμαρυγή*.
Είναι συμπαραγωγός στο αρχιτεκτονικό ντοκιμαντέρ με τίτλο «Βίλα Ιόλα. Ταξίδι στο χρόνο και τον χώρο» όπου υπογράφει την έρευνα, το σενάριο και την παρουσίαση. Η μελέτη του για την Βίλα Ιόλα ξεκινάει από το 2000 και αφορά πρωτογενή έρευνα για την αρχιτεκτονική και κοινωνική ιστορία της κατοικίας.


ΖΕΝΙΟΣ ΖΕΝΙΟΥ

HOTEL CONCEPT MAKER

CO-FOUNDER OF DESTSETTERS

Λάτρης των νέων προτάσεων και της στοχευμένης δημιουργικότητας, ο Ζένιος είναι ο ένας από τους δυο ιδρυτές του Destsetters, το οποίο εξειδικεύεται στην προδιαγραφή και ανάπτυξη ξενοδοχειακών Concepts. Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της παγκόσμιας ξενοδοχειακής αγοράς και λαμβάνοντας υπ´ όψιν κομβικά θέματα που αφορούν ένα ξενοδοχείο, επικεντρώνεται στην δημιουργία μοναδικών concepts που προσφέρουν διαχρονικότητα και επιτυχημένη πορεία σε ένα κατάλυμα. Ο Ζένιος είναι επίσης ο συνιδρυτής δυο σημαντικών brands με παγκόσμια τοποθέτηση, του Travel by Interest και της Hotelier Academy, στα οποία κατέχει τον ρόλο του Creative Director


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ IFI, ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ, MAS UD ETH ZURICH

Ο Γιώργος Αναγνωστάκης σπούδασε αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Αφού εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε διάφορα αρχιτεκτονικά γραφεία, αποφάσισε να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση με την ιδιότητα του σχεδιαστή φωτισμού. Για να διευρύνει τις γνώσεις του, απέκτησε πτυχίο Master of Advanced Studies από το Πανεπιστήμιο ETH της Ζυρίχης και εργάστηκε ως σχεδιαστής φωτισμού σε αρχιτεκτονικό γραφείο της πόλης. Το 2011 επέστρεψε στην Αθήνα και ανέλαβε επικεφαλής του Τμήματος Φωτισμού της IFI, ενώ σήμερα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας. Έχει εμπλακεί σε μεγάλο αριθμό έργων της εταιρείας, διαφορετικής κλίμακας και πολυπλοκότητας. Έργα του έχουν δημοσιευτεί σε εγχώριες και διεθνείς εκδόσεις, ενώ του έχουν απονεμηθεί διάφορα βραβεία. Ο Γιώργος δραστηριοποιείται ενεργά στον τομέα των μελετών φωτισμού στην Ελλάδα, είναι μέλος του IES και περιστασιακά δίνει διαλέξεις με θέμα τις μελέτες φωτισμού και την τεχνολογία LED.


97dcd107bd44f73acbe7cc86eb293dcf.jpg


the canvas

Η Είσοδος του 100% Hotel Show, μετατρέπεται για πρώτη φορά σε ένα διαδραστικό έκθεμα αρχιτεκτονικού φωτισμού, φιλοξενώντας 3 πανομοιότυπους χώρους που προσομοιάζουν ένα σύγχρονο δωμάτιο ξενοδοχείου σχεδιασμένο από τον επιλεγμένο Αρχιτέκτονα του project, Μανώλη Οικονόμου.

Το «δωμάτιο οδηγός» σχεδιάζεται με τέτοιον τρόπο ώστε να επιτρέψει στους Lighting Designers να δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες μέσω του φωτισμού, τις οποίες και θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι επισκέπτες της έκθεσης διασχίζοντας τους χώρους του “Rooms & Light” project.

The Room Spaces

▷ Κρεβάτι 
▷ Ντουλάπα 
▷ Dining Table 
▷ Workspace 
▷ Μπάνιο

the concepts

the F.O.S. Hotels

Το έργο των Lighting Designers γίνεται πιο απαιτητικό καθώς θα πρέπει να διαφοροποιήσουν το κάθε δωμάτιο σύμφωνα με το Experience Brief που θα προδιαγραφεί από τον Hotel Concept Maker του Destsetters, Ζένιο Ζένιου, βάσει του οποίου θα πρέπει να αναδείξουν τόσο το σενάριο εμπειρίας όσο και το ιδιαίτερο concept του κάθε ξενοδοχείου.

4dfbfd243515fdaa58ef81c7a9a87e09.jpg

THE F HOTEL

"The 1st urban Hotel that blends local citizens with the
city's business travelers, within a youth shell"

Πρόκειται για ένα city ξενοδοχείο τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, που έχει ως κύριο κοινό του Business Travellers αλλά και Youth κοινά, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα πανεπιστήμια αλλά και στα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της πόλης. Δεν έχει ανταγωνιστική θέα αλλά είναι γνωστό για τα common working spaces που διαθέτει, καθώς και για το all-day brunch του, που αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμη και για τους κατοίκους της πόλης.

Τα δωμάτια του The F Hotel είναι διαμορφωμένα έτσι ώστε να εξυπηρετούν την εργασία μέσα στο δωμάτιο, και κατ΄ επέκταση και την κατανάλωση ελαφρών snacks. Ωστόσο, ακόμα και ο business ταξιδιώτης επιθυμεί τη μέγιστη χαλαρότητα μετά το τέλος της εργασίας του, συνεπώς αναζητά την πιο leisure πλευρά της διαμονής του στο ξενοδοχείο.


Stand-out Spot:
Το Work Desk μέσα στο δωμάτιο, που αποτελεί
το πιο φωτογραφίσιμο σημείο του.

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ

ΣΤΗΝ LIGHTING DESIGNER ΕΙΡΗΝΗ ΣΚΑΦΙΔΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “THE F HOTEL”
7963122643d95132492e11d860f39816.jpg

THE O HOTEL

"An Adults-Only Resort that makes your honeymoon

remind of a romantic movie"

Τοποθετημένο σε έναν από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, αυτό το Adults- Only Resort, σχεδιάστηκε έτσι ώστε κάθε φωτογραφία των ταξιδιωτών να θυμίζει ρομαντική ταινία. Με το ζευγάρι να αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή, η εμπειρία στο δωμάτιο έχει βασιστεί σε minimal γραμμές και σχεδιασμό, έτσι ώστε να αναδεικνύεται η παρουσία και η διάδραση των ανθρώπων.

Με το ξενοδοχείο να διαθέτει ήδη αρκετά ενδιαφέροντα Things to Do για τους ταξιδιώτες, η inroom εμπειρία εστιάζει κυρίως στις μετά το σούρουπο ώρες, που το δωμάτιο αναδεικνύει καλύτερα το σχεδιαστικό και light design concept του.

Stand-out Spot:
Το Dining Table που αναμένεται να φιλοξενήσει
ένα ρομαντικό δείπνο

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ

ΣΤΟΝ LIGHTING DESIGNER ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΟΝΤΟΡΗΓΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “THE O HOTEL”
d0a63f1451bd272dc547e40ea7414e64.jpg

THE S HOTEL

"A Hotel Designed to offer a Holistic Detox Experience"


Αν και πολύ κοντά στην πόλη, το S Hotel είναι χτισμένο σε μια σχετικά απομονωμένη περιοχή μέσα σε ένα πυκνό άλσος, με απρόσκοπτη θέα στον καταπράσινο λόφο στο κέντρο της πόλης και ένα έντονο forest-like experience που επικρατεί σε όλα τα κομμάτια της εμπειρίας. 

To ξενοδοχείο έχει ενισχυμένη οικολογική συνείδηση και όλο του το food concept περιστρέφεται γύρω από το healthy living & eating. Το δωμάτιο είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτρέπει στον ταξιδιώτη να το χρησιμοποιεί ως χώρο ευεξίας όπου μπορεί να παρακολουθήσει wellness classes στην Smart TV του, κάνοντας ακόμη και in-room yoga!


Stand-out Spot:

Ένα ειδικά προδιαγεγραμμένο wellness corner μέσα
στο δωμάτιο, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να
απολαύσει τα οφέλη του wellness living

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ

ΣΤΗΝ LIGHTING DESIGNER ΜΑΡΙΖΑ ΓΑΛΑΝΗ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝTHE S HOTEL”

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media