{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Πρόταση μη υλοποιημένου έργου για το Dubai Heart

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χρονοπούλου Γεωργία

Εταιρεία: Σαλφώ & Συνεργάτες ΑΕ

Ιστοσελίδα: http://www.salfo.gr

Email: tenders@salfo.gr

Τηλέφωνο: 210 9210080

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το πρώτο στάδιο στον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, ήταν ο καθορισμός των απαιτούμενων χώρων του βάση των απαιτήσεων του Dubai Municipality, καθώς και ο διαχωρισμός τους ανά κτίριο.

Το ξενοδοχείο έχει εμβαδό 53.000 τ.μ. και αναπτύσσεται σε 30 ορόφους. Η μοναδικότητα του ξενοδοχείου, πέρα από την 360 μοιρών θέα της θάλασσας, είναι ότι παρέχει στους επισκέπτες την επιλογή, να βιώσουν την εμπειρία της πιο ψηλής νεροτσουλήθρας στον κόσμο, η οποία περνά κυριολεκτικά μέσα από το κεντρικό αίθριο του ξενοδοχείου, ανάμεσα στα δωμάτια και τους διαδρόμους, σε κάθε όροφο. Μια ακόμη επιλογή που έχουν οι επισκέπτες, είναι να βγουν έξω στον κατακόρυφο κήπο του ξενοδοχείου που ενώνει 25 ορόφους και να απολαύσουν την εντυπωσιακή κορυφογραμμή του Ντουμπάι.

Η γέφυρα στον πέμπτο όροφο, δίνει πρόσβαση στους πολυτελείς αθλητικούς χώρους και τα γήπεδα του ξενοδοχείου, τα οποία είναι ανοικτά για το κοινό μέσω συνδρομής.

Οι τρεις ψηλότεροι όροφοι του ξενοδοχείου, φιλοξενούν εστιατόρια και μπαρ. Η ψηλότερη νεροτσουλήθρα στον κόσμο, ξεκινά στα 150 μ. πάνω από τη θάλασσα, στην κορυφή του κτιρίου και ταξιδεύει εντός του κεντρικού αιθρίου, για να καταλήξει σε μια βαθιά πισίνα μεταξύ των δύο κτιρίων, δίπλα από τη θάλασσα.

Υπάρχουν όμως και άλλες νεροτσουλήθρες, οι οποίες ξεκινούν από χαμηλότερα επίπεδα και καταλήγουν σε πισίνες του υδροπάρκου, στον τρίτο όροφο. Η αρχιτεκτονική μελέτη περιλαμβάνει την αξιοποίηση του νερού για τη μείωση της θερμοκρασίας εντός του κτιρίου, την εξοικονόμηση, κατά το δυνατόν, της κινητικής ενέργειας του νερού και τη δημιουργία ενός πιλοτικού έργου υδροενεργειακής αρχιτεκτονικής. Για όσους προτιμούν τη θάλασσα όμως, δημιουργήθηκε μια παραλία χωρίς άμμο. Σε έναν τριώροφο, ανοικτό, αλλά καλυμμένο χώρο, μια σειρά από πλατιά, μαρμάρινα, αντιολισθητικά σκαλοπάτια που σηματοδοτούν το επίπεδο της παλίρροιας, γίνεται η βάση στην οποία τοποθετούνται οι ξαπλώστρες και οι ομπρέλες των λουόμενων.

Αντίθετα με τη σύγχρονη τάση στον σχεδιασμό πισίνων, που τις θέλει όσο γίνεται πιο φυσικές και όμοιες με θάλασσα, η πρόταση του Dubai Heart περιλαμβάνει τη φυσική θάλασσα, σχεδιασμένη σαν μια πολυτελή πισίνα. Ο κατακόρυφος κήπος είναι ένας εξωτερικός πράσινος χώρος που σκαρφαλώνει την “ραχοκοκαλιά” του ξενοδοχείου. Ενώνει όλους τους ορόφους δωματίων, προσφέροντας τη δυνατότητα αναρρίχησης, αλλά και πανοραμική θέα του Ντουμπάι σε ένα πυκνοφυτεμένο, σκιερό περιβάλλον. Μία ακόμη πρωτοτυπία, αποτελεί η πρώτη καλυμμένη μαρίνα στο Ντουμπάι. Θαμώνες του ξενοδοχείου μπορούν να φτάσουν μέσω θαλάσσης με ιδιωτικά σκάφη ή μέσω δημόσιων υδρολεωφορείων.

Η 18-όροφη, ανοικτή στον ουρανό, σκάλα είναι για χρόνια στα σχέδια του Ντουμπάι. Έχει δημόσια πρόσβαση, προσφέρει καλή εκγύμναση και σαν αποκορύφωμα, προσφέρει θέα προς το Burj Al Arab, το Palm Jumeirah και τη μαρίνα του Ντουμπάι. Η σκάλα μεταξύ του όγδοου και εντέκατου ορόφου αναπτύσσεται προς το κέντρο του κτιρίου, για να σχηματίσει το τετραώροφο αμφιθέατρο που «βλέπει» τη θάλασσα και το βόρειο Ντουμπάι. Μπορεί να φιλοξενήσει φαντασμαγορικές εκδηλώσεις που συνδυάζουν φως, ήχο, θάλασσα και την πόλη του Ντουμπάι, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το κέλυφος του ξενοδοχείου είναι σχεδιασμένο, ώστε να φιλτράρει το ηλιακό φως, μέσω των τρισδιάστατων ανοιγμάτων, αναλόγως της εσωτερικής χρήσης.

Οι όψεις είναι οργανωμένες κατά μήκος ενός διαγώνιου μεταλλικού πλέγματος, συνδεδεμένου στον ομοιόμορφο μεταλλικό φορέα του κτιρίου. Φωτοβολταϊκά συστήματα είναι ενσωματωμένα στα εξωτερικά πανέλα, μετατρέποντας το άπλετο φως σε ενέργεια. Η γεωμετρία - μορφολογία της επικάλυψης της όψης, γεννάται από τις αντανακλάσεις του φωτός στον κυματισμό της θάλασσας. 

100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Gold Sponsor
Sponsors
Digital Signage Partner
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media