{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Πρόταση μη υλοποιημένου έργου για το Lab Boutique Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Αντωνιάδη Ζωή

Εταιρεία: ArchZone

Ιστοσελίδα: http://www.archzone.gr

Email: info@archzone.gr

Τηλέφωνο: 210 6714341

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το LAB Boutique Hotel βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την Πλάκα, κέντρο του Ελληνισμού και των αναρίθμητων αρχαίων μνημείων. Πρόκειται για ένα τετραώροφο νεόδμητο κτίριο αποτελούμενο από: χώρο εισόδου, reception, τον ευρύτερο χώρο του lobby, εστιατόριο, 18 δωμάτια και βοηθητικούς χώρους, με άμεση πρόσβαση από τα Α.Μ.Ε.Α σε όλους τους χώρους.

Το concept βασίστηκε στην Ελληνική Αρχαιότητα, στον σχεδιασμό των Μινωικών ανακτόρων, καθώς και στη Μυθολογία, χρησιμοποιώντας στοιχεία που παραπέμπουν στον Λαβύρινθο του Μινώταυρου. H πολυπλοκότητα του σχεδιασμού του μινωικού ανακτόρου της Κνωσού κατά τη νεοανακτορική περίοδο (1700 π.Χ.), αποτελεί σημειολογικά κέντρο αναφοράς της σχεδίασης του LAB Boutique Hotel.

Η έμπνευση προήλθε από τον μύθο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μορφές και χώροι βασισμένοι σε στοιχεία όπως, ο λαβύρινθος και η πορεία - διαδρομή (μίτος), καθώς και από την Αρχιτεκτονική αυτής της περιόδου.

Καθώς εισέρχεται ο επισκέπτης στην είσοδο, υπάρχουν «χαράξεις» στο δάπεδο, που τον κατευθύνουν στη reception (δεξιά) και στην εγκατάσταση - κατασκευή «λαβυρίνθου» (αριστερά). Η reception έχει σχεδιαστεί σκοπίμως με λιτές γραμμές και ταυτόχρονα το design της προϊδεάζει τον επισκέπτη για τους επόμενους χώρους. Στον ευρύτερο χώρο του lobby έχει ενταχθεί η εγκατάσταση του Λαβύρινθου, όπου ο επισκέπτης ανακαλύπτει τον «κόσμο» γύρω του και του δημιουργούνται μνήμες και αναμνήσεις. Συγχρόνως, το ταξίδι του αποκτά συμβολικό χαρακτήρα, μέσω των διαφορετικών διαδρομών που δημιουργήσαμε σε αυτήν την κατασκευή. Στη διαδικασία της περιπλάνησης και εξερεύνησης, ο επισκέπτης δέχεται ερεθίσματα και τα εκλαμβάνει μεμονωμένα με διαφορετικά συναισθήματα. Η κατασκευή του Λαβύρινθου αποτελεί μια βιωματική εμπειρία για τον χρήστη που περιηγείται τον χώρο, έρχεται σε επαφή με διαφορετικά υλικά, βλέπει αντανακλάσεις του εαυτού του και οδηγείται στη διαδικασία της εσωτερικής αναζήτησης και ενδοσκόπησης.

Χρησιμοποιήθηκε η γεωμετρία του Λαβύρινθου για να ενισχυθεί «το ταξίδι» του επισκέπτη, ώστε να του δημιουργηθούν μνήμες που συνδέονται άμεσα με την αρχαία Ελληνική ιστορία. Για παράδειγμα, στον σχεδιασμό των δωματίων ο Λαβύρινθος άλλοτε κυριαρχεί στον χώρο εικαστικά (ως δισδιάστατη απεικόνιση) και άλλοτε αποτελεί λειτουργικό στοιχείο (με τρισδιάστατη μορφή).

Αναφορικά με τον φωτισμό, χρησιμοποιήθηκαν κατά περίπτωση γραμμικά φωτιστικά, σημειακός φωτισμός (spot) καθώς και κρυφός φωτισμός, υποστηρίζοντας τις λειτουργικές και αισθητικές ανάγκες όλων των χώρων. Συγκεκριμένα, ο φωτισμός στην οροφή της κατασκευής του Λαβύρινθου ακολουθεί την πορεία και τις διαδρομές της κάτοψης, σε πιο αφαιρετική μορφή περιμετρικά και με καθαρά κυκλικά σχήματα όσο πλησιάζουμε προς το κέντρο. Έτσι, σε συνδυασμό με τις φωτιζόμενες επιφάνειες του Λαβύρινθου, ενισχύεται η εμπειρία που πρόκειται να βιώσει ο επισκέπτης.

Τα χρώματα κυμαίνονται κυρίως σε γήινους τόνους. Το μπεζ (πηλός) επικρατεί κυρίως σε όλους τους χώρους, ακολουθεί το μαύρο (αμφορείς), το λευκό (ισορροπία), το χρυσό (Ήλιος) και τέλος, υπάρχουν μικρές νότες σκούρου πράσινου (φύση).
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Gold Sponsor
Sponsors
Digital Signage Partner
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media