{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

ΒΡΑΒΕΙΑ

Καλύτερη Villa
Καλύτερος Περιβάλλων Χώρος (Landscape)

Bassa Maina Villas & Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ελένη Κάβουρα

Εταιρεία: Bassa Maina Villas & Suites

Φωτογράφος: Κώστας Αντωνιάδης

Ιστοσελίδα: http://www.bassamaina.com

Email: info@bassamaina.com

Τηλέφωνο: 6945/800615

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην Αποσκιερή Μέσα Μάνη (Bassa Maina), κοντά στον οικισμό της Αρεόπολης, στην θέση Παλαιοχώρα, κατασκευάστηκε το Boutique 4 αστέρων ξενοδοχειακό συγκρότημα BASSA MAINA Villas & Suites. Το συγκρότημα είναι χτισμένο σε οικόπεδο 21,7 στρεμμάτων και έχει δυναμικότητα 30 κλινών, εστιατόριο, μπαρ, συνεδριακό κέντρο, business center και γυμναστήριο.  Στόχος ήταν η δημιουργία πολυτελών χώρων διαμονής σε ένα περιβάλλον αρμονικά ενταγμένο στο Μανιάτικο τοπίο.

Οι εννέα ανεξάρτητες, πολυτελούς κατασκευής βίλες και σουίτες διατάσσονται αμφιθεατρικά στον άξονα βορρά – νότου και εξασφαλίζουν άπλετο φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα προς τη δύση και τη θάλασσα.

Η πρόσβαση στις βίλες γίνεται από την ανατολική πλευρά, όπου ένα φιδωτό καλντερίμι διατρέχει κατά μήκος το συγκρότημα και οδηγεί στον κοινόχρηστο υπαίθριο χώρο.

Η διαμόρφωση των ανεξάρτητων εισόδων και η σχέση μεταξύ των επιμέρους κτισμάτων, εξασφαλίζει την ιδιωτικότητα της κάθε βίλας. Διαθέτουν όλες υπαίθριο ιδιωτικό χώρο τόσο στην ανατολή όσο και στη δύση. 

Κάθε βίλλα ή σουίτα έχει διαφορετική διαρρύθμιση και μοναδική διακόσμηση, ενώ οι περισσότερες διαθέτουν τζάκι και θερμαινόμενο Jacuzzi εξωτερικού χώρου, ενταγμένο στον ιδιωτικό υπαίθριο χώρο.

Το κεντρικό κτίριο δεσπόζει τόσο λόγω μεγέθους, όσο και λόγω χωροθέτησής του σε περίοπτο σημείο του οικοπέδου. Αποτελείται από 2 υπέργειες στάθμες και υπόγειο. Στο ισόγειο διαμορφώνονται χώρος υποδοχής, μπαρ και εστιατόριο. Ο χώρος είναι ενιαίος με κυρίαρχα υλικά την πέτρα και το ξύλο καστανιάς. Ο διαχωρισμός των διαφορετικών λειτουργιών γίνεται διακριτικά με το πλάσιμο του χώρου, άλλοτε με υπερύψωση του δαπέδου και άλλοτε με μείωση του μεγάλου εσωτερικού ύψους.

Μια πέτρινη σκάλα οδηγεί σε έναν εσωτερικό ανοιχτό εξώστη και το Lounge. Το διάφανο στηθαίο από γυαλί εναρμονίζεται απόλυτα με τα κυρίαρχα υλικά, την πέτρα και το ξύλο καστανιάς και αφήνει ανεπηρέαστη την ιδιαίτερη πλαστικότητα της κατασκευής.

Μια φωτιστική πυραμίδα από γυαλί στην οροφή του Lounge εξασφαλίζει ιδιαίτερα ευχάριστο φυσικό φωτισμό, ενώ ταυτόχρονα, μένοντας χαμηλότερα από το περιμετρικό στηθαίο του δώματος, δεν είναι ορατή από έξω.

Το υπόγειο φιλοξενεί το παρασκευαστήριο, αποθήκες, χώρους ΗΜ, business center αλλά και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Ο κοινόχρηστος υπαίθριος χώρος, μπροστά από το κεντρικό κτίριο, διαμορφώνεται κλιμακωτά, αυξομειούμενος σε πλάτος, ακολουθώντας την φυσική κλίση του εδάφους. Επιπλέον, ελαφρά στεγασμένος χώρος από ξυλεία βαμμένη σε υπόλευκους τόνους (πέργκολα), σε άμεση σχέση με τις κοινόχρηστες λειτουργίες (μπαρ, εστιατόριο), εξασφαλίζει σκιά το καλοκαίρι.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, πέρα από τα κυρίαρχα, τοπική πέτρα και ξυλεία δρυς και καστανιάς, είναι σύγχρονα, όπως γρανιτοπλακίδια και πατητή τσιμεντοκονία.

Οι όψεις αλλά και οι εσωτερικές τοιχοποιίες διαμορφώθηκαν από πέτρα. Τοποθετήθηκαν ξύλινα κουφώματα σε λευκό χρώμα. Στα μπάνια χρησιμοποιήθηκαν γρανιτοπλακίδια δαπέδου, πατητή τσιμεντοκονία, σύγχρονα είδη υγιεινής και δρύινα έπιπλα. Οι στέγες είναι ξύλινες βαμμένες σε υπόλευκους τόνους με επικάλυψη από βυζαντινά κεραμίδια τοποθετημένα κολυμπητά. Οι αυλόπορτες κατασκευάστηκαν σε παραδοσιακό σχέδιο από ξυλεία καστανιάς. Οι χώροι κίνησης διαμορφώθηκαν από τοπική πέτρα, ενώ για τους υπαίθριους κοινόχρηστους χώρους χρησιμοποιήθηκε πατητή τσιμεντοκονία.

Τα αρχιτεκτονικά στοιχεία, οι αναλογίες κτισμάτων και ανοιγμάτων, καθώς και τα υλικά τελειωμάτων εναρμονίζονται πλήρως με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της περιοχής.

Οι χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων χωροθετήθηκαν στην ανατολική πλευρά του συγκροτήματος.

Για την φύτευση γύρω από το συγκρότημα επιλέχθηκαν φυτά και δέντρα της περιοχής.
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Gold Sponsor
Sponsors
Digital Signage Partner
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media