{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

ΒΡΑΒΕΙΑ

Καλύτερο Resort
Καλύτερο Δωμάτιο & Μπάνιο
Καλύτερο All-Day Restaurant
Καλύτερο Lobby / Foyer / Reception

Olea All Suite Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Βασιλική Μουσταφατζη

Εταιρεία: BLOCK722 architects+

Φωτογράφος: Claus Brechenmacher-Reiner Baumann photography & Nick kontostavlakis

Ιστοσελίδα: http://www.block722.com

Email: vasiliki@block722.com

Τηλέφωνο:

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

H βασική ιδέα του έργου ήταν η δημιουργία ενός κεντρικού υγρού στοιχείου, μιας λίμνης, γύρω από την οποία θα αναπτύσσονται οι κτιριακοί όγκοι του ξενοδοχείου. To Olea βρίσκεται σε έναν λόφο και τα δωμάτια έχουν χωροθετηθεί βαθμιδωτά, ώστε να έχουν θέα προς τη θάλασσα. Το ξενοδοχείο εναρμονίζεται στο περιβάλλον και η αρχιτεκτονική του συνυπάρχει με το φυσικό στοιχείο και το συμπληρώνει. Η πισίνα στο κέντρο μιμείται την ιδέα μιας λίμνης, ενώ στο νερό σχηματίζονται νησίδες με σημεία ξεκούρασης, μπαρ και εστιατόριο.

Διασχίζοντας μία γέφυρα πάνω από το νερό, ο επισκέπτης συναντάει το κεντρικό κτίριο. Αυτό χαρακτηρίζεται από καθαρές επιφάνειες, οι οποίες πλαισιώνονται με κατασκευές από μπαμπού, τόσο στις εξωτερικές όψεις όσο και εσωτερικά. Μπαίνοντας, ο επισκέπτης συναντάει μια κατασκευή σαν «φωλιά», η οποία τον αγκαλιάζει και του δημιουργεί έναν χώρο ζεστό για να γευματίσει. Η διαμόρφωση του κεντρικού εστιατορίου συνεχίζεται στην εξωτερική βεράντα, που προσφέρει θέα προς τη θάλασσα.

Το Fine Dining & Bar, έχει στραφεί προς τη δύση, στην αντίθετη κατεύθυνση από την πλειοψηφία των υπόλοιπων κτιρίων, τα οποία κοιτάνε προς τη θάλασσα. Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η 360 μοιρών μαγευτική θέα, στοιχείο που χαρακτηρίζει το ξενοδοχείο. Το Spa αναδεικνύεται με χάραξη στο έδαφος που σε κατευθύνει και σε εισάγει στον χώρο, με έναν πέτρινο τοίχο που εναρμονίζεται με το τοπίο. Παρέχει ανεμπόδιστη θέα προς το νότιο τμήμα του νησιού, καθώς βρίσκεται στο χείλος του λόφου. Η θέση του διευκολύνει την απομόνωση από τους υπόλοιπους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου, διατηρώντας παράλληλα την εύκολη πρόσβαση. Ο όροφος του κτιρίου αυτού, διακρίνεται σαν πέργκολα/ξύλινη κατασκευή, που πατάει επάνω στον πέτρινο ημιυπόσκαφο όγκο του ισογείου.

Το κεντρικό σημείο του ξενοδοχείου, το «Cocoon», είναι σαν ένα νησί, που ξεφυτρώνει σε κομβικό σημείο του φυσικού τοπίου που δημιουργείται. Ο χρήστης κάθεται και χαλαρώνει σε άμεση σχέση με το νερό, κάτω από μια πέργκολα κατασκευασμένη από φυσικά υλικά.

Βασικό μέλημα κατά τον σχεδιασμό του ξενοδοχείου, ήταν η δημιουργία διαφορετικών τύπων δωματίων, που θα ικανοποιούν οποιαδήποτε ανάγκη - δωμάτια με private pool, δίχωρες σουίτες με πισίνα και τζακούζι, προεδρική σουίτα, δωμάτια πάνω στο νερό, δωμάτια με θέα το βουνό ή τη θάλασσα. Ο επισκέπτης ζει στιγμές χαλάρωσης με υψηλές παροχές. Ο πρωταρχικός στόχος των δημιουργών του ξενοδοχείου, είναι η βέλτιστη εμπειρία του επισκέπτη που διαμένει στον χώρο, μέσα από την εναλλαγή του φυσικού τοπίου με το αρχιτεκτονικό και τις διαφορετικές ποιότητες χώρων.  
100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Gold Sponsor
Sponsors
Digital Signage Partner
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media