{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Porto Oro Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κραουνάκης Μιχάλης

Εταιρεία: K-division

Ιστοσελίδα: http://www.k-division.gr

Email: info@k-division.gr

Τηλέφωνο: 210/9827626

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για την αρχιτεκτονική μελέτη ενός ξενοδοχείου Γ’ τάξης (2 αστέρια) με σκοπό την αναβάθμισή του σε ξενοδοχείο κλασσικού τύπου 4* συνολικής δυναμικότητας 80 κλινών.

Αναλύοντας το κτίριο, το υπόγειο θα περιλαμβάνει γενικώς τις βοηθητικές χρήσεις του ξενοδοχείου ενώ το ισόγειο τη reception, το lobby, το εστιατόριο, την κουζίνα και το bar. Στον Α’ όροφο αναπτύσσονται δώδεκα δωμάτια, στους Β’ και Γ’ από οκτώ, στον Δ’ τέσσερα και τέλος, στον Ε’ όροφο ένα δωμάτιο. Σύνολο τριάντα τρία δωμάτια τα οποία αναλύονται σε διάφορες τυπολογίες, από το απλό standard δίκλινο μέχρι την executive σουίτα.

 Μορφολογικά, το κτίριο έχει μελετηθεί ώστε να αποκτήσει έναν κυβιστικό χαρακτήρα, αποπνέοντας μια μοντέρνα αισθητική, η οποία όμως θα δανειστεί στοιχεία της τοπικής αρχιτεκτονικής στο επιμέρους αρχιτεκτονικό του λεξιλόγιο. Ο κυβιστικός αυτός χαρακτήρας έχει επιλεγεί ώστε να διασπάσει τη μεγάλη όψη του κτιρίου και να την εντάξει στην ευρύτερη κλίμακα των γειτονικών κτιρίων - κατοικιών. Η όψη αυτή του στιβαρού κτιριακού όγκου, θα είναι μια μεταβαλλόμενη επιδερμίδα, καθώς, με τη χρήση συρόμενων πανέλων αλουμινίου, αυτή θα αλλάζει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το τελευταίο θα ενισχυθεί με τη χρήση κατάλληλου φωτισμού ανάδειξης των διαφόρων αρχιτεκτονικών στοιχείων και λεπτομερειών. Η βάση του επιβλητικού αυτού όγκου επικάθεται σε μια μορφή pilotis, αφήνοντας το κτίριο σε αυτό το επίπεδο τελείως ανοιχτό, σαν μια πλατεία, στο τέλος της οποίας βρίσκεται μια υδάτινη επιφάνεια.

Πρόθεση της μελέτης μας είναι να υπάρξει έντονα το στοιχείο της φύτευσης καθ’ όλο το ύψος του κτιρίου αλλά και στον ακάλυπτο, το οποίο, σε συνδυασμό με την ύπαρξη του στοιχείου του νερού, θα προσδώσει στο κτίριο το αντίστοιχο μικρόκλιμα ενώ παράλληλα, αξιοποιώντας τα συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας που θα εγκατασταθούν, θα ενισχύσει τον οικολογικό χαρακτήρα του ξενοδοχείου. Αντλώντας στοιχεία μέσω της γειτνίασης του κτιρίου με το σημείο φόρτωσης – εκφόρτωσης των εμπορευμάτων του τελωνείου αλλά του μικρού λιμανιού για το καραβάκι του Ληξουρίου, επιλέχθηκε η χρήση ξύλου για την επένδυση των πλαισίων της ανατολικής όψης, στοιχείο το οποίο συναντά κανείς ευρέως ως κατασκευαστικό υλικό των σκαφών. Το στοιχείο αυτό επαναλαμβάνεται και στην οροφή του lobby συνδέοντας το εξωτερικό με το εσωτερικό. Ακολουθώντας τις αρχές της μελέτης μας και ελλείψει κεραμιδιών και στον αρχικό σχεδιασμό του ξενοδοχείου, έχουν επιλεγεί στέγαστρα και πέργκολες σε ευθείες γραμμές ώστε να αναδειχτεί ο κυβιστικός χαρακτήρας που διέπει το κτίριο. Η αρχιτεκτονική αυτή χειρονομία αποτελεί μια προσπάθεια να εναρμονιστεί η αρχική μελέτη του κτιρίου με μια σύγχρονη αντίστοιχη μελέτη ενός ξενοδοχείου η οποία παράλληλα, να ανταποκρίνεται πλήρως στις προδιαγραφές και απαιτήσεις του σύγχρονου τουρίστα που πλέον έχει αντίστοιχες παραστάσεις τουριστικών καταλυμάτων από όλον τον κόσμο. Εκτός του ξύλου και του μετάλλου, άλλα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν είναι το γυαλί, το μέταλλο, η τσιμεντοκονία σε διάφορες αποχρώσεις, διαφόρων ειδών μαρμάρου και Βενετσιάνικο terrazzo το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως τη δεκαετία του 70’.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media