{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Namaste Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Χατζησταύρου Μαρία

Εταιρεία: Lime Deco

Φωτογράφος: Φάκαρος Γιώργος

Ιστοσελίδα: http://www.limedeco.gr/

Email: info@limedeco.gr

Τηλέφωνο: 210/7223157

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η κατοικία βρίσκεται στην Οία της Σαντορίνης, στην πλευρά της καλντέρας. Πρόκειται για 3 ανεξάρτητα υπόσκαφα κτίσματα του 1900, όπου ενοποιήθηκαν καλύπτοντας 160 τ.μ. και διαμορφώθηκαν από τον αρχιτέκτονα Ηλία Αποστολίδη. Αξίζει να αναφερθεί ότι , λόγω της ιδιαιτερότητας της καλντέρας (σκαλιά με μεγαλύτερο ρίχτι από το πάτημα), του χρονικού περιορισμού λόγω τουριστικής περιόδου αλλά και του συγκεκριμένου σημείου (το πιο βατό μονοπάτι έχει γκρεμιστεί και ανακατασκευάζεται από το Δήμο και είναι διαθέσιμο μόνο το δύσβατο), που βρίσκεται το κτίσμα, οι άνθρωποι που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του, αποτελούν ένα αναπόσπαστό μέρος του τελικού αποτελέσματος. Το κτίσμα βρίσκεται στο πιο πολυφωτογραφιζόμενο σημείο της Οίας,  που είναι οι δυο εκκλησίας στην πλευρά της καλντέρας και μάλιστα στην κυριολεξία κάτω από τη μια, την εκκλησία «Ανάσταση». Ωστόσο το ηφαιστειακής προέλευσης ορυκτό, η ποζολάνη, υλικό από το οποίο είναι διαμορφωμένα τα υπόσκαφα στην περιοχή της καλντέρας, το καθιστά θαυμάσιο υλικό στήριξης και μόνωσης. Ο αρχιτέκτονας του έργου, Ηλίας Αποστολίδης αντιμετώπισε το υπόσκαφο, σαν ένα έργο τέχνης με επιρροές φυσικά Σαντορινιές αλλά και αύρα Ιταλική όπως και Ανατολίτικη.  Οι εσωτερικοί χώροι θυμίζουν γλυπτό, στο οποίο επενέβαινε ο άνθρωπος με ιδιαίτερη λεπτότητα. Η επίστρωση των δαπέδων αποτελείται από την μαρμάρινη και την ξύλινη. Το μάρμαρο Νάξου ειναι καρέ λευκού-μαύρου με έμφαση στις ποδιές, τα λεγόμενα «δημόθυρα», όπου σηματοδοτούν  τη μετάβαση από την μια εμπειρία στην επόμενη. Οι χώροι με το ξύλινο δάπεδο αποτελούν ένα παζλ από 3.800 τακάκια από σόκορο Πευκου κολλημένα ένα-ένα με το χέρι. Οι μαρμάρινες «πορτοσιές» δίνουν μια θεατρική ματιά καθώς και τα «υπέρθυρα» προσθέτουν αισθητική ανωτερότητα στο πέρασμα και ταυτόχρονα φυσικό αερισμό. Οι τοιχοποιίες είναι περασμένες με τσιμεντοκονίαμα, υλικό που βοηθάει να τονιστεί η ιδιαίτερη γλυπτική της σπηλιάς.

Η διακόσμηση, σεβόμενη απόλυτα την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του χώρου, έρχεται να συμπληρώσει, να αναδείξει τα επιμέρους στοιχεία και να δώσει στον επισκέπτη την αίσθηση μιας ευχάριστης πολυτελούς διαμονής με θετική ενεργειακή επιρροή. Εξού και το όνομα του χώρου “Namaste Suites” που σημαίνει «υποκλίνομαι με ευγνωμοσύνη στην θετική σου ενέργεια και σε καλωσορίζω». Την διακόσμηση ανέλαβε το γραφείο Lime Deco της Χατζησταύρου Μαρίας, μέσα από το πρίσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας-χημείας με τους ιδιοκτήτες. Έχουν χρησιμοποιήθεί φυσικά υλικά όπως μπαμπού, ψάθα, λινά, μάρμαρο, πέτρα, μέταλλο στις φυσικές τους αποχρώσεις του γκρι και του μπεζ. Ο κεντρικός χώρος αποτελείται από το κυρίως σαλόνι με βοηθητικό κουζινάκι. Στον ίδιο χώρο κατεβαίνοντας μια μικρή σκάλα υπάρχει μια παλιά στέρνα η οποία διαμορφώθηκε σαν ένας χώρος ανάγνωσης και χαλάρωσης με μια αναπαυτική πολυθρόνα μπαμπού. Υπάρχουν δυο υπνοδωμάτια εκ των οποίων το μεγαλύτερο είναι εσωτερικό και βρίσκεται στο τμήμα της σπηλιάς και το άλλο είναι μικρότερο αλλά με παράθυρο στην θέα της καλντέρας. Το εσωτερικό δωμάτιο έχει δικό του σαλονάκι-γραφείο, δωμάτιο-ντουλάπα και ευρύχωρο λουτρό με μπανιέρα ελεύθερης στήριξης. Αξίζει να  σημειώσουμε ότι η μπανιέρα ζυγίζει 240 κιλά και κατέβηκε στα χέρια από 8 άτομα, από τα απότομα σκαλιά της καλντέρας. Τα δυο δωμάτια μοιράζονται ένα εξωτερικό jacuzzi με σαλονακι με θέα στην καλντέρα, μέσα από το μοναδικό «έργο τέχνης» μαρμάρινο παράθυρο αλλά και σήμα κατατεθέν του σπιτιού, δημιούργημα του Ηλία Αποστολίδη.

Ο χρόνος έναρξης των εργασιών από τον αρχιτέκτονα είναι τον Νοέμβριο 2016 και η μελέτη διακόσμησης ξεκίνησε τον Απρίλιο 2017. Το έργο ολοκληρώθηκε στο σύνολο του, τον Ιούλιο 2017.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media