{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Kavros Imperial

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Γλεντουσάκης Κώστας

Εταιρεία: Δημιουργική ΕΠΕ

Ιστοσελίδα: http://www.dimiourgiki.com

Email: info@dimiourgiki.com

Τηλέφωνο: 28210/41200

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για μία αρχιτεκτονική μελέτη ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε (5) αστέρων κλασσικού τύπου, δυναμικότητας 1048 κλινών. Η εκπόνησή της διήρκεσε  από τον Ιούλιο 2016 έως και τον Ιούνιο 2017, ενώ η εκτίμηση για τη διάρκεια της κατασκευής είναι, από τον Ιανουάριο 2018 έως και τον Μάιο 2019.

Το συγκρότημα, έχει μελετηθεί σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 130 στρεμμάτων (επί συνόλου 157), το οποίο βρίσκεται σε εκτός σχεδίου περιοχή, της Δ.Ε. Γεωργιούπολης, του Δήμου Αποκορώνου, Νομού Χανίων. Η θέση του έργου εμπίπτει σε περιοχή στην οποία κυριαρχεί η τουριστική δραστηριότητα καθώς παραπλεύρως του υπό μελέτη οικοπέδου, βρίσκονται ξενοδοχειακές μονάδες μεγάλης επίσης δυναμικότητας, ενώ το πρόσωπό του βρίσκεται σε επαφή με το όριο της εθνικής οδού που συνδέει το Ν. Χανίων με το Ν. Ρεθύμνου. Πρόκειται για οικόπεδο ορθογωνικής περίπου κάτοψης, με υψομετρική διαφορά της τάξης των +4.00μ. από το βόρειο έως το νότιο άκρο του.    

Ένας από τους κυρίαρχους στόχους της αρχιτεκτονικής μελέτης ήταν ο σχεδιασμός μιας ξενοδοχειακής μονάδας που θα καταφέρει να εξασφαλίσει ιδανικές συνθήκες μιας άνετης και πολυτελούς διαμονής σε ένα περιβάλλον προστατευμένο από εξωγενείς οχλήσεις. Η σύνθεση βασίστηκε στη χάραξη δυο γραμμικών νοητών αξόνων. Ο πρώτος, είναι παράλληλος με τον άξονα της εθνικής οδού και κατά μήκος του αναπτύσσονται κτιριολογικά οι βασικές κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας, επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό προστασία από το θόρυβο και εξασφαλίζοντας την απαραίτητη ιδιωτικότητα. Ο δεύτερος νοητός άξονας, είναι κάθετος στον πρώτο και διαχωρίζει το οικόπεδο σε δύο τμήματα: στο ανατολικό τμήμα όπου χωροθετούνται διώροφοι κτιριακοί όγκοι διαμονής, και στο δυτικό, όπου βρίσκονται πολυτελείς ισόγειες σουίτες. Επιπλέον, ο άξονας αυτός έχει στόχο, να καθορίσει τις βασικές πορείες κίνησης εντός του συγκροτήματος και να συνδέσει τα δύο βασικά λειτουργικά «άκρα» της μονάδας: την είσοδο (βόρειο άκρο / Reception) και το σημείο ευεξίας και χαλάρωσης (νότιο άκρο / Spa).

 Παράλληλα, στο κέντρο του οικοπέδου δημιουργείται ένας εσωστρεφής πυρήνας στον οποίο χωροθετούνται η κεντρική κολυμβητική δεξαμενή, σε άμεση σύνδεση με τις υπόλοιπες κοινόχρηστες λειτουργίες της μονάδας (pool bar, εστιατόρια, lobby κτλ) και μία δεύτερη μεγάλων διαστάσεων κολυμβητική δεξαμενή η οποία εφάπτεται στα κτίρια διαμονής. Αυτή η άμεση γειτνίαση των δωματίων με το νερό σκοπό έχει να αναβαθμίσει ποιοτικά το επίπεδο διαβίωσης.

 Όσον αφορά στην κατασκευή, η αρχιτεκτονική μελέτη προσανατολίστηκε στην επιλογή τοπικών υλικών με αναφορές στην κρητική αρχιτεκτονική. Κυριαρχεί η χρήση φυσικών υλικών πέτρας και ξύλου, τόσο στις όψεις των κτιριακών όγκων και στο εσωτερικό των δωματίων, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο της μονάδας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία ωφέλιμου περιβαλλοντικού αποτυπώματος με τη χρήση χαμηλών φυτών και δέντρων της κρητικής γης και τη δημιουργία φυτεμένων δωμάτων.      

Η μελέτη των εσωτερικών χώρων βασίστηκε στην ιδέα της δημιουργίας ενός ζεστού περιβάλλοντος για τους επισκέπτες. Τα έπιπλα είναι κατά το μεγαλύτερο ποσοστό σχεδιασμένα από την ομάδα μελέτης. Φώτα και αντικείμενα διακόσμησης που προσδίδουν πολυτέλεια, επιλέχθηκαν για να τοποθετηθούν σε κοινόχρηστους και ιδιωτικούς χώρους του ξενοδοχείου.

Επιπρόσθετες παροχές όπως συνεδριακό κέντρο, παιδότοπος, γήπεδα άθλησης, εμπορικά καταστήματα, υπαίθριο θέατρο, ελικοδρόμιο και οι απαραίτητοι χώροι στάθμευσης, ολοκληρώνουν μία ξενοδοχειακή μονάδα υψηλών προδιαγραφών.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media