{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
18>20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2023
MEC
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Zante Maris Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μουσταφατζή Βασιλική

Εταιρεία: Block722 architects+

Φωτογράφος: Κοντοσταυλάκης Νίκος

Ιστοσελίδα: http://www.block722.com

Email: info@block722.com

Τηλέφωνο: 2103617081

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Zante Maris Suites, ξενοδοχείο της Xenos Group Hotels, αναπτύσσεται σε έναν λόφο στην περιοχή Πλάνου στη Ζάκυνθο. Η χωροθέτηση των κτιρίων ξεκινά με το κεντρικό κτίριο στη χαμηλότερη στάθμη του Λόφου, ένα κτίριο που προϋπήρχε και διαμορφώθηκε ανάλογα για να στεγάσει τη reception, το lobby, το εστιατόριο και τα πρώτα δωμάτια του ξενοδοχείου. Στο επίπεδο αυτό σχεδιάστηκε ο πυρήνας του ξενοδοχείου με τη κεντρική πισίνα, το εξωτερικό μπαρ, και το pool bar, που αποτελούν το σημείο συνάντησης για όλο το ξενοδοχείο.

Η υπόλοιπη διαμόρφωση σχηματίζεται σταδιακά σε αυξανόμενες στάθμες πάνω στην πλαγιά του λόφου, επιτρέποντας κάθε φορά να σχηματιστούν δωμάτια private pool και sharing pool, τα οποία έχουν ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα, στοιχείο που εντείνεται με το σχεδιασμό της infinity πισίνας. Τα κτίρια επικοινωνούν μεταξύ τους με μονοπάτια ανάμεσα στις ελιές και κλίμακες με τρεχούμενα νερά δίνοντας την αίσθηση της κίνησης ανάμεσα σε έναν μικρόκοσμο που θυμίζει χωριό. Οι κτιριακοί όγκοι διατάσσονται σε αρμονία με τις καμπύλες του εδάφους και διαμορφώνονται από καταλύματα τοποθετημένα σε στοίχους. Η διάταξη αυτή προσφέρει μια ισορροπία μεταξύ της ελεύθερης πολεοδομικής σύνθεσης ενός άτυπου οικισμού και την οργάνωση ενός σύγχρονου πολεοδομικού συγκροτήματος με εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών. Σε δεύτερο επίπεδο, μελετήθηκε η σχέση μέρους και όλου ώστε να επιτευχθεί ιδιωτικότητα στο σχεδιασμό των κλινών χωρίς να αλλοιώνεται η αίσθηση της ενότητας και των κοινών ποιοτήτων του χώρου στο επίπεδο του συγκροτήματος.

Το τοπίο έχει καταλυτικό ρόλο στην σύνθεση του ξενοδοχείου. Η στρατηγική που ακολουθήθηκε ήταν η διάσπαση της κλίμακας του κτιριολογικού προγράμματος και η εναρμόνιση με το φυσικό ανάγλυφο. Οι βασικές χειρονομίες που επιδιωχθήκαν ήταν η ανάδειξη της συνέχειας του ελληνικού τοπίου μέσα στο κτίριο με την προσεκτική συσχέτιση των χρωμάτων και των υφών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Το όριο ανθρωπογενούς και φυσικού αντιμετωπίζεται με ιδιαίτερη φροντίδα με στόχο την εξουδετέρωση του και την επίτευξη μιας εμπειρίας υπαίθριας κατοίκησης.

Ο εσωτερικός σχεδιασμός των χώρων αποτελεί τη μετάφρασή των πολεοδομικών και αρχιτεκτονικών αρχών στο τελικό έργο. Η χρήση υλικών και υφών στοχεύει στην ενοποίηση της σχέσης περιβάλλοντος και εσωτερικού χώρου με έναν τρόπο που ο χρήστης αισθάνεται οικείο χωρίς περιττά στοιχεία, με έπιπλα που εξασφαλίζουν την άνεση και λειτουργικότητα. Στο συγκρότημα, σχεδιάστηκαν δύο σουίτες, οι μεγαλύτερες σε τετραγωνικά, οι οποίες παρέχουν ολοκληρωμένο πακέτο παροχών, καθώς στεγάζουν εκτός από το χώρο ύπνου και γραφείο, σαλόνι, τζακούζι, private pool και outdoor prive shower, όπου ο λουόμενος έχει πανοραμική θέα της πλαγιάς.

Η πρώτη φάση μελέτης του ξενοδοχείου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2016 και το έργο αποπερατώθηκε τον Μάιο του 2016, ενώ η δεύτερη φάση ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017. Η κατασκευή του έργου έγινε από τοπικά συνεργεία και τεχνίτες, με επίβλεψη του αρχιτεκτονικού γραφείου Block722. Το κόστος υλοποίησης του έργου ανήλθε περίπου στα 5.000.000 ευρώ.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media