{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Lozenge Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κουβάκη Θεοφανώ

Εταιρεία: Theofano Kouvaki Architecture

Φωτογράφος: Δανιηλίδης Νίκος

Ιστοσελίδα: http://

Email: theofanokouvaki@gmail.com

Τηλέφωνο: 6977/432337

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Με μια νέα εξωτερική όψη, 25 αναδιαμορφωμένα δωμάτια, χώρο εστίασης και roof garden με θέα την Ακρόπολη, το υφιστάμενο κτίριο ιδιοκτησίας της Ιερά Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην οδό Βαλαωρίτου 6 και Βουκουρεστίου  αναδιαμορφώθηκε δίνοντας νέα πνοή στο παλιό ξενοδοχείο"Athens Lycabettus"αλλά και στον άλλοτε πολυσύχναστο πεζόδρομο που λόγω των συνθηκών τα τελευταία χρόνια στο κέντρο της Αθήνας έχει πληγεί σημαντικά. 

Αξιοποιώντας επιλεκτικά το παλιό στοιχείο και με την κατεύθυνση "design by budget" τα 25 δωμάτια αναδιαμορφώθηκαν έτσι ώστε να καλύψουν τις ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη. Αρχές αποτέλεσαν η λειτουργικότητα, η άνεση, η εύκολη διαχείριση των αποσκευών του και γι' αυτό χρησιμοποιήθηκαν έπιπλα που συνδυάζουν διαφορετικές χρήσεις, εξοπλισμός σύγχρονης τεχνολογίας αλλά και υλικά που προσδίδουν αισθητική, απλότητα και ζεστασιά στο χώρο.

Στο ισόγειο του κτιρίου διαμορφώθηκε ένας ενιαίος χώρος, φιλικός και ανοιχτός προς το κοινό όπου οι χρήσεις του ξενοδοχείου και της εστίασης αμοιβαία συμπληρώνονται και συγκοινωνούν. Στο βάθος, ένας κατακόρυφος κήπος στο ψηλοτάβανο αίθριο που δημιουργήθηκε εκ νέου, οδηγεί το μάτι στον ουρανό της Αθήνας.

Υλικά όπως μάρμαρο, έγχρωμοι καθρέπτες, μεταλλικές πτυχώσεις, χρώμα, δέρμα αλλά και το φυσικό στοιχείο του κατακόρυφου κήπου χρησιμοποιούνται σε καθαρές γεωμετρίες και διαμορφώνουν όγκους σε συνέχεια από τον ένα χώρο στον άλλο προσδίδοντας δυναμισμό, φρεσκάδα και πολυτιμότητα στην αίσθηση του επισκέπτη.

Στην εξωτερική όψη του κτιρίου μια νέα μεταλλική κατασκευή αλουμινίου υπό μορφή προσθήκης διανοίγει νέα "παράθυρα" για τα δωμάτια των τριών πρώτων ορόφων προς τον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου προσδίδοντας νέο ύφος στο υφιστάμενο κτίριο αλλά και πρόσθετη ιδιωτικότητα για τους ενοίκους. Γεωμετρικά σχήματα, ρόμβοι που αποκόβουν ή συμπληρώνουν, συνθέτουν μια μονοκονδυλιά που χορεύει ανάμεσα σε οπές βροχής από δωμάτιο σε δωμάτιο, από όροφο σε όροφο και αγκαλιάζει τα ανθισμένα με λεβάντες μπαλκόνια. Η νέα όψη αποτέλεσε αφετηρία για την νέα ταυτότητα και ονομασία του ξενοδοχείου εξ ου και “Hotel Lozenge”.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media