{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
18>20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2023
MEC
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Colors Urban Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τσομλεκτσή Μαριάνθη

Εταιρεία: Urban Soul Project

Ιστοσελίδα: http://www.usp.gr/

Email: info@usp.gr

Τηλέφωνο: 2310/224900

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο σχεδιασμός του ξενοδοχείου Colors Urban Hotel είχε δύο αντικείμενα: την επέμβαση στο διατηρητέο κτίριο που οι αρχιτέκτονες Χασίδ Φερνάντες και Ζακ Πλεμπέρ σχεδίασαν το 1925 και τον σχεδιασμό ενός ξενοδοχείου που απευθύνεται στις ανάγκες του νέου, σύγχρονου ταξιδιώτη. Το κτίριο είναι διαμπερές με όψεις στις οδούς Τσιμισκή και Αγίου Μηνά. Έχει τριμερή όψη, με μεγάλα ανοίγματα και παραστάδες, μεγάλο εσωτερικό ύψος, και ένα μεγάλο κεντρικό αίθριο.


Τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά διακοσμητικά στοιχεία του, όπως τα γύψινα της οροφής, έπρεπε να διατηρηθούν σε όλα τα σημεία και να παραμείνουν εμφανή. Η απαίτηση αυτή οδήγησε επιπλέον, σε εμφανείς μηχανολογικές εγκαταστάσεις σε όλο το κτίριο ενώ ταυτόχρονα το χάλκινο χρώμα που εφαρμόστηκε τόσο σε αυτές όσο και στον ανελκυστήρα, το ανέδειξε σε ένα ακόμη ιδιαίτερο στοιχείο του κτιρίου.
Η διαίρεση της κάθε όψης σε τρία μέρη καθόρισε τη χωροθέτηση τριών δωματίων μπροστά και πίσω σε κάθε όροφο, και ενός κεντρικού, το οποίο φωτίζεται από το αίθριο. Στο ισόγειο, βρίσκεται η υποδοχή επί της οδού Τσιμισκή, ενώ επί της Αγίου Μηνά βρίσκεται το "Garden Bar" χώρος στον οποίο σερβίρεται το πρωινό αλλά και καφέ μπαρ, ανοιχτό και στο κοινό της πόλης.


Στον πρώτο όροφο, τοποθετούνται το spa, τα γραφεία και βοηθητικοί χώροι ενώ τα δωμάτια καταλαμβάνουν τρεις ορόφους, με πλάνο στο μέλλον να επεκταθούν και στον τέταρτο με σουίτες. Ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων κινήθηκε στην ιδέα του θεματικού δωματίου, με κάθε ένα από τα 21 δωμάτια να έχει διαφορετική σχεδιαστική θεματολογία. Θέματα όπως η φύση, η μουσική, ο κινηματογράφος, τα κόμικς, η αστρονομία, τα βιβλία, διαφοροποιούν έντονα κάθε δωμάτιο και καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τον σχεδιασμό και τα χρώματα των επίπλων, τα χρώματά του δαπέδου και των τοίχων, τις ταπετσαρίες και τις γραφιστικές παρεμβάσεις. Τα έπιπλα είναι μεταλλικά και ξύλινα, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται ειδικά για κάθε δωμάτιο, ενώ οι λεπτομέρειές τους καθορίζονται από το θέμα κάθε δωματίου.


Χαρακτηριστικό του ξενοδοχείου είναι επίσης το συγκριτικά μεγαλύτερο εμβαδόν των δωματίων, σε σχέση με τα συνήθη,
γεγονός που οδήγησε σε μια νέα τυπολογία διαρρύθμισης δωματίων με το κρεβάτι να τοποθετείται στο κέντρο του χώρου, το γραφείο πίσω από αυτό, με εσοχές που λειτουργούν ως κομοδίνα, ανοιχτές ντουλάπες, και γραφεία. Το ύψος των δωματίων οδήγησε επίσης στην τοποθέτηση και δεύτερου κρεβατιού σε δεύτερο επίπεδο, που χρησιμοποιείται ως day bed. Τα πολύ μεγάλα ανοίγματα από το δάπεδο έως την οροφή και σε όλο το πλάτος κάθε δωματίου,ανοίγουν τα δωμάτια στην πόλη, διευρύνοντας οπτικά την έκταση τους ακόμη περισσότερο. Το garden bar βρίσκεται στο ξενοδοχείο COLORS, επί της Αγίου Μηνά, με ανοιχτή την τριπλή όψη στις νεραντζιές του δρόμου και το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
Η ιδέα για το σχεδιασμό του χώρου βασίστηκε στην ιδέα μιας εσωτερικής αυλής σε ένα κτίριο του κέντρου μιας πόλης. Στο χώρο επικρατεί το πράσινο χρώμα αλλά και αληθινά φυτά στους τοίχους, πάνω στο μπαρ και στην όψη. Η δαπεδόστρωση έγινε με πέτρα, και ακολουθεί το πέρασμα του πλακόστρωτου μιας αυλής, ή ενός πεζόδρομου. Οι κατασκευές στο bar είναι μεταλλικές, κρεμαστές, με λεπτές διατομές. Στις επιφάνειες του μπαρ, στις πλάτες των καθιστικών και διαχωριστικών, και στα φωτιστικά, στην πόρτα του wc χρησιμοποιήθηκε η αυθεντική πλεκτή ψάθα της κλασικής βιεννέζικης καρέκλας. Στον κεντρικό τοίχο σχεδιάστηκε ένα γκραφίτι και μία νέον χρωματιστή κατασκευή, και τα δύο κατεξοχήν αστικά στοιχεία που συναντούμε στις εμπορικές σημάνσεις στην πόλη, αλλά και στα αστικά κενά.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media