{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Casa Cook Kos

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μαστρομηνάς Ηλίας

Εταιρεία: ARC ilias mastrominas & associates

Φωτογράφος: Φάκαρος Γιώργος - Roske Georg

Ιστοσελίδα: http://www.mastrominas.gr

Email: arc@mastrominas.gr

Τηλέφωνο: 6944/250910

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τo Casa Cook Kos είναι νέα ξενοδοχειακή μονάδα 5 αστέρων, 216 κλινών, εμβαδού 5.771 μ2, σε έκταση 29.080 μ2 και βρίσκεται στο Μαρμάρι της Κω στη ΒΑ πλευρά του νησιού.

Η αρχιτεκτονική μελέτη επιχειρεί να επαναπροσδιορίσει την έννοια του τουριστικού καταλύματος ως προσφερόμενου πολιτισμικού προϊόντος και να το αναγάγει σε εμπειρία και βίωμα του επισκέπτη, συνδέοντάς τον με τον τόπο, την ιστορία και την κουλτούρα του.

Η προσέγγιση είναι ολιστική και πραγματοποιείται σε επίπεδο πολεοδομικού αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, εσωτερικής διακόσμησης, υπηρεσιών (π.χ. γαστρονομικές εμπειρίες), αναψυχής (μουσική). Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο πολυεπίπεδος στόχος, υπήρχε εν τη γενέσει του έργου άρρηκτη συνεργασία του αρχιτέκτονα με τον interior designer και τον art director.

Ο στόχος επιτυγχάνεται με την κατάργηση του στερεότυπου του ξενοδοχείου και τη δημιουργία ενός εναλλακτικού χώρου φιλοξενίας, όπου ο επισκέπτης θα αισθάνεται ότι διαμένει σε φιλικό σπίτι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα, και όπου οι πολυτελείς υπηρεσίες προσφέρονται διακριτικά και ανεπιτήδευτα.

Το κλασσικό κεντρικό κτίριο αποδομείται. Ο δημόσιος χώρος αποκτά χαρακτηριστικά οικισμού. Στην κεντρική πλατεία αρθρώνονται οι πρώτες κοινόχρηστες λειτουργίες σε τέσσερα αυτόνομα κτίρια. Το ένα εξυπηρετεί την υποδοχή, το άλλο τη διοίκηση, το τρίτο το μπαρ με το κατάστημα και το τέταρτο τη βιβλιοθήκη.

Στον άξονα σύνδεσης της πλατείας με το παραλιακό εστιατόριο-μπαρ, συναντά κανείς το ισόγειο κτίριο αναζωογόνησης, με σεμνή κυβόσχημη αρθρωτή μορφή. Πλαισιωμένο από κουκουναριές, ελαιόδενδρα και αρωματικά φυτά, διαθέτει εκτός των άλλων παραδοσιακό χαμάμ, κλειστό κολυμβητήριο, γυμναστήριο και υπαίθριο χώρο γιόγκα.
Στο τέλος της διαδρομής δεσπόζει το συγκρότημα εστιατορίου και beach-club. Η ιδέα του κτιρίου καταργείται και οι λειτουργίες τοποθετούνται ελεύθερα σε υπόστεγο σχήματος Γ αφήνοντας φυγές προς τη θάλασσα και την εσωτερική αυλή-πισίνα, ενώ ο χώρος μεταλλάσσεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και τις ανάγκες, μέσα από μια σειρά επάλληλων κουφωμάτων που βρίσκονται κρυμμένα σε ειδικά διαμορφωμένες εσοχές. Κατά τις μέρες με δυνατό μελτέμι, τα υαλοστάσια στο βόρειο μέτωπο της παραλίας κλείνουν, δημιουργώντας μία υπήνεμη ζώνη στην περιοχή της κεντρικής πισίνας και των εσωτερικών βεραντών. Στη βόρεια πλευρά μια ενιαία ξύλινη βεράντα με θέα στις αμμοθίνες και την θάλασσα, παρέχει καταφύγιο κατά τις ζεστές μέρες.

Η τυπολογία των δωματίων περιλαμβάνει τρεις τύπους. Τα δίκλινα δωμάτια τοποθετημένα σε ισόγεια και μικρά διώροφα κτίρια. Τα μικρά σπίτια με καθιστικό που αναπτύσσονται σε συγκροτήματα ανά δύο ως τρία με κοινόχρηστη πισίνα σε εσωτερική αυλή. Τέλος, τα μεγάλα σπίτια, ενός ή δύο υπνοδωματίων με ατομικές πισίνες και ιδιωτικές αυλές. Τα κτίρια δωματίων είναι τοποθετημένα σε τρεις ζώνες, σύμφωνα με την τυπολογία τους, αλλά και με τρόπο που η διάταξή τους να αναφέρεται σε νησιώτικο πολεοδομικό οικισμό. Στενοί δρόμοι, απρόσμενα ανοίγματα - στάσεις, με εξωτερικές σκάλες και χτιστά υπαίθρια καθιστικά.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media