{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Atlantica Caldera Palace

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Κρομμυδάκης Στυλιανός

Εταιρεία: Στυλιανός Ε. Κρομμυδάκης

Φωτογράφος: Φάης Γιάννης

Ιστοσελίδα: http://www.calderagroup.gr

Email: skrommidakis@calderagroup.gr

Τηλέφωνο: 28210/74440

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ξενοδοχείο Atlantica Caldera Palace στο Ηράκλειο Κρήτης, συνιδιοκτησίας των ομίλων ξενοδοχείων Caldera και Atlantica, κατασκευάστηκε το 2007 από την εταιρεία Ε. Κρομμυδάκης A.E. (Caldera). Το 2016, υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο αρχιτεκτονικών μελετών Κρομμυδάκης Στυλιανός ανακαίνιση 103 δωματίων με χρόνο μελέτης 1 Νοεμβρίου με 15 Δεκεμβρίου 2016 και χρόνο αποπεράτωσης 19 Δεκεμβρίου με 30 Μαρτίου του 2017.

Η αρχιτεκτονική πρόταση βασίστηκε σε μια λογική λιτού σχεδιασμού εμπνεόμενη από φυσικά υλικά και υφές. Η μεταφορά «φυσικών στοιχείων» στις ενιαίες επιφάνειες των λουτρών και του δαπέδου των κύριων χώρων αποσκοπεί στη δημιουργία ενός χαλαρωτικού περιβάλλοντος που να εμπνέει πολυτέλεια μέσω της καθαρότητας των υλικών επένδυσης.Για τις ανάγκες του τουριστικού προϊόντος δημιουργήθηκαν τρία διαφορετικά στιλιστικά πρότυπα με αισθητές διαφοροποιήσεις αλλά και κοινά στοιχεία.  

Στους κύριους χώρους χρησιμοποιήθηκε πλακάκι Midtown 60*60cm Marazzi σε υφή πετρώματος ενώ παρεμφερές πλακάκι Stonework 60*30cm της ίδιας εταιρίας χρησιμοποιήθηκε στα μπαλκόνια για να επιτευχθεί η συνέχεια μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου. Εξαίρεση αποτελούν οι ‘‘μαυρες σουίτες’’ στις οποίες το δάπεδο επενδύθηκε με πλακίδιο Treverktrend 60*120cm Marazzi σε υφή σουηδικού ξύλου. Στα μπάνια χρησιμοποιήθηκαν οι εξής συνδυασμοί: πλακάκι GrisFlaury 60*60 ή πλακάκι AllmarbleStatuario 60*120 Marazzi σε συνδυασμό με πλακάκιTreverkmood 15*90 σε υφή ξύλου της ίδιας εταιρίας για το δάπεδο και πλακάκι Tiempo 60*60 από την εταιρία Grespania σε υφή πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο και τοίχο συνδυαζόμενο με μαύρη εξάγωνη ψηφίδα της εταιρίας Οnix.  

Σε όλους τους τύπους χρησιμοποιήθηκαν χρώματα της εταιρίας Vittex σε καθαρό λευκό ενώ ορισμένοι τοίχοι καλύφθηκαν με γκρι τεχνοτροπία τεχνικής «νάυλον» ώστε να δοθεί ένα πιο εικαστικό αποτέλεσμα.  

Οι κατασκευές από γυψοσανίδες δομήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετηθούν οι ηλεκτρολογικές και λειτουργικές ανάγκες στα πλαίσια μιας ενιαίας αισθητικής αντιμετώπισης. Οι διάφορες λειτουργίες του δωματίου όπως ο ολόσωμος καθρέπτης, η τηλεόραση ή οι αποθηκευτικοί χώροι μεταφράστηκαν σε κατασκευές οι οποίες ενώνονται με τα περιμετρικά δοκάρια δίνοντας την αίσθηση μιας συνεχούς κορδέλας που διατρέχει τον χώρο.  

Η βασική επίπλωση, από την εταιρία επιπλοποιίας Tsigenis wood craft ακολουθεί μια κοινή γραφή μεταξύ όλων των προτύπων. Ανεξαρτήτως της απόχρωσης ξύλου η κινητή επίπλωση ακολουθεί μια «κυκλαδίτικη» γραμμή με λοξά πόδια στήριξης σε συνδυασμό με  οριζόντιες επιφάνειες από ακατέργαστους κορμούς δρυ. Οι ντουλάπες ως εντοιχισμένη επίπλωση εσωτερικά κατασκευάστηκαν από μελαμίνη απόχρωσης μόκα ενώ εξωτερικά χρησιμοποιήθηκε mdf με επένδυση καπλαμά δρυ ισόβενο. Η λοιπή κινητή επίπλωση, όπως πολυθρόνες, καρέκλες, ταμουρέ κ.α. είναι επιλογές από την εταιρία Almeco και Pedrali, οι καναπέδες, τα στρώματα και τα υποστρώματα από την εταιρία Istikbal, τα διακοσμητικά στοιχεία από τις εταιρίεςInArt και SimpleCity ενώ οι πίνακες από τις εταιρίες Bizzart και Κύβος.  

Βασικές πηγές φωτισμού στα δωμάτια αποτελούν τα γύψινα και απλά σποτ από την εταιρία Καυκάς τα οποία συμπληρώνονται από διακοσμητικό φωτισμό με ταινίες Led και κρεμαστά φωτιστικά μέσω της εταιρίας Tsakirelis και Psarrakos. Ο κεντρικός χώρος των σαλονιών φωτίστηκε με πλαφονιέρα της εταιρίας FMole! ενώ στα κρεμαστά φωτιστικά εκατέρωθεν του κρεβατιού χρησιμοποιήθηκαν μεταξύ άλλων επιλογές από την εταιρία Alturo Alvarez. Σε όλα τα φωτιστικά χρησιμοποιήθηκαν λαμπτήρες της εταιρίας Phillips.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media