{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Avant Mar _ 5 star Resort for Grivalia Hospitality

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος

Εταιρεία: Tense Architecture Network

Φωτογράφος: Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος & Βαγγέλης Πατεράκης

Ιστοσελίδα: https://www.tensearchitecture.net/

Email: info@tensearchitecture.net

Τηλέφωνο: 210/6438025

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η μελέτη για το ξενοδοχείο AVANT MAR στη Νάουσα της Πάρου ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2020 και η αποπεράτωση του έργου ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2023.

Το ξενοδοχείο αποτελεί μια αντιθετική σύνθεση κυβικών πρισμάτων προς την πλευρά του οικισμού και κυκλικών όγκων σε επαφή με την παραλία Πιπέρι και την πλούσια φύτευσή της, μεταξύ των οποίων αναπτύσσεται μια κολυμβητική δεξαμενή μήκους 55 μέτρων. Μέσω μιας επιμήκους ράμπας με υάλινο όριο, η μεγάλη πισίνα μοιάζει να συνδέεται με τη θάλασσα. Γαλαζοπράσινο χρώμα του νερού, λευκό των Κυκλάδων και η απόχρωση της άμμου συνιστούν τη χρωματική παλέττα του resort -με το αμμώδες να περνάει στην υλικότητα των δαπέδων, στις πέργκολες και στους κοινόχρηστους χώρους του εστιατορίου και του χώρου του Spa. Ο τελευταίος είναι επίσης κυκλικός και κρύβει μια εσωτερική, προστατευμένη όαση χαλάρωσης. Ένας περίπατος που ξεκινάει από την είσοδο και περνάει από την πλατεία ενός μικρού ζαχαροπλαστείου, συνεχίζεται πάνω από τα διαδοχικά, φυτεμένα δώματα του εστιατορίου, ώστε να προσφέρει εντέλει πανοραμικά στο βλέμμα του επισκέπτη το μπλε του Αιγαίου και τη βορινή του αύρα. 

Κεντρική ιδέα του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού των εσωτερικών χώρων του ξενοδοχείου αποτέλεσε η σύνδεση, με έναν σύγχρονο τρόπο, με την τοπική Παριανή κληρονομιά: Σχηματισμοί με καμάρες και εσοχές σε τοίχους, ημικυκλικές αποτμήσεις, κυβικές κατασκευές, σε συνδυασμό με γεωμετρικά μοτίβα και ακανόνιστα σχήματα. Τα παραπάνω επανερμηνεύονται και αποτυπώνονται σε μικρότερη κλίμακα στον εσωτερικό σχεδιασμό, τόσο στα καμπυλόμορφα έπιπλα ειδικής κατασκευής, όσο και στις ανάγλυφες οριζόντιες και κατακόρυφες επιφάνειες. Το πολυμορφικό ανάγλυφο του εδάφους αποτέλεσε αφορμή για την εναλλαγή της υφής των αρχιτεκτονικών επιφανειών, από σκληρές σε μαλακές, από αδρές σε λείες και από θερμές σε ψυχρές. Επιπλέον, ιδιαίτερος στόχος στον σχεδιασμό των δωματίων του ξενοδοχείου αποτέλεσε η μεταφορά του φωτός του καλοκαιρινού ήλιου στο εσωτερικό τους, με την κυριαρχία των ανοιχτών χρωμάτων και τη δημιουργία φυσικών περασμάτων φωτός και αέρα στους χώρους.

O χώρος της υποδοχής δρα ως μια πρώτη στάση σε συνέχεια της πορείας προς τους υπόλοιπους χώρους, όπου κυριαρχεί το φυσικό στοιχείο. Στα υπνοδωμάτια ως κύριο υλικό επιλέχθηκε το λευκό μάρμαρο με τους ήπιους σχηματισμούς νερών.  Το δάπεδο που τοποθετείται τόσο στα δωμάτια όσο και σε εσωτερικούς κοινόχρηστους  χώρους του ξενοδοχείου, αποτελεί μια σύγχρονη εκδοχή του παραδοσιακού πλακόστρωτου των οικισμών του νησιού, αυτή τη φορά με ακανόνιστες πλάκες λευκού μαρμάρου και υπόλευκους αρμούς.

Τα έπιπλα και ο εξοπλισμός σχεδιάστηκαν με τρόπο τέτοιο, ώστε να επιτρέψουν την ενοποίηση με την αρχιτεκτονική μορφή του ξενοδοχείου, επαναφέροντας το στοιχείο της καμπύλης και του κύκλου.  Επιλέχθηκαν κυρίως φυσικά υλικά, όπως μασίφ δρυς και διάτρητες ψάθες σε γήινους τόνους.

Το AVANT MAR φιλοξενεί το διεθνούς φήμης Ιαπωνικό εστιατόριο Matsuhisa, που σχεδιάστηκε ως μια πλατεία μέσα σε έναν πλούσιο κήπο, δίπλα στην ακρογιαλιά της Νάουσας.  Στο δάπεδο της πλατείας επικρατεί το παραδοσιακό πλακόστρωτο, ως συνέχεια των στενών της χώρας του νησιού, το οποίο διακόπτεται από ζώνες λευκού μαρμάρου διαχωρίζοντας τους χώρους κίνησης και στάσης. Τα κτιστά χαμηλά τοιχία με τις εσοχές και τα κυκλικά τμήματα ορίζουν τις ζώνες των τραπεζοκαθισμάτων. Ο κυκλικός πάγκος του μπαρ επενδύεται με μια χυτή λευκή κατασκευή με εσοχές και πτυχώσεις και ξεχωρίζει στο κέντρο της πλατείας. Για τον κινητό εξοπλισμό ακολουθούνται ήπιες γραμμές με ξύλινους σκελετούς κυλινδρικών διατομών, εντάσσοντας την Ιαπωνική αισθητική στη συνολική εικόνα του χώρου. 


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

Αρχιτεκτονική μελέτη_Tense Architecture Network: Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος, Στέλιος Στυλιανού, Μικελίνα Καρύδη  

Ομάδα Έργου: Ίρις Μουστάκα, Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος, Σταυρούλα Τσέλου, Χρήστος Βουτσάς, Δήμητρα Χαρμαντζή, Αθηνά Παπαδοπούλου, Θωμάς Γκίκας, Εμμανουήλ Συμιακάκης, Βασιλική Παρασκευοπούλου, Νέστορας Σκαντζούρης, Κωνσταντίνος Κοσμάς, Δάφνη Δράγιου, Γεωργία Κατσή, Λεωνίδας Οικονόμης, Εύη Βαρδάκα, Αναστασία Φτούλη, Σωτήρης Τραγαζίκης, Aakash, Balasaravanan, Alessandro Tiezzi 

Αρχιτεκτονική μελέτη εσωτερικών χώρων, Furniture Curation and Art Direction: Chadios Architects

Ομάδα Έργου: Κωνσταντίνος Χαδιώς, Πένυ Παπαργυροπούλου, Έλενα Μητκάκη, Κωνσταντίνος Λαβράνος, Γιάννης Αϊβατζιδης, Θάνος Σταβέλας, Αμαλία Σταυροπούλου, Ευδοκία Πάτκου

Σύμβουλος Δομικής Τεχνολογίας: Παναγιώτης Βασιλάτος

Στατική Μελέτη: Εμμανουήλ Μάνιος _MV Ι.Κ.Ε. 

Μηχανολογική Μελέτη: Αθανάσιος Κουτσίκος _ΤΕΜΕΚ Α.Ε. 

Αρχιτέκτων τοπίου: Ελένη Τσιριντάνη  

Ακουστική Μελέτη: Εμμανουήλ Τζεκάκης _ΜΜΤ S.A.s 

Μελέτη Φωτισμού: LUUN 

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Bob Studio 

Σύμβουλοι: Studio 265 Architecture

Ιδιοκτήτης: Grivalia Hospitality SA 

Ανάπτυξη, Διεύθυνση και Κατασκευή Έργου: Grivalia Hospitality SA

Τεχνικός Διευθυντής: Ιωάννης Καρελιώτης 

Διεύθυνση Εργοταξίου: Αριστοτέλης  Παπαευαγγελίου

EPC Management κατασκευής εσωτερικών χώρων δωματίων: Vector 

Ομάδα PM&Construction: Αριάδνη Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Αναστασάκος, Φωτεινή Τσουρμπατζοπούλου, Πέτρος Αντωνίου, Μιχάλης Καραβάς, Θεράπων Φάκας

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media