{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

White Pebble Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Καραγιάννη Κατερίνα

Εταιρεία: ΚΚΜΚ Architects

Φωτογράφος: Βαγγέλης Πατεράκης

Ιστοσελίδα: http://www.kkmk.gr

Email: info@kkmk.gr

Τηλέφωνο: 6947/724926

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το White Pebble Suites είναι ένα συγκρότημα πολυτελών σουιτών στο νησί της Μήλου, στην Ελλάδα.

Η ιδέα του σχεδιασμού προέρχεται από την κυκλαδίτικη τοπογραφία. Το φυσικό περιβάλλον του Αιγαίου που κυριαρχείται από τον ήλιο, τη θάλασσα και τον άνεμο, δημιούργησε τις χαρακτηριστικές μορφές του τοπίου του νησιού, με τους καμπυλωμένους βράχους πάνω από τη θάλασσα. Οραματιστήκαμε το κέλυφος του κτιρίου σαν βράχο μορφωμένο από το νερό και τον άνεμο.

Η εξέλιξη της ιδέας βασίζεται σε 2 παράγοντες. Την τοπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και τη σχέση με τη θάλασσα και τη θέα.

Το νησί της Μήλου έχει μια ισχυρή τοπική αρχιτεκτονική παράδοση την οποία έπρεπε να σεβαστούμε, να διατηρήσουμε και να ενσωματώσουμε στον σχεδιασμό μας. Προσπαθήσαμε να εξάγουμε τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της και να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη αρχιτεκτονική γλώσσα βασισμένη σε αυτά. Οι τρεις κύριες πτυχές που εξήχθησαν είναι οι λευκές επιφάνειες του κτιρίου, οι ομαλές γωνίες στους όγκους και η ρευστότητα των γεωμετριών και των λειτουργιών.

Το έργο βρίσκεται σε παραθαλάσσιο οικόπεδο με θέα στο γειτονικό νησί της Κιμώλου. Η διατήρηση της ανεμπόδιστης θέας αποτέλεσε κρίσιμη παράμετρο για τον σχεδιασμό. Και τα 12 δωμάτια έπρεπε να έχουν ένα κύριο άνοιγμα με άμεση θέα στη θάλασσα. Για το στενό τριγωνικό οικόπεδο επιλέχθηκε μια διάταξη σε σχήμα "V". Το "στοιχείο του νερού" διαπερνά το οικόπεδο, "σπρώχνοντας" το κτισμένο μέρος στην άκρη, αφήνοντας το μεσαίο μέρος για τον κοινόχρηστο χώρο. Έτσι, ο κοινόχρηστος χώρος προστατεύεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Τηρώντας τους τοπικούς οικοδομικούς κανονισμούς, οι οποίοι προβλέπουν μορφολογικούς κανόνες σύμφωνα με τα παραδοσιακά στυλ, όλα τα κτίρια καλύπτονται με λευκό σοβά, μια τυπική τεχνική της νησιωτικής αρχιτεκτονικής. Όλα τα δάπεδα καλύπτονται με χαλαζιακό τσιμεντοειδές δάπεδο, δημιουργώντας μια ρευστότητα μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Ο πρώτος όροφος είναι μετατοπισμένος προς το ισόγειο, δημιουργώντας στενούς γραμμικούς κήπους. Αυτοί οι κήποι φέρνουν τη φύση στον επάνω όροφο και προσφέρουν ιδιωτικότητα στα δωμάτια. Γραμμικοί κήποι βρίσκονται επίσης στο ισόγειο. Προσεκτικά επιλεγμένα φυτά της μεσογειακής χλωρίδας δημιουργούν ιδιωτικότητα από τον διερχόμενο επισκέπτη, χωρίς να εμποδίζουν τη θέα.

Η είσοδος του συγκροτήματος γίνεται από τον δρόμο, όπου ο επισκέπτης εισέρχεται σε υψηλότερο επίπεδο και σταδιακά ανακαλύπτει τον κοινόχρηστο χώρο και απολαμβάνει το πλήρες άνοιγμα προς τη θέα.

Καθώς το έντονο φως του ήλιου πέφτει στους λευκούς συνεχείς καμπυλωτούς τοίχους, αλλάζει συνεχώς την αντίληψη των εξωτερικών όγκων του κτιρίου, και ένα παιχνίδι σκιών και φωτός λαμβάνει χώρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η προστασία από το ηλιακό φως παρέχεται από πέργκολες με μεταλλικό σκελετό, που καλύπτονται από σειρές χοντρών σχοινιών, οι οποίες δημιουργούν διακριτικά μοτίβα σκίασης.

Η επάλληλη διάταξη των χώρων και των χρήσεων έχει επεκταθεί και στην εσωτερική οργάνωση των δωματίων. Εκεί, οι καμπύλοι τοίχοι μαζί με τα χτιστά έπιπλα οργανώνουν τις διαφορετικές χρήσεις και παρέχουν μια οργανική αισθητική στον σχεδιασμό. Στο εσωτερικό των δωματίων τα έπιπλα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο έργο, με σκοπό την καλύτερη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου αλλά και την επίτευξη μιας κοινής ολιστικής αισθητικής.

Παρόλο που τα υλικά και οι τεχνικές κατασκευής συνάδουν με τις παραδοσιακές μεθόδους δόμησης, η αρχιτεκτονική σύνθεση έγινε με βάση τα σύγχρονα ψηφιακά μέσα και μεθόδους, προσδίδοντας στο σύνολο του έργου ένα κομψό μείγμα οικείας και σύγχρονης αισθητικής.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου ξεκίνησε το 2019 και η κατασκευή ξεκίνησε το 2020 και διήρκεσε 2 χρόνια. Το ξενοδοχείο είναι σε λειτουργία από το 2022. 


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

 • Europa / Δημήτρης Μιτάκος
 • Site Specific / Γιώργος Σαμολαδόπουλος
 • Magic pool / Στέφανος Πατρίκαλος
 • loovin / Δημήτρης Αντωνέος, Αλέξανδρος Γκίρης, Δημήτρης Μιτάκος
 • Remoundos Glassworks / Αντώνης Ρεμούνδος
 • Mηχανήματα vrv Daikin / Γιάννης Τζιφέρης
 • Alcan / Ροσολύμος Κώστας, Αλέξης Λάτζης, κ. Αντώνης
 • Patiris / Εύα Παπαβλαχοπούλου
 • Επιλογή / Αγγελική
 • Ihorama / Αγγελος Πανόριος, Παναγιώτης Γκαδέζης
 • Natural Greek Fabrics / κ. Βαρβάρα
 • Tinekhome 
 • Coco-mat 
 • Axus Trade / Νίκος Ψαρολογάκης
 • Neon arrow / Μιχάλης Τζούγκαρης
 • Cane plex / Γιούλα Μιχαλάκη
 • Alfacor / Κώστας Αντωνακόπουλος
 • Υπεργολάβος / Στέφανος ΒελλήςPHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media