{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

ON Residence

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λυκάκη Ρωξάνη

Εταιρεία: PROLIGHT

Φωτογράφος: -

Ιστοσελίδα: https://www.prolight.gr/

Email: marketing@prolight.gr

Τηλέφωνο: 210/3627465

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Ξενοδοχείο ON Residence είναι συνυφασμένο με την παλιά αστική Θεσσαλονίκη, καθώς βρίσκεται στον ιστορικό χώρο του εστιατορίου Όλυμπος Νάουσα, στη Λεωφόρο Νίκης. Πρόκειται για ένα project ριζικής αποκατάστασης του θρυλικού διατηρητέου κτηρίου και επέκτασής του με επιπλέον 5 ορόφους. Ο πανέμορφος χώρος διπλού ύψους του ισογείου στεγάζει το εστιατόριο Olympos Naoussa και το Tiger Loop Bar, ενώ στους υπόλοιπους επτά ορόφους αναπτύσσονται τα δωμάτια και οι σουίτες. 

Η μελέτη και προμήθεια για τον φωτισμό του κτηρίου–ορόσημο για τη Θεσσαλονίκη ανατέθηκε στην PROLIGHT, κατόπιν πρόσκλησης σε σχετικό διαγωνισμό, και είχε ως βασικό στόχο να αναδείξει τη διαχρονικότητα και την ιστορική αύρα ενός τόσο εμβληματικού κτιρίου, δίνοντάς του ταυτόχρονα μια σύγχρονη αισθητική. Ο σύνθετος χαρακτήρας του έργου, καθώς πρόκειται για πλήρη ανακατασκευή και αποκατάσταση διατηρητέου κτηρίου, με την προσθήκη επιπλέον ορόφων και την ανάγκη να ενσωματωθούν οι λειτουργικές, και όχι μόνο, απαιτήσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου, σε συνδυασμό με την πολυπληθή ομάδα ειδικών μελετητών, αποτέλεσαν τις κυριότερες προκλήσεις για την ομάδα της PROLIGHT. To ύφος και η αισθητική που επιλέχθηκε να ακολουθηθεί ήταν να διατηρηθεί κατά το δυνατό ο χαρακτήρας του εστιατορίου Όλυμπος Νάουσα στο ισόγειο, και ανεβαίνοντας προς τα επάνω, μέχρι τον 7ο όροφο, η συνολική αίσθηση να γίνεται προοδευτικά πιο ανάλαφρη και σύγχρονη, ισορροπώντας minimal, ρετρό και πολυτελή στοιχεία, συνθέτοντας τελικά ένα ισορροπημένο eclectic σύνολο. 

Στο εστιατόριο, τη reception και το business lounge του ημι-ορόφου, χρησιμοποιήθηκε κατά κύριο λόγο διάχυτος θερμός φωτισμός από ρετρό αισθητικής φωτιστικά σώματα με δυνατότητα dimming, ώστε ο χώρος να αποπνέει την αστική αύρα που πάντα τον χαρακτήριζε. Το bar του ισογείου έχει ένα πιο funky/decadent ύφος με περισσότερα φωτιστικά contrast, χαμηλότερη ένταση φωτισμού και σημεία ενδιαφέροντος, όπως η κατασκευή πίσω από το bar στην οποία ενσωματώνεται φως, και ο εστιασμένος φωτισμός σε κάθε τραπέζι από επαναφορτιζόμενα φωτιστικά σχεδιασμένα από τον Matteo Thun. Ανεβαίνοντας στα δωμάτια, συναντά κανείς πιο σύγχρονα στοιχεία με ενσωματωμένο αρχιτεκτονικό φωτισμό, όπως χωνευτά downlights, κρυφούς φωτισμούς και reading lights με θύρα USB για φόρτιση κινητών και tablet, όπως και μικροσκοπικά courtesy lights που παρέχουν έναν ήπιο φωτισμό το βράδυ καθοδηγώντας προς το λουτρό. Τα επώνυμα διακοσμητικά φωτιστικά, κρεμαστά, δαπέδου και επιτραπέζια, από κορυφαία brands όπως Artemide, Panzeri και Astro, σε brass και bronze αποχρώσεις, ζεσταίνουν τον χώρο και προσδίδουν την απαιτούμενη νότα διακριτικής πολυτέλειας. 

Στα μπάνια κυριαρχούν οι κρυφοί γραμμικοί φωτισμοί που αναδεικνύουν τις επιλογές των υλικών, ενώ o χώρος του καθρέπτη φωτίζεται με διάχυτου φωτισμού retro απλίκες, βαθμού στεγανότητας IP44, σε bronze φινίρισμα. Όλα τα φωτιστικά χρησιμοποιούν LED chips τεχνολογίας αιχμής, με άριστο δείκτη χρωματικής απόδοσης CRI90+ και εξελιγμένα οπτικά συστήματα για περιορισμό της θάμβωσης, ενώ συνδυάζονται αρμονικά θερμοκρασίες χρώματος 2700Κ και 3000Κ ανάλογα με τη χρήση, το σημείο και τις αποχρώσεις των κύριων υλικών που φωτίζουν, για να επιτευχθεί ένα υψηλού επιπέδου φωτιστικό αποτέλεσμα. Ένας δύσκολος στόχος που επιτεύχθηκε μέσω του φωτισμού ήταν το πάντρεμα του παλιού με το νέο, όπου τα φωτιστικά σώματα έπρεπε να αποτελούν τον συνεκτικό ιστό ταιριάζοντας και με τα δύο διαφορετικά στυλ. 

Ο έλεγχος του φωτισμού των δωματίων γίνεται μέσω εύχρηστων σεναρίων από ευκρινή keypads, όπου οι επισκέπτες επιλέγουν ανάλογα με τη διάθεσή τους φωτισμό εργασίας, φωτισμό χαλάρωσης, πλήρη ή νυχτερινό φωτισμό, με επιπλέον έλεγχο μεμονωμένων ομάδων. Με αυτόν τον τρόπο, ο φωτισμός, και κατά συνέπεια η διάθεση των επισκεπτών του Ξενοδοχείου, καθορίζεται εύκολα και γρήγορα χωρίς πολύπλοκους χειρισμούς, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας. Για να προσδιοριστούν με ακρίβεια οι επιλογές του φωτισμού, όλοι οι χώροι μελετήθηκαν σε 3D φωτομετρικό πρόγραμμα, δοκιμάστηκαν στο έργο διάφορες εναλλακτικές λύσεις, τόσο σε φωτιστικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο, ενώ κατασκευάστηκαν δύο πλήρη mock up rooms τα οποία ήταν καταλυτικά για τις τελικές ρυθμίσεις του φωτισμού, σε συνάρτηση με τις επιλογές υλικών της εσωτερικής διακόσμησης. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής έγιναν πολλές επισκέψεις στο εργοτάξιο και συναντήσεις με τους υπόλοιπους μηχανικούς του έργου, για να βρεθούν επί τόπου λύσεις σε δυσκολίες που αναπόφευκτα προκύπτουν σε διατηρητέα κτήρια και τους περιορισμούς που τα διέπουν. Στο συγκεκριμένο έργο αξιοποιήθηκε η υπηρεσία «Design & Supply» που παρέχει η PROLIGHT, με την οποία ο πελάτης, πέραν από τις υπηρεσίες μελέτης φωτισμού, επιλέγει την εταιρεία και για την προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων. Οι αποκλειστικές συνεργασίες της εταιρείας με κορυφαία brands του εξωτερικού, η εξειδίκευση, οι γνώσεις και η εμπειρία της στον φωτισμό ξενοδοχείων και ιστορικών μνημείων, κατάφεραν να πετύχουν ένα τεχνικά άρτιο και αισθητικά αρμονικό φωτιστικό αποτέλεσμα, εντός χρονοδιαγράμματος και προϋπολογισμού όπως αρμόζει σε έργα υψηλών απαιτήσεων.


Συντελεστές:

PROLIGHT (Artemide, Panzeri, Astro, Ghidini, Lucitalia, Nexia, Greypants)
Architecture: Divercity, Δ. Θωμόπουλος
Interior Design: Νίκος Φλετορίδης, Fabienne Spahn
Country / Region of Project Implementation: Greece, Thessaloniki
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media