{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Cali Mykonos

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λυκάκη Ρωξάνη

Εταιρεία: PROLIGHT

Φωτογράφος: -

Ιστοσελίδα: https://prolight.gr/

Email: marketing@prolight.gr

Τηλέφωνο: 210/3627465

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το Cali Mykonos βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία, στον Καλαφάτη Μυκόνου. Πρόκειται για μια πολυδιάστατη κατασκευή, καθώς ακολουθεί τη φυσική ροή του εδάφους, με καθεμία από τις 42 σουίτες να έχει σχεδιαστεί ως μέρος του εντυπωσιακού φυσικού τοπίου, καθιστώντας τη μοναδική τόσο στον εσωτερικό της χώρο όσο και στον εξωτερικό χώρο με ιδιωτική αυλή και πισίνα. 

Το σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου είναι η κεντρική κοινόχρηστη πισίνα μήκους 125 μέτρων με υφάλμυρο νερό. Αρχικά έγιναν διερευνητικές συναντήσεις με τον ΚτΕ και τους υπόλοιπους μελετητές, όπως και επισκέψεις στο έργο, για να διαμορφωθεί το αρχικό lighting concept, τόσο σε επίπεδο αρχιτεκτονικής φωτισμού όσο και στο επίπεδο του ύφους και της αισθητικής που θα ακολουθηθεί. Η τελική προσέγγιση συνδύασε την αίσθηση μιας λιτής και διακριτικής πολυτέλειας, με την ανάδειξη του ξενοδοχειακού brand concept της αειφορίας, της εντοπιότητας και του ιδιαίτερου χαρακτήρα της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής. 

Η Μελέτη Φωτισμού ξεκίνησε από τους εξωτερικούς χώρους, στους οποίους κυριαρχούν τα τοπικά αδρά υλικά και χρώματα με τη χαρακτηριστική μπεζ-κόκκινη πέτρα, το φυσικό ξύλο και το λαμπερό λευκό στους σοβατισμένους όγκους των κτηρίων. Η στρατηγική φωτισμού είχε ως στόχο τον ήπιο, χαμηλής κλίμακας και έντασης φωτισμό, με πλήρη απουσία οπτικής ενόχλησης. Επιλέχθηκαν χαμηλά φωτιστικά σώματα πορείας, ενσωματωμένα στα τοιχία, με ασύμμετρη προς τα κάτω δέσμη και κρυμμένη τη φωτεινή πηγή για όλες τις εξωτερικές διαδρομές, κοινόχρηστες και ιδιωτικές. Ο κεντρικός στριφογυριστός δρόμος που ξεκινάει από τη Reception, ακολουθεί μια πορεία μέσα από τους κτιριακούς βραχίονες και καταλήγει στο εστιατόριο-bar με τη μοναδική πισίνα, με τελικό προορισμό «έκπληξη» τη μικρή ιδιωτική παραλία-όρμο του συγκροτήματος, φωτίστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε τα φωτιστικά σώματα να βρίσκονται πάντα από την πλευρά που δεν είναι ορατά από τις σουίτες. Επειδή το ξενοδοχείο είναι κτισμένο αμφιθεατρικά, θωρήσαμε πολύ σημαντικό να μην εμποδίζει κανένα φως ή φωτιστικό σώμα την υπέροχη θέα προς το απέραντο γαλάζιο. Οι δύο ειδών πορείες ιεραρχήθηκαν έτσι ώστε η ένταση φωτισμού στον κεντρικό δρόμο, στον οποίο χρησιμοποιούνται αυτοκίνητα και carts, να είναι διπλάσια σε σχέση με αυτήν στα δρομάκια, που προορίζονται μόνο για πεζούς, με την ένταση και την κατανάλωση ενέργειας να είναι σε πολύ χαμηλά απόλυτα επίπεδα. Ολα τα φωτιστικά είναι DALI dimmable και συνδεδεμένα με αισθητήρες και φωτοκύτταρα, ώστε τις νυχτερινές ώρες να επιτυγχάνεται η μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας. Για το φινίρισμα των φωτιστικών σωμάτων επιλέξαμε ένα ματ, άγριο corten, το οποίο χρωματικά και από πλευράς υφής έδεσε ιδανικά με τα υλικά και τη χρωματική παλέτα του τοπίου. 

Στο χαμηλότερο σημείο του ξενοδοχείου βρίσκεται η μοναδική σε μήκος πισίνα 125 μέτρων, με το χαρακτηριστικό μακρόστενο οργανικό σχήμα. Λόγω του υψηλού “instagrammability” του χώρου αυτού, γύρω από τον οποίο βρίσκονται το sushi-bar, το bar και το εστιατόριο, κρίναμε ότι η πισίνα χρήζει ιδιαίτερης μεταχείρισης και ότι είναι απαραίτητη η δυνατότητα πολλαπλών σεναρίων φωτισμού. Επιλέχθηκαν δύο layers φωτισμού για το εσωτερικό της πισίνας: Αφενός μια σειρά από χωνευτά στον τοίχο σποτ από τη μία πλευρά, φωτίζοντας προς τη θέα και το infinity τελείωμα της πισίνας και αφετέρου ένα συνεχόμενο, εύκαμπτο γραμμικό σύστημα φωτισμού, το οποίο διατρέχει όλο το μήκος των 125 μέτρων. Η σχεδίαση και η ενσωμάτωση του custom αυτού συστήματος στα μάρμαρα της πισίνας αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση, λόγω του μεγάλου μήκους, του τρόπου κατασκευής, των φωτιστικών απαιτήσεων και των περιβαλλοντικών συνθηκών. Επιλέχθηκε ένα σύστημα εξαιρετικά υψηλής αντοχής σε αλάτι, χλώριο, UV, χημικά και υψηλές θερμοκρασίες, για υποβρύχια χρήση IP68 με custom μήκη και τερματικά, ώστε η φωτεινή γραμμή των 125 μέτρων να μην διακόπτεται οπτικά, χωρίς σκοτεινά σημεία και με την ίδια ένταση των 600 lm/m σε όλο της το μήκος. Για να δοθεί η μέγιστη δυνατότητα ευελιξίας στη χρήση πολλαπλών σεναρίων φωτισμού, χρησιμοποιήθηκαν LED RGBW, ελεγχόμενα με dimmable πρωτόκολλο DMX, ώστε αν και όταν χρειάζεται η πισίνα, εκτός από το λευκό χρώμα να μπορεί να χρωματιστεί και με χιλιάδες άλλες αποχρώσεις, είτε στατικά, είτε δυναμικά σε περίπτωση party, γάμου, εταιρικού ή άλλου event με μεγάλη ευκολία. O φωτισμός του περιβάλλοντα χώρου ολοκληρώνεται με διακριτικά καρφωτά «μανιταράκια» ύψους 50-70cm, τα οποία «μπλέκονται» στις φυτεύσεις και προσφέρουν ένα πολύ διακριτικό φως από πάνω προς τα κάτω, σε ακτίνα 1,5μ από πηγή LED μόλις 1,5W, ώστε να μην είναι ενοχλητικό το φως και να μην ανταγωνίζεται το ειδυλλιακό τοπίο. 

Οι σουίτες μελετήθηκαν ξεχωριστά η κάθε μια, τόσο στο εσωτερικό τους όσο και στο εξωτερικό τους φωτίστηκαν όπως και ο περιβάλλον χώρος: διακριτικό φως, κρυμμένο και ενσωματωμένο στα δομικά στοιχεία, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα υλικά και υφές. Ο αρχιτεκτονικός φωτισμός στα δωμάτια αποτελείται από χωνευτά trimless downlights, χωνευτά reading lights στα μαρμάρινα κεφαλάρια, χωνευτά trimless courtesy lights που παρέχουν έναν ήπιο φωτισμό το βράδυ καθοδηγώντας προς το λουτρό. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο του φωτισμού είναι τα custom uplighters τοποθετημένα σε ειδική κατασκευή πέτρας, ενσωματωμένης στις κάθετες ορθομαρμαρώσεις των δωματίων, τα οποία προσφέρουν μια ιδιαίτερη αισθητική «πινελιά» με το φως τους και ταυτόχρονα έναν έμμεσο φωτισμό που απαλύνει τα contrast. Στα μπάνια κυριαρχούν οι κρυφοί γραμμικοί φωτισμοί που αναδεικνύουν τις ποικίλες μαρμάρινες υλικότητες. 

Τα επώνυμα διακοσμητικά φωτιστικά, επίτοιχα, δαπέδου και επιτραπέζια, από κορυφαία brands όπως Artemide, Panzeri, DGA και Astro, σε λευκές, μαύρες και bronze κυρίως αποχρώσεις, ζεσταίνουν τον χώρο και προσδίδουν την απαιτούμενη ατμόσφαιρα διακριτικής πολυτέλειας. Όλα τα φωτιστικά χρησιμοποιούν LED chips τεχνολογίας αιχμής, με άριστο δείκτη χρωματικής απόδοσης CRI90+ και εξελιγμένα οπτικά συστήματα για περιορισμό της θάμβωσης, ενώ συνδυάζονται αρμονικά με θερμοκρασίες χρώματος 2700K και 3000Κ ανάλογα με τη χρήση, το σημείο και τις αποχρώσεις των κύριων υλικών που φωτίζουν, για να επιτευχθεί ένα υψηλού επιπέδου φωτιστικό αποτέλεσμα. Ο φωτισμός από μέσα προς τα έξω ξεκινάει από θερμούς τόνους 2700Κ, οι εξωτερικοί χώροι και οι φυτεύσεις φωτίζονται με 3000Κ, ενώ στις πισίνες χρησιμοποιείται λευκό 4000Κ για ένα πιο λαμπερό και φυσικό αποτέλεσμα. 

Στους χώρους της reception, στο γυμναστήριο, το εστιατόριο και τα bar, ακολουθείται η ίδια σχεδιαστική προσέγγιση με την προσθήκη κρεμαστών διακοσμητικών custom-made φωτιστικών, ενώ στις πέργκολες όλα τα downlights φέρουν διπλή αντιθαμβωτική προστασία με κυψελωτό honeycomb και επιπρόσθετο κυλινδρικό κάλυμμα για τη μέγιστη οπτική άνεση. Στα εξωτερικά τραπέζια και coffee tables υπάρχουν στεγανά IP65 επαναφορτιζόμενα φωτιστικά με dimmer και CRI90 φωτισμό, τα οποία επιτυγχάνουν έως 300 lx στη μέγιστη ένταση στην επιφάνεια του τραπεζιού, για ευχάριστο, άνετο και πρακτικό φωτισμό υψηλής ποιότητας, ιδανικό για την απόλαυση δημιουργικής γαστρονομίας. 

Στο Cali Mykonos, ο ΚτΕ επέλεξε την υπηρεσία Design & Supply της PROLIGHT, με την οποία η Μελέτη Φωτισμού ακολουθείται από την προμήθεια των φωτιστικών σωμάτων που έχουν προδιαγραφεί, ώστε να υπάρχει ευθύνη και εποπτεία για το σύνολο του φωτισμού και να ολοκληρωθεί το έργο γρήγορα και στον επιθυμητό προϋπολογισμό, επιτυγχάνοντας ένα άρτιο και υψηλών προδιαγραφών αποτέλεσμα, όπως αρμόζει σε έργα αυτής της κατηγορίας.


Προμηθευτές & Συντελεστές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

PROLIGHT (Artemide, Panzeri, DGA, Inverlight, Astro, Ghidini, Nexia)
Other Contributors 
Architecture: STFNLAB, Interior Design: Thingk Interiors
Country / Region of Project Implementation:Greece, Mykonos
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media