{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Cabins – Sleeping

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Λαδάκης Δημήτριος

Εταιρεία: South Constructions+Design

Φωτογράφος: -

Ιστοσελίδα: https://southconstructions.gr/

Email: info@southcon.gr

Τηλέφωνο: 212/1014867

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην περιοχή Μέτς της Αθήνας και συμπυκνωμένο στα 150 τ.μ., η σχεδιαστική ομάδα της South Constructions + Design, με τη βοήθεια της κατασκευαστικής της ομάδας, υλοποίησαν μια ιδέα ενός new_hotel_era, στο οποίο συστήνεται η ναυτική και η γεωργική ιστορία της Παλαιάς Αθήνας. Η σχεδίαση του συγκεκριμένου project αφορά τη μετάβαση ενός πλήρως ανεκμετάλλευτου χώρου, σε μια νέα εποχή διαμονής. Μελετήσαμε, σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε έναν υβριδικό χώρο, βασιζόμενοι σε δυο κύρια ζητούμενα, σε λιγότερο από 8 μήνες. Πρώτο ζητούμενο ήταν το χαμηλό κόστος υλοποίησης και δεύτερο οι μέγιστες συνθήκες άνεσης και εμπειρίας του χρήστη στον χώρο, με πρότυπό μας τις καμπίνες πλοίου.

Η urban προσέγγιση του χώρου λόγω της περιοχής (Μέτς) επιτρέπει τον συνδυασμό διαφορετικών υλικών και στοιχείων, πάντα με βάση τη λειτουργικότητα και την ιδέα. Επιλέξαμε οικονομικά, μη τετριμμένα υλικά, εφαρμοσμένα ώστε να αποπνέουν έναν αστικό βιομηχανικό χώρο, πάντα όμως φιλικό και φιλόξενο, με έμφαση στη διάδραση και τη βιωματικότητα. Η διαδρομή του επισκέπτη, κατά την έξοδο από την καμπίνα, του δημιουργεί το συναίσθημα άφιξης πλοίου στη στεριά, καθώς βγαίνοντας από τον διάδρομο αντικρίζει έναν πεπαλαιωμένο τοίχο με διάσπαρτα στοιχεία που παρατηρούνται στην παλαιά Αθήνα και θα τα συναντήσει κατά την περιήγησή του στα στενά της. Η άνοδος της μαρμάρινης σκάλας, και ακριβώς πριν την έξοδο, τον παραδίδει στο αστικό τοπίο της Αθήνας, έτοιμο πλέον να εξερευνήσει και να οικειοποιηθεί στοιχεία που συνάντησε στον χώρο.

Το project σχεδιάστηκε στα πρότυπα της νέας, ανέπαφης εποχής, για αυτό και η reception παρουσιάζεται πολύ διακριτικά, ώστε να μην γίνεται άμεσα αντιληπτή. Οι παροχές (facilities) του χώρου σε καλωσορίζουν και σου προσφέρουν μια άριστης ποιότητας φιλοξενία και ταυτόχρονα σε προτρέπουν να βγεις εκτός του καταλύματος και να εξερευνήσεις την Αθήνα. Αυτοματισμοί διαχείρισης όλου του καταλύματος βρίσκονται παντού στον χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στον ξενοδόχο να διαχειρίζεται το κατάλυμα αποτελεσματικά και απομακρυσμένα. 

Οι υφές και τα χρώματα επιλέχθηκαν από παλέτες και δοκίμια των 60s και των 70s, όπως οι αποχρώσεις του γαλάζιου του ουρανού και του πράσινου της ελιάς, ενώ για το πορτοκαλί χρησιμοποιήσαμε απόχρωση από primer που χρησιμοποιείται στη ναυσιπλοΐα. Όλα τα στοιχεία είναι συνδυασμένα, ώστε ο χρήστης να τα εκλαμβάνει βάσει των εμπειριών του με διαφορετικό τρόπο. Όλα όμως παραπέμπουν και τον κατευθύνουν ώστε να αποτυπωθεί στον επισκέπτη η αίσθηση του ταξιδιού και της ανάμνησης του τόπου που τον φιλοξενεί. Μέσω των αντιφατικών συνδυασμών, μπορεί να μεταφερθεί νοητά σε ένα αστικό τοπίο της Αθήνας ή σε μια καμπίνα πλοίου. Σημαντικό ρόλο στα χαρακτηριστικά μιας καμπίνας πλοίου έπαιξαν οι καμπύλες και τα στρογγυλά ανοίγματα που είναι σήμα κατατεθέν στα πλοία, καθώς εφαρμόζονται για τις στρεβλώσεις. 

Επίσης, στοιχεία όπως το υπερυψωμένο λουτρό, η μοκέτα στο δάπεδο, η χαμηλή οροφή, η χωροθέτηση των δωματίων και η εναλλακτική προσέγγιση μηχανοστασίου πλοίου και παλιού αθηναϊκού ελαιώνα της υποδοχής, συνέβαλαν σημαντικά σε αυτή την προσομοίωση. Το Cabins_sleeping έχει πλέον υλοποιηθεί και μας εισάγει σε ένα new_hotel_era, όπου ο επισκέπτης βρίσκεται σε έναν χώρο φιλόξενο και τεχνολογικά προηγμένο, δίνοντάς του την αίσθηση μοναδικότητας προσωρινού χώρου φιλοξενίας.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

Αρχιτεκτονική Μελέτη: South Constructions+Design

Επίβλεψη: South Constructions+Design

Εταιρεία Κατασκευής: South Constructions+Design

Η/Μ Μελέτη: South Constructions+Design

Χρόνος μελέτης: 2022

Χρόνος κατασκευής: 2023

 

Εσωτερικές Πόρτες: Mondo Porta

Μεταλλικές κατασκευές: Βιρβίλης Κατασκευές Αλουμινίου & Σιδήρου

Πλακίδια: Bagno Casa Παρασκευόπουλος

Φωτισμός: Lighting Stories

Προμήθεια φυτών: Prountzopoulos

Ξηρά δόμηση: AMAK Constructions

Χρώματα: Vivechrom Vechro

Κόλλες: Kerakoll H30, Isomat

Δομική ενίσχυση: Mapei Hellas

Γυάλινα Στοιχεία (εσωτερικά διαχωριστικά, ντουζιέρες, εσωτερικές θύρες, στέγαστρα): Chatziparasoglou Glass Constructions

Επίπλωση εσωτερικού: Custom κατασκευές

Διακοπτικός εξοπλισμός: Legrand (Lighting Stories)

Κουρτίνες/υφάσματα/ρόλερ: Ροζέλα-κουρτίνες, υφάσματα επίπλωσης

Κλιματισμός: Climanair (Toyotomi)

Είδη υγιεινής: Bagno Casa Παρασκευόπουλος

Στρώματα: Greco Strom 


PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media