{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Zuma Mykonos

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σίμος Λιάκος, Μάρω Κρούσκα

Εταιρεία: Liakos Associates Architects (LAA)

Φωτογράφος: George Messaritakis, Rusnne Draz, Nick Nikolaou

Ιστοσελίδα: http://www.laa.gr

Email: info@laa.gr ; sliakos@laa.gr ; mkrouska@laa.gr

Τηλέφωνο: 210/6430232, 210/6469870

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το αρχιτεκτονικό γραφείο “Liakos Associates Architects” ανέλαβε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, την αδειοδότηση και την κατασκευή του έργου και συνεργάστηκε με το Ιαπωνικό γραφείο “Studio Glitt” για το interior design.

Ο σχεδιασμός έγινε με στόχο την ανάπλαση του φυσικού εδάφους, καθώς το οικόπεδο ήταν το σημείο εξόρυξης πέτρας για την ανοικοδόμηση του λιμανιού του νησιού τη δεκαετία του ’60. Η αρχιτεκτονική ομάδα βασίστηκε στη μορφή του λατομικού κρατήρα, ώστε να δημιουργηθεί ένα εστιατόριο που να εναρμονίζεται με το περιβάλλον και με το αρμονικά αναμορφωμένο φυσικό τοπίο.

Η διάβρωση του εδάφους δημιούργησε την ανάγκη εκτεταμένων έργων αντιστήριξης στον βράχο, με κατακόρυφες αντηρίδες από μπετόν, οι οποίες στη συνέχεια επενδύθηκαν με φυσική πέτρα Μυκόνου. Η εμπειρία του αρχιτεκτονικού γραφείου “Liakos Associates Architects” στον σχεδιασμό μέσα σε δύσκολα περιβάλλοντα, όπως και στην περίπτωση του ξενοδοχείου Cavo Tagoo, με το οποίο το εστιατόριο γειτνιάζει κάτω από τον ίδιο Μυκονιάτικο βράχο, ήταν το σημείο κλειδί ώστε να δοθούν έξυπνες και πρωτοποριακές λύσεις αξιοποίησης του συγκεκριμένου οικοπέδου.

Ο βράχος αυτός είναι το συνδετικό στοιχείο μεταξύ του ξενοδοχείου Cavo Tagoo και του Zuma. Αγκαλιάζει και ενοποιεί τα δύο έργα και αποτελεί τοπόσημο για την περιοχή, γι αυτό και επιδιώκεται η ανάδειξή του καθ’ όλο το μήκος του έργου, από την είσοδο μέχρι το τελευταίο daybed.

Ο σχεδιασμός του έργου έγινε σε συνεργασία με την εφορία αρχαιοτήτων, λόγω της ιδιαιτερότητας του ανάγλυφου και της εγγύτητας του οικοπέδου με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και τον αρχαιολογικό χώρο Μπούκα. Με σκοπό την προσαρμογή στο ανάγλυφο του βράχου, το εστιατόριο τοποθετείται πάνω σε μια σειρά από πεζούλες που ακολουθούν την κλίση του φυσικού εδάφους που υπήρχε πριν την καταστροφή του λόφου. Με αυτό τον τρόπο, η εκκλησία συνεχίζει να φαίνεται από την επαρχιακή οδό και η νέα σύνθεση αναδεικνύει το άγριο φυσικό τοπίο της Μυκόνου.

Τα χαρακτηριστικά βαρέλια του παραδοσιακού ποτού sake έδωσαν την έμπνευση για τα κυκλικά, ξύλινα στοιχεία που σχηματίζουν την επιβλητική είσοδο, η οποία πραγματοποιείται από την πίσω μεριά του οικοπέδου. Μέσω ενός υπαίθριου διαδρόμου σε επαφή με τον φωτισμένο βράχο, ο διάδρομος της εισόδου οδηγεί απευθείας στο κέντρο της κάτοψης, αποκαλύπτοντας μονομιάς στον επισκέπτη τη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Από τη μία μεριά, αναπτύσσεται ο κεντρικός χώρος του εστιατορίου. Οι δευτερεύουσες χρήσεις και η παρασκευή του φαγητού καταλαμβάνουν το πίσω μέρος της κάτοψης, ενώ τα τραπεζοκαθίσματα τοποθετούνται μπροστά, διαμορφωμένα σε open plan διάταξη, με θέα το παραλιακό μέτωπο. Από την άλλη μεριά, κάτω από τον θεόρατο βράχο, βρίσκεται το bar με πιο χαλαρή διαρρύθμιση και φοίνικες ανάμεσα στο διαμορφωμένο περιβάλλον. Σκίαστρα από ίνες κοκοφοίνικα προσφέρουν δροσιά κατά τη διάρκεια της ημέρας που το εστιατόριο λούζεται από τον καλοκαιρινό ήλιο.

Σημαντικό στοιχείο που συναντάμε είναι η ακατέργαστη στην όψη, ελληνική πέτρα Χαλκιδικής, η οποία βοηθάει στη συνέχεια μεταξύ του φυσικού βράχου και του εστιατορίου. Κομμένη σχεδόν τετραγωνικά σε διαστάσεις περίπου 1x1μ., τη συναντάμε σε διάσπαρτα σημεία στην κάτοψη, να διαχωρίζει χώρους και να αξιοποιείται στον σχεδιασμό επίπλων και σταθμών εξυπηρέτησης.

Στην infinity pool που διατρέχει όλο το μήκος του εστιατορίου, δημιουργούνται ξύλινες νησίδες στις οποίες η πρόσβαση παρέχεται από συμπαγή κομμάτια πέτρας. Οι ξαπλώστρες στις νησίδες προσφέρουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα στο νερό όχι απλά της πισίνας, αλλά ολόκληρης της θάλασσας.

Η επαφή με τον βράχο και τις φυσικές γραμμές που σχηματίζει, ενέπνευσε τη σύνθεση από κοίλες και κυρτές διαμορφώσεις που προσδίδουν ροϊκότητα στις διατάξεις των στοιχείων. Οι τοίχοι, τα στέγαστρα και άλλα δευτερεύοντα στοιχεία που αποτελούνται κυρίως από πέτρα και ξύλο, διαμορφώνουν ατμόσφαιρα και υφές, ενώ προσαρμόζουν το εστιατόριο στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Liakos Associates Architects - LAA
Interior Design: Studio Glitt
Κατασκευή και Μελέτη Εφαρμογής: Liakos Associates Architects - LAA
Η/Μ Μελέτη: Dase Engineering & Νίκος Νάκος
Μελέτη Φωτισμού: Into Lighting
Μελέτη Περιβάλλοντος Χώρου: Greenways Hellas

Γεωργατσώνας AE: Μεταλλική Κατασκευή πέργκολας
Γιώτας ΑΕ: Ξύλινη κατασκευή πέργκολας
ΔΙΕΔΡΟΝ: Εσωτερικές ξύλινες κατασκευές και επενδύσεις
Hydrocosmo Pools: Infinity Pool
Climatism: Κλιματισμός και εξαερισμός
Άρτιον Κατασκευαστική: Ξηρά Δόμηση
Furniture Gallery: Έπιπλα
Gr.Stone: Προμήθεια και επεξεργασία Πέτρας
IGB Inox & Glass Special Constructions: Μεταλλικές ειδικές κατασκευές
 XENEX Foodservice & Laundry Equipment: Εξοπλισμός κουζίνας
GDS Lighting: Σύστημα διαχείρισης φωτισμού (KNX)
Kalogridis Wood Creations: Ξύλινες κατασκευές
Γιαπουτζής: Ξύλινα πατώματα και ειδικές κατασκευές
Caneplex: Καλαμωτές – Καλάμια – Μπαμπού
TELMAKO: Σύστημα ήχου
AGGLOTECH: Δάπεδα
Δερμιτζάκης: Ηλεκτρολογικές Εγκαταστάσεις
Τάτσης: Υδραυλικές Εγκαταστάσεις
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media