{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

18 Micon Str.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Φρύνη Σπανάκη

Εταιρεία: 18 Micon Str.

Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος

Ιστοσελίδα: http://www.18miconstr.com/en/

Email: info@18miconstr.com

Τηλέφωνο: 210/3224396

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για μια από τις πιο πρόσφατες εγγραφές στο ξενοδοχειακό δημοτολόγιο της Αθήνας, αφού τo ξενοδοχείο 18 Mikon Str., υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες του μόλις στα τέλη Μαρτίου, φέτος.  

Τοποθετημένο στη συμβολή των οδών Αισώπου και Μίκωνος, στην περιοχή του Ψυρρή, είναι τόσο αντικομφορμιστικό, τόσο πολυμορφικό, και τόσο industrial όσο και το ίδιο το κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται.  

Το 18 MikonStr δεν αφηγείται απλώς, αλλά εικονοποεί αριστοτεχνικά εποχές, ιστορίες, αστικούς μύθους  και αισθητικές και βαπτίζει μία νέα προσέγγιση φιλοξενίας με το όνομα “Athenian Hospitality Redesigned”.

Σαν ένας σύγχρονος influencer, λες και δημιουργεί με το concept, την αρχιτεκτονική και την  εσωτερική διακόσμησή του μια σειρά… “insta stories” που διηγούνται με φωτογραφική ακρίβεια και γλαφυρότητα πτυχές της πόλης από την αρχαιότητα μέχρι και τη σύγχρονη ιστορία της.  

Με το όνομά του (παρακαταθήκη από την οδό Μίκωνος, στην οποία και βρίσκεται), συστήνει στους επισκέπτες του τον Αθηναίο Μίκων, γλύπτη και ζωγράφο του 5ου Π.Χ. αιώνα.

Με τη βαριά σιδερένια past industrial είσοδό του, μαρτυρά την καταγωγή του, αφού πρόκειται για ένα διατηρητέο κτήριο – πρώην αποθήκη εργαλείων του κου Κώστα, ενός από τους πρώτους σιδηρεμπόρους της Αθήνας.

Αντίστοιχα, με το σύνολο της αισθητικής του προσέγγισης –που παραπέμπει στην ελκυστική, αισιόδοξη και αθώα θρασύτητα που διαθέτουν οι μποέμ καλλιτέχνες που επιμένουν να βλέπουν τα πράγματα και τις χρήσεις τους... αλλιώς- δηλώνει τον νέο-μητροπολιτικό του χαρακτήρα.  

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω η αρχιτεκτονική και διακόσμηση που ανέλαβε εξ ολοκλήρου το αρχιτεκτονικό γραφείο της Νάνσυ Παπαζώη έχει στηριχθεί στα στοιχεία που μας έδωσε η ίδια η περιοχή. Το γεγονός, ότι μιλάμε για μια γειτονιά γεμάτη μέχρι πρόσφατα με αποθήκες, σιδεράδικα και μικρές βιοτεχνίες, μας υπαγόρευσε τη χρήση των υλικών: τσιμέντο, τούβλο, ξύλο και μέταλλο, σε μια, όμως, πιο σικ εκδοχή. Αντίστοιχα, το εναλλακτικό προφίλ του Ψυρρή μας δημιούργησε την επιθυμία να ενσωματώσουμε πιο αντισυμβατικά στοιχεία, στοιχεία δηλαδή που δεν θα τα βάζαμε εύκολα σπίτι μας (μια ιδιαίτερη ταπετσαρία, ένα ιδιαίτερο πλακάκι), αλλά που ωστόσο στο σύνολό τους δημιουργούν τελικά μια ιδιαίτερη μεν, homey, οικεία και ζεστή, δε, ατμόσφαιρα.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι είχαμε να κάνουμε με ένα υπάρχον κτήριο, το οποίο είχε συγκεκριμένα ανοίγματα, του έλειπαν πατώματα, είχε κλιμακοστάσιο - που μας δέσμευσε ως προς την ελευθερία της διαχείρισης του χώρου-, πολλά δοκάρια που δεν μπορούσαν να αφαιρεθούν οπότε έπρεπε να χρησιμοποιηθούν και να αξιοποιηθούν έξυπνα (όπως με τη χρήση των κρυφών φωτισμών), ενώ το φυσικό φως ήταν ελάχιστο, μας προκάλεσε να κινητοποιήσουμε την ευφυΐα μας.

Η παραδοχή, τέλος, ότι ως ξενοδοχείο, απευθυνόμαστε σε διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά φύλλα και κουλτούρες, κ.ο.κ, μας οδήγησε επαγωγικά στην πεποίθηση ότι έτσι και το 18 MikonStr έπρεπε να διαθέτει δωμάτια και γωνιές με διαφορετικό χαρακτήρα και προσωπικότητα το καθένα.  

Έτσι –με μοναδικό κοινό αισθητικό παρονομαστή τη χρήση των 3 βασικών υλικών κατασκευής: μέταλλο, τσιμέντο και τούβλο ή ξύλο – κάθε ένα από τα 16 του δωμάτια (από 20 έως 40 τ.μ.) είναι διαφορετικό, ενώ η πλειοψηφία των επίπλων και των κινητών στοιχείων του σχεδιάστηκαν από την ίδια της αρχιτέκτονα κα Νάνσυ Παπαζώη και κατασκευάστηκαν στη συνέχεια από την εταιρεία Massive Wood.

Στο open plan lobby, όπου φιλοξενείται και ο χώρος του πρωινού, ακολουθήθηκε μια πιο… “κοινοβιωτική” αντίληψη: ένα υπερμέγεθες ξύλινο τραπέζι που αντικατέστησε τα πολλά μικρά τραπεζάκια κι ένας μεγάλος πάγκος με νεροχύτη, καφετιέρες, βραστήρες, και γυάλινα δοχεία γεμάτα τοπικές λιχουδιές που δημιουργούν την αίσθηση της κουζίνας σπιτιού.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media