{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Isla Brown, Chania

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Σίμος Λιάκος, Μάρω Κρούσκα, Νικολέτα Σίδερη, Εμμανουέλα Κουτεντάκη

Εταιρεία: Liakos Associates Architects (LAA)

Φωτογράφος: Πυγμαλίων Καρατζάς

Ιστοσελίδα: https://laa.gr/

Email: info@laa.gr

Τηλέφωνο: 210/6469870

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Τοποθεσία

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στη χερσόνησο του Ακρωτηρίου, σε απόσταση 14 χλμ. από το κέντρο της πόλης των Χανίων και 10 χλμ. από το αεροδρόμιο, κοντά στο διάσημο χωριό και την παραλία του Σταυρού, όπου γυρίστηκε η ελληνική ταινία του Ζορμπά. Οι περισσότερες παραλίες του Ακρωτηρίου προστατεύονται από τους δυνατούς βόρειους ανέμους του καλοκαιριού και βρίσκονται σε μικρή απόσταση από την πόλη, όπως το Μαράθι και η παραλία του Καλαθά. Η περιοχή φημίζεται επίσης για τη μακρά ιστορία και την κληρονομιά της, όπως την αρχαία πόλη της Κυδωνίας, τα μοναστήρια, όπως την Ιερά Μονή Κυρίας Γουβερνέτου, την Αγία Τριάδα και τον Παξινό, καθώς και τον τάφο του Ελευθερίου Βενιζέλου. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να επισκεφθούν τις κοντινές παραλίες, αλλά και να γνωρίσουν το πνεύμα της παράδοσης και το βάθος του πολιτισμού με την επίσκεψή τους στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

 

Σχεδιαστική προσέγγιση

Το υπάρχον κτίριο αποτελείται από τρία κύρια μέρη: το κεντρικό κτίριο, την πτέρυγα δωματίων και τα bungalows, τα οποία συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν μέσα από μια πιο σύγχρονη οπτική ένα παραθεριστικό ξενοδοχείο, εμπνευσμένο από την τοπικότητα και την τοποθεσία της χερσονήσου του Ακρωτηρίου. Αυτή η αρχική σύνθετη διάταξη έδωσε την ευκαιρία για τη δημιουργία μιας ποικιλίας δωματίων, προκειμένου να καλύψει το εύρος των αισθητικών επιλογών των επισκεπτών, καθώς και για τη δημιουργία μιας πολυαισθητηριακής εμπειρίας ανάμεσα στα κτισμένα τμήματα, τη φύτευση και το τοπίο. Με στόχο τη δημιουργία ενός κτιρίου με χαρακτήρα, αλλά και ταυτόχρονα οικείου, με μια αίσθηση ανεπιτήδευτης πολυτέλειας, επιλέχθηκε για όλους τους χώρους (από τις όψεις έως τους εσωτερικούς χώρους) μια φυσική χρωματική παλέτα, ξύλο και τοπική βλάστηση, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια αρμονική και ισορροπημένη σχέση με το τοπίο.

 

Εσωτερική διακόσμηση & Lobby

Ο συνδυασμός όλων των φυσικών στοιχείων και των γήινων αποχρώσεων του τοπίου, έδωσε την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα σχεδιαστικό λεξιλόγιο που επισημαίνει τη συνέχεια μεταξύ του τοπίου και των εσωτερικών περιοχών. Από τα δωμάτια, όπου το ξύλο συνδυάζεται με το δάπεδο από τραβερτίνο, μέχρι τους κοινόχρηστους χώρους, όπου το μάρμαρο συνδυάζεται με το ρατάν, δίνεται μία αίσθηση κομψότητας. Επιπλέον, όλα τα επιλεγμένα design στοιχεία και τα έπιπλα συνεργούν ώστε να προστίθεται μεγαλύτερη πολυπλοκότητα στη συνολική εμπειρία.

Το lobby βρίσκεται σε κομβικό σημείο του κεντρικού κτιρίου του ξενοδοχείου, καθώς προσφέρει αδιάκοπη θέα στο καταγάλανο πέλαγος και τον ουρανό της χερσονήσου. Όλες οι κατασκευές και τα στοιχεία στον χώρο υποδοχής σχεδιάστηκαν προσεκτικά, ώστε να πλαισιώνουν τις διαφορετικές ποιότητες της θέας, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα φυσικά στοιχεία υπογραμμίζονται από την πολυτέλεια. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του lobby είναι το υπάρχον διαφώτιστο, το οποίο καλύφθηκε με καλάμια σε μια σύνθεση, όπου μαζί με τη βλάστηση από κάτω ενεργοποιούν διαφορετικά μοτίβα σκιών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού: 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Liakos Associates Architects (LAA)

Interior Design: Liakos Associates Architects

Η/Μ Μελέτη: Dase Engineering

Μελέτη Φωτισμού: IFI

Κατασκευές: Σκαράκης

Εργολάβοι: Μελάκης & Συνεργάτες Α.Ε./ APAX Construction

Έπιπλα: Arel Interior Design

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media