{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Isla Brown, Corinthia

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ρία Βογιατζή

Εταιρεία: Elastic Architects

Φωτογράφος: Π. Καρατζάς, Δ. Σπύρου

Ιστοσελίδα: http://www.elasticarchitects.com

Email: info@elasticarchitects.com

Τηλέφωνο: 210/2204500

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για τη ριζική ανακαίνιση ενός ιστορικού για την περιοχή των Αγίων Θεοδώρων καταλύματος, του παλιού ξενοδοχείου "Hanikian", σε σύγχρονο ξενοδοχείο 5*. Το οικόπεδο έχει έκταση 10,3 στρέμματα και βρίσκεται πάνω στην παραλία. Περιλαμβάνει δύο κτίρια, το κεντρικό κτίριο επιφάνειας 8200 τ.μ., καθώς και το κτίριο πολλαπλών χρήσεων επιφάνειας 700 τ.μ. Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν αναπτυχθεί η κεντρική πέργκολα και το υπαίθριο bar, καθώς και εκτεταμένες περιοχές καθιστικών. Έχουν ανακαινιστεί οι δύο πισίνες του συγκροτήματος, η πισίνα ενηλίκων με επιφάνεια 300 τ.μ. και η παιδική πισίνα με επιφάνεια 100 τ.μ.

Το κεντρικό κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, επτά τυπικούς ορόφους και δώμα. Στο υπόγειο του κτιρίου τοποθετούνται, εκτός από τις βοηθητικές χρήσεις αποθηκών, κουζίνας, εστιατορίου και ηλεκτρομηχανολογικών εγκατάσεων, οι κοινόχρηστες λειτουργίες του SPA και του γυμναστηρίου. Στο ισόγειο του κτιρίου τοποθετούνται η ρεσεψιόν και ο χώρος υποδοχής, μικρό business center, το lobby bar, η περιοχή του μπουφέ, κοινόχρηστοι υγροί χώροι, καθώς και το κεντρικό εστιατόριο το οποίο εκτείνεται στην περιμετρική βεράντα, έχοντας απρόσκοπτη θέα στη θάλασσα και το εστιατόριο a la cart. Στους τυπικούς ορόφους διατάσσονται τα δωμάτια, 24 ανά όροφο, περιμετρικά στις όψεις και στη θέα, ενώ σχεδιάστηκαν στον πυρήνα η κατακόρυφη κυκλοφορία του κεντρικού κλιμακοστασίου και των ανελκυστήρων και οι γραφειακοί βοηθητικοί χώροι. Έχουν σχεδιαστεί τέσσερις τύποι δωματίων, περιλαμβανομένου και του δωματίου για ΑΜΕΑ. Οι συνολικές κλίνες του καταλύμματος ανέρχονται σε 499. Στο δώμα του κτιρίου, με θέα 360°, σχεδιάστηκε εκτεταμένο υδάτινο στοιχείο, Jacuzzi με υπαίθριο bar και χώρους καθιστικών. Το επίπεδο εξυπηρετείται από συγκρότημα κοινόχρηστων wc, καθώς και περιοχές με ντους.

Το κτίριο πολλαπλών χρήσεων παραλαμβάνει πολλαπλές λειτουργίες, ενώ έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί ως αδιαίρετη ενιαία αίθουσα αλλά και ως τέσσερις ξεχωριστές μικρές με διαφορετικές χρήσεις (meeting room, movie screening, workshop και yoga). Περιλαμβάνει ακόμα bar που εξυπηρετεί την πισίνα και μικρή κουζίνα.

Ο περιβάλλων χώρος αναδιαμορφώθηκε πλήρως. Σχεδιάστηκε νέα είσοδος, με υποχώρηση της περίφραξης από την παλαιά εθνική οδό, και μια μικρή περιοχή προσωρινής στάθμευσης. Σκληρές και μαλακές επιφάνειες από χαμηλή και υψηλή βλάστηση «αγκαλιάζουν» τα δύο κτίρια και τις πισίνες, δημιουργώντας μια πράσινη όαση σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Στο κέντρο του περιβάλλοντος χώρου δεσπόζει το κεντρικό υπαίθριο bar με την εντυπωσιακή πέργκολα. Ο περιβάλλων χώρος έχει σχεδιαστεί με απόλυτο σεβασμό στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία των ΑΜΕΑ.

Η θέα προς τη θάλασσα, προς την οποία στρέφεται το κτιριακό συγκρότημα, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα των συνθετικών επιλογών. Ο σχεδιασμός των όψεων του κτιρίου, εμπνευσμένος από το λευκό βότσαλο, προσδίδει μια δυναμική μορφή η οποία μοιάζει να μεταβάλλεται ανάλογα με την οπτική γωνία του επισκέπτη, δημιουργώντας την αίσθηση της κίνησης. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στη γλυπτικότητα των μορφών, στη διαφάνεια των όψεων και στις χρωματικές επιλογές με χρήση ήπιων λευκών και γήινων αποχρώσεων.

Το έργο μελετήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή σε διάστημα έξι μηνών. Παράλληλα με την κατασκευή οι μελέτες συνεχίζονταν για αρκετό χρονικό διάστημα, ενώ η συνεχής παρουσία των μελετητών καθ΄όλη τη χρονική διάρκεια κατασκευής του έργου οδήγησε σε ένα άρτιο αισθητικά και λειτουργικά αποτέλεσμα. Το έργο ολοκληρώθηκε σε διάστημα δύο ετών, με το συνολικό κόστος κατασκευής να ανέρχεται στο ποσό των δεκατριών εκατομμυρίων ευρώ.


Συντελεστές:

- Architectural and interior design: Elastic Architects

- Structural engineering: TECHNIKA IKE / Konstantinos Spyrakos

- E/M engineering: JEPA / PAPAGRIGORAKIS AND ASSOCIATES

- Lighting Design: Archtube

- Landscape architecture: Greenways

- Audiovisual consultants: Aku

- Acoustic consultants: Timagenis Acoustics

- Signage: Brattis Sign

- Project Management: Hill International

- Construction: DBD Athens


Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

- ALMECO: CONTRACT FURNITURE

- COCOMAT: BED BASES

- MEXIL: CONTRACT FURNITURE

- VALELIS: METAL STRUCTURES

- SARLAS: ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ & ΥΦΑΣΜΑΤΑ ΕΠΙΠΛΩΣΕΩΝ

- GRAMMATIKAS: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΑΡΜΑΡΩΝ

-PERAKI: CURTAINS / LIGHTS / CARPETS

- CHATZOU: SEWING / ROLLERS

- INTERNI: DECORATIVE ITEMS

- MINU: POTS & PLANTS

- FURNITURE GALLERY: CUSTOM FURNITURES

- ENKA: CONTRACT FURNITURES

- MYSEASON: ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ

- DOMOLUX: ΕΠΙΠΛΑ ΚΗΠΟΥ

- DELUDIS: FURNITURES
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media