{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Amygdalokephalion

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άννα Λαμπρινού

Εταιρεία: MM Group Σύμβουλοι Μηχανικοί

Φωτογράφος: -

Ιστοσελίδα: http://www.mmgroup.gr

Email: architect@mmgroup.gr

Τηλέφωνο: 28210/51521

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Έργο: Amygdalokephalion

Θέση: Αμυγδαλοκεφάλιον, Κίσσαμος, Κρήτη

Αρχιτεκτονική μελέτη: MM Group Σύμβουλοι μηχανικοί

Χρόνος μελέτης: 2021-2022


Η αρχιτεκτονική μελέτη αφορά ξενοδοχειακή μονάδα 5*, δυναμικότητας 100 κλινών, σε γήπεδο εκτός σχεδίου στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλιον δήμου Κισσάμου, στην Κρήτη.

Το βραχώδες ανάγλυφο του γηπέδου, τυπικό της κρητικής υπαίθρου, παρουσιάζει έντονες υψομετρικές διαφορές και εντυπωσιακές οπτικές προς τη θάλασσα. Βασικό μέλημα της μελέτης είναι η ενσωμάτωση και προσαρμογή των κτιρίων στον φυσικό χώρο, ώστε να διαταραχθεί όσο το δυνατόν λιγότερο η οπτική συνέχεια με το τοπίο.

Στοχεύοντας σε έναν βιο-φιλικό (biophilic) σχεδιασμό, δίνεται μεγάλη έμφαση στη σύνδεση του επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον, τόσο οπτικά και αισθητηριακά όσο και στη χρήση των υλικών, τα οποία ανακαλούν την τοπική οικολογία και γεωλογία. Γίνεται χρήση φυσικών υλικών, όπως τοπικής πέτρας, ξύλου, καλαμωτών, φυσικών χωμάτινων σταθεροποιημένων δαπέδων και πλακοστρώσεων με πέτρα, ώστε τα κτίρια να εναρμονίζονται με το φυσικό τοπίο. Σημασία έχει δοθεί στη σχέση εσωτερικού και εξωτερικού χώρου και στην παρουσία του νερού, δίνοντας ταυτόχρονα μεγάλη προσοχή στην ιδιωτικότητα. Οι κύριοι χώροι διαθέτουν μεγάλα ανοίγματα προς τους εξωτερικούς χώρους και τη θάλασσα, για να τονιστεί η οπτική και αισθητηριακή σχέση με το τοπίο. Τα περισσότερα από τα δώματα των κτιρίων θα είναι φυτεμένα.

Τα 21 διαμερίσματα της ξενοδοχειακής μονάδας τοποθετούνται σε ισάριθμα κτίρια. Έχουν θέα προς τη θάλασσα και το καθένα από αυτά διαθέτει ιδιωτική πισίνα και μεγάλη βεράντα. Πρόκειται για διαμερίσματα δύο ως έξι χώρων, με τρεις ως έντεκα κλίνες το καθένα. Το κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει ντουλάπες, βοηθητικά έπιπλα και ιδιαίτερο λουτρό. Σε κάθε διαμέρισμα υπάρχει μεγάλο σαλόνι και τραπεζαρία καθώς και επιπλέον λουτρό. Ένα από τα διαμερίσματα είναι πλήρως προσβάσιμο από ΑμεΑ και είναι ειδικά διαρρυθμισμένο προκειμένου να φιλοξενήσει χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Στο κτίριο που βρίσκεται πλησιέστερα στον δρόμο πρόσβασης, τοποθετούνται οι κοινόχρηστες λειτουργίες της ξενοδοχειακής μονάδας. Στο κέντρο του κτιρίου βρίσκονται η ρεσεψιόν και η υποδοχή, με άμεση πρόσβαση από τη μια πλευρά στο μπαρ και το εστιατόριο, και από την άλλη στο σαλόνι και το business center. Το σαλόνι και το εστιατόριο επεκτείνονται σε εξωτερικούς χώρους, με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα. Οι κοινόχρηστοι χώροι πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλούς και αυτόνομης διακίνησης ατόμων με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων.

Ο χώρος στάθμευσης τοποθετείται δίπλα από το κεντρικό κτίριο και προς τον δρόμο. Υπάρχει εσωτερική διαδρομή για την κυκλοφορία εντός του γηπέδου και την πρόσβαση προς τα διαμερίσματα, η οποία από ένα σημείο και μετά εξυπηρετείται με ηλεκτροκίνητο golf-car.
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media