{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
18>20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2023
MEC
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

NOŪS Santorini

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Νικόλας Τραβασάρος & Δημήτρης Τραβασάρος & Μέμος Φιλιππίδης

Εταιρεία: Divercity Architects & MplusM Architects

Φωτογράφος: Μαριάννα Μπίστη & Γιώργος Καπλανίδης

Ιστοσελίδα: http://

Email: studioathens@divercityarchitects.com ; info@mplusm.gr

Τηλέφωνο: 210/3387563, 210/9843747

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Αρχιτεκτονικά Γραφεία: Divercity Architects ( https://www.divercityarchitect) and MplusM Architects (http://www.mplusm.gr/)

Το νέο resort, λίγο έξω από τη Μεσαριά, συνδυάζει το νέο και το παλιό -ανακαινίζει προϋπάρχουσες ξενοδοχειακές μονάδες και τις επεκτείνει παραπλεύρως με νέα κτίρια, φτάνοντας συνολικά τη δυναμικότητα των 121 δωματίων. Οι παλαιότερες χωροθετήσεις λειτουργιών αναθεωρούνται προς χάρη μιας νέας συνολικής σχεδίασης, που θέτει το τοπίο ως τον καθοριστικό παράγοντα. Για την πρόσβαση στη reception σχεδιάστηκε ένας εναέριος κήπος αναρριχόμενων φυτών, που προσφέρει σκίαση αλλά και αποσυμπίεση στον ταξιδιώτη. Η αναρτημένη πέργκολα με συρματόσχοινα σε εφελκυσμό αποσύρει τις στηρίξεις της πέρα από τα όρια της περιφερειακής όρασης, ενώ, εκατέρωθεν της απαλής ραμπόσκαλας, μια διαδρομή νερού κυλά πάνω σε σκαλοπατιαστές πλάκες λάβας ως αναφορά στην ηφαιστειογενή ιστορία του νησιού.

Η reception είναι ένα ανοικτό κτίριο με κουρτίνες να ανεμίζουν. Η κεντρική πισίνα ξεκινά από αυτό το σημείο, καδράρει τη θέα προς τη θάλασσα και κάμπτεται στο βάθος για να σχηματιστεί μια ομαλή είσοδος που σβήνει προς το εστιατόριο, σχηματίζοντας μια τεχνητή παραλία. Γύρω από την περιοχή του νερού κυριαρχούν φυσικά υλικά: στο μπαρ της πισίνας μακούτι καλύπτει την κάτω παρειά των περγκολών, ενώ η οροφή του εστιατορίου αποκτά φωτιζόμενα πλεκτά καλάθια από λυγαριά. Η παρουσία της φύσης διατηρείται και στο μπαρ του υπερκείμενου ορόφου, σε έναν μεγάλο φυτεμένο τοίχο, καθώς και -στη βεράντα- σε νέες μεταλλικές πέργκολες που αποτελούν βάσεις για αναρριχόμενα. Στο μπαρ καθώς και στην κεντρική εσωτερική σκάλα, τα μωσαϊκά δάπεδα της μονάδας συνδυάζονται με μάρμαρα, δημιουργώντας επιφάνειες με πλούτο χρωμάτων που διατηρούν την ανάμνηση των θραυσμάτων του ηφαιστειογενούς νησιού και ανακαλούν τα ποικιλόμορφα δάπεδα στα σοκάκια της Σαντορίνης. Με την προσθήκη γήινων, ανθρακί και κοκκινωπών αποχρώσεων, ανατρέπεται η παγιωμένη χρωματική παλέτα του κυκλαδίτικου τοπίου και οι υπόλευκοι αρχιτεκτονικοί όγκοι εμπλουτίζονται με εντάσεις και αντιθέσεις.  

Ένας νέος κήπος, χαμηλότερα από την πισίνα, οδηγεί στο spa που σχεδιάστηκε ως εσωστρεφές κτίριο που απλώνεται με ήπιες καμπύλες γύρω από μια γραμμική αυλή. Φίλτρα από τούβλινα διαχωριστικά δημιουργούν πορώδη όρια και ένα παιχνίδι σκιάς –επαναφέροντας έτσι και ένα από τα πιο επιτυχή αρχιτεκτονικά ιδιώματα της ανοικοδόμησης της Σαντορίνης μετά τον σεισμό του 1956.

Οι όγκοι των σουιτών αναπτύσσονται κλιμακωτά και φωλιάζουν στο ανάγλυφο του φυσικού τοπίου, προσομοιάζοντας τους παραδοσιακούς οικισμούς του νησιού. Οι τυπικές κυκλαδίτικες γεωμετρίες επαναδιατυπώνονται μέσα από ενιαίες τεθλασμένες χειρονομίες και αποκτούν μια ανατρεπτική δυναμική που αποκαλύπτεται σταδιακά. Τα παντζούρια των σουιτών ανακαλούν τους ιδιόμορφους αμπελώνες της Σαντορίνης -η χαρακτηριστική «κουλούρα» ξετυλίγεται και συνθέτει την επιφάνειά τους, δημιουργώντας μια ξεχωριστή συνθήκη φωτός και σκιάς στο εσωτερικό των δωματίων.

Στα υπάρχοντα γραμμικά κτίρια που περιστοιχίζουν την πισίνα, ο κεντρικός διάδρομος κίνησης αντικαταστάθηκε με μία νέα υπαίθρια διαδρομή με πλούτο φωτοσκιάσεων, διώροφες διαπλατύνσεις και τούβλινα φίλτρα. Στο πλάσιμο των δωματίων αυτών, η ενσωμάτωση κωνικών εσοχών γίνεται κεντρική θεματική, τόσο στις νέες όψεις τους όσο και στα εσωτερικά, όπου, καδραρισμένες από φιμέ μπρούτζινο καθρέφτη, σχηματίζουν μοντέρνες «σπηλιές». Τα δωμάτια στο ισόγειο διαθέτουν αυλές, όπου το μακούτι κάτω από τις μεταλλικές πέργκολες σχετίζεται οπτικά με τους αγρούς γύρω από τη μονάδα. Στα υπάρχοντα bungalows διαφυλάσσονται οι ιδιωτικοί κήποι με μάνδρες σε οργανικά περιγράμματα. Σε αυτά -όπως και σε πολλά άλλα σημεία της προϋπάρχουσας μονάδας- καταργήθηκαν οι θόλοι και υιοθετήθηκε ένα λεξιλόγιο από λοξές αποτμήσεις ελεύθερων τοίχων. Το πλάσιμο αυτό των όψεων δίνει ποικιλία στο σύνολο, αλλά κυρίως επιχειρεί μια κτισμένη προσομοίωση των σκιών που πέφτουν από όγκο σε όγκο. 

Για το εσωτερικό των δωματίων επιλέχθηκαν νέες επιφάνειες μωσαϊκού, ξύλινες επενδύσεις με επιφανειακό κάψιμο της επιφάνειάς τους, φώτα φτιαγμένα από ηφαιστειογενές πέτρωμα και διαχωριστικά με υφασμάτινες επενδύσεις. Υλικά που συγκροτούν μια πλούσια παλέτα με αναφορές στις γήινες αποχρώσεις, όπως αυτές ξεδιπλώνονται εν είδει γεωλογικής τομής κατά την περιήγηση στο νησί.


Συντελεστές:

Client: Donkey Hotels and Resorts S.A. operating by YES! Hotels
Architect: Divercity Architects and MplusM Architects
Project Management: AVAX
Contractors: Εrmon construction company and APAX constructions
Structural Engineer: Evdokia Kakava and Christos Telionis
Services Engineer: ARGYROS P&X EE MELCON ENGINEERING
Landscape Designer: Doxiadis +
Interior Designer: Divercity Architects and MplusM Architects
Lighting Designer: Eleftheria Deko & Associates Lighting Design
Art Curator: Nadia Argyropoulou
Acoustic Consultant: Timagenis Acoustics - Architects
Signage Consultant: Bratti Hotel Signage


Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

Αντιρηγματικά Επιχρίσματα & Ηχομονωτικές Ψευδοροφές: STO HELLAS
Ψευδοροφές &  Τοιχοποιίες: KNAUF
Μάρμαρα - Γρανίτες: QUARELLA / ITALY
Δάπεδα: 12 CONCEPT
Μωσαϊκά & Θραπιναριστά Δάπεδα: SAPONG TRADING LTD - ΚΩΣΤΑΣ ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Επενδύσεις Κολυμβητικών Δεξαμενών: NOVAMIX & CERCOM CERAMICHE
Κουφώματα: VESTALGROUP  & TSIGAS  S.A.
Αρχιτεκτονικό Φίλτρο: MALPESA
Μεταλλικές Κατασκευές: VEMEKEP & ΒΑΣΙΛΟΓΛΟΥ VK
Έπιπλα - Ειδικές Κατασκευές: STUDIO METAPLASIS
Τοπιοτέχνηση: ΚΙΤΑΤΖΗΣ
Είδη Υγιεινής: IDEAL STANDARD
Κουζίνα: XENEX
ΗΜ Εξοπλισμός Κολυμβητικών Δεξαμενών: VITALIS POOLS S.M.P.C.
Ηλεκτρολογικό Υλικό & Πίνακες: SMK  & KAFKAS SA                                      
Βιολογικός Σταθμός & Λιποσυλλέκτης: ENFLOW
Είδη Φωτισμού / Συστήματα / Διακόπτες: GRUPPO LINEA LIGHT, LUCE ATALIOTIS, PLACE D, ALL@LIGHT, ARCHONTIKIS FINE, LIGHTS ON, F93, GRAVANI, LIUMIPLAN, LODES, SITE SPECIFIC, LIGHTING DESIGN MAG, VIMAR.
KNX: BLINC
BMS: EIBSHOP
Συστήματα Πυρανίχνευσης: ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ
Συστήματα Κλιματισμού / Αερισμού: LG
Συστήματα Ήχου: ABAS
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media