{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Cook's Club Ialysos

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ιωάννα Χατζημιχαήλ

Εταιρεία: MCh Design & Constructions | Ιωάννα Χατζημιχαήλ

Φωτογράφος: Julian Sebastian

Ιστοσελίδα: https://www.mch.gr/

Email: info@mch.gr

Τηλέφωνο: 22410/66839

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στην περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου, τα κτίρια ενός παλαιού συγκροτήματος επιπλωμένων διαμερισμάτων μετατρέπονται σε μια σύγχρονη ξενοδοχειακή μονάδα τεσσάρων αστέρων.

Σκοπός του σχεδιασμού ήταν να αναδείξει τη δημιουργία ενός εναλλακτικού χώρου φιλοξενίας με χαλαρή ατμόσφαιρα, και να το αναγάγει σε μια εμπειρία – βίωμα του επισκέπτη νέας γενιάς. Αυτή η ιδιαίτερη φιλοσοφία αποκτά χαρακτηριστικά οικισμού. Η μελέτη βασίστηκε επάνω σε αυτήν την προσέγγιση και υποδηλώνει τον εσωστρεφή χαρακτήρα του σχεδιασμού.

Το οικόπεδο χαρακτηρίζεται από ήπιο ανάγλυφο, τις συστάδες με τις ελιές που υπήρχαν διασκορπισμένες στην επιφάνεια και διατηρήθηκαν, την οπτική του σχέση με τον απέναντι λόφο και τη δασική έκταση με την οποία συνορεύει, που συντηρήθηκε και αναδείχθηκε με φωτισμό.  

Στα ανατολικά χωροθετήθηκε η είσοδος στο συγκρότημα. Μέσω μιας ελεύθερης σχεδίασης πορείας, ο επισκέπτης φθάνει στο κεντρικό κτίριο με τα μεγάλα ανοίγματα, που στεγάζει τον χώρο υποδοχής και το κεντρικό εστιατόριο. Εκατέρωθεν αυτού διαμορφώνονται δύο ζώνες κτιριακών όγκων, που στεγάζουν σε τριώροφα κτίρια τα δωμάτια με ιδιωτικά μπαλκόνια και τέσσερις σουίτες με ιδιωτικό τζακούζι. Στη νότια πλευρά του οικοπέδου αναπτύχθηκαν τα bungalows με ιδιωτικές αυλές, sharing pool και τζακούζι ανάλογα τον τύπο του δωμάτιου.

Όλα τα τσιμεντένια δρομάκια οδηγούν στη δυτική πλευρά του ξενοδοχείου, με την κεντρική πισίνα, τον χώρο του DJ και τις εγκαταστάσεις του μπαρ, που σχεδιαστήκαν με τέτοιον τρόπο ώστε να οργανώνονται δραστηριότητες για τους παραθεριστές και να δημιουργηθεί ένα ξένοιαστο κλίμα εν όψει διακοπών. Αυτό αποδεικνύεται και από τα social media, όπου από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του ξενοδοχείου οι φωτογραφίες και οι κριτικές από τους επισκέπτες είναι δεκάδες.

Επιπλέον, στην υπόγεια στάθμη βρίσκονται οι κοινόχρηστες λειτουργίες, που εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες ενός ξενοδοχείου κατηγορίας τεσσάρων αστέρων.

Οι μελετητές κλήθηκαν να δημιουργήσουν σε ένα υφιστάμενο κτίριο με 52 επιπλωμένα διαμερίσματα, 90 σύγχρονα δωμάτια ξενοδοχείου με όλες τις ανέσεις. Όλα τα δωμάτια έχουν εξοπλιστεί με δύο μονά κρεβάτια 90εκ., ξύλινα κομοδίνα Φ40, γραφείο (min. 250εκ.), καρέκλα γραφείου, ντουλάπα (min. 150εκ.), μπαγκαζιέρα (min.150εκ.) και καθρέφτη ολόσωμο (80*160εκ.), έκτος από τα τρίκλινα που περιλαμβάνουν καναπέ - κρεβάτι και τραπεζάκι σαλονιού. Όλοι οι τύποι δωματίων σχεδιάστηκαν με μεγάλο μπάνιο, υπολογίζοντας τους υπάρχοντες φωταγωγούς για τις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις. Κάθε μπάνιο διαθέτει μεγάλο πάγκο νιπτήρα (min.150εκ.) και μεγάλη ντουζιέρα (min. 90*160εκ.).

Η διαδοχή μαλακών και σκληρών υλικών, όπως η πέτρα, το ξύλο, το τσιμέντο, το μέταλλο, οι γήινες αποχρώσεις, καθώς και η ποικιλία των υφών συνέβαλαν στο να εναρμονιστεί απόλυτα ο σχεδιασμός με το φυσικό τοπίο. Πλακίδια της ίδιας υφής και απόχρωσης χρησιμοποιήθηκαν σε όλο το έργο. Ξύλινες κατασκευές πέργκολας και στηθαίων των δωμάτιων, αλλά και των κοινόχρηστων χώρων, συνδυάστηκαν με το μέταλλο. Οι περιφράξεις κατασκευάστηκαν από ανάμειξη τοπικών λίθων, που υπήρχαν ήδη στο οικόπεδο. Επιλέχθηκαν έπιπλα και διακοσμητικά σε λιτές και καθαρές γραμμές.

Το ξύλο χρησιμοποιήθηκε ως βασικό υλικό για τη διαμόρφωση τόσο των εξωτερικών χώρων όσο και των εσωτερικών, και του κινητού εξοπλισμού. Κρεβάτια, καναπέδες και κουρτίνες με λινά υφάσματα σε γήινες αποχρώσεις, πλεκτά φωτιστικά από καλάμια συμπληρώνουν το έργο, ενώ μαζί με την ψάθα δένουν αρμονικά σε ένα σύνολο μποέμ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους υπαίθριους χώρους, οι οποίοι συνδυάζουν μεγάλους ανοικτούς χώρους με μικρότερες, πιο ιδιωτικές αυλές. Όσον αφορά τη φύτευση, αποτελείται κυρίως από τοπικά ξηροφυτικά είδη δέντρων και θάμνων, που ευδοκιμούν στο κλίμα του νησιού. 

Η φιλοσοφία του Cook’s Club βασίζεται στα φυσικά υλικά και χρώματα, και εν συνόλω χαρακτηρίζεται ως μία μορφή πολυτέλειας σε αρμονία με τη φύση.


ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗΣ-ΚΟΣΤΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Το έργο μελετήθηκε από την ομάδα μηχανικών της εταιρείας MCh design & constructions τον Ιανουάριο του 2021, με σημαντικότερο στόχο τού σχεδιασμού τη δημιουργία μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία θα άνοιγε τις πύλες της -πλήρως λειτουργική- την 1η Μαΐου του 2022. Η ομάδα Μηχανικών της MCh design & constructions ανέλαβε επίσης την πλήρη επίβλεψη και το Project Management του έργου.

Η κατασκευή του έργου ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2021 και ο στόχος του χρονικού προγραμματισμού επιτεύχθηκε πλήρως. Τα στάδια εκπόνησής του περιελάμβαναν τις εργασίες των καθαιρέσεων, ενισχύσεων του στατικού φορέα, μεταλλικών επεμβάσεων για τον εκσυγχρονισμό των όψεων, και τέλος όλες τις υπόλοιπες οικοδομικές εργασίες που απαιτηθήκαν για την αποπεράτωση του έργου. Για την υλοποίηση του χρονικού & οικονομικού προγραμματισμού, η ομάδα μηχανικών είχε υλοποιήσει πλήρη μελέτη εφαρμογής, ώστε το σύνολο των υλικών & του εξοπλισμού να παραγγελθεί πριν την έναρξη της κατασκευής. Η μελέτη εφαρμογής και η τυποποίηση που επιτεύχθηκε μέσω αυτής, βοήθησαν στην εκτέλεση μαζικών παραγγελιών και στην επίτευξη συμφερουσών οικονομικά συμφωνιών για τον ιδιοκτήτη με τους προμηθευτές.

Ο σχεδιασμός ευνόησε την προκατασκευή σε εργοστασιακές συνθήκες σημαντικού μέρους των οικοδομικών εργασιών και την τοποθέτησή τους μόνο στο έργο (κάποια από αυτά ήταν οι νιπτήρες των μπάνιων, οι κοχλιωτές μεταλλικές κατασκευές των επεκτάσεων, των προσόψεων και των ενισχύσεων), με ιδιαίτερα ευνοϊκό αποτέλεσμα για την οικονομία, την ποιότητα και τον χρονικό προγραμματισμό του έργου. Για την χρηματοδότηση του έργου χρησιμοποιήθηκαν ίδιοι πόροι, ενώ το έργο εντάχθηκε με πολύ υψηλή βαθμολογία στον Αναπτυξιακό Νόμο. Το Κόστος υλοποίησης του έργου ανήλθε στα 4.000.000,00 € χωρίς τον ΦΠΑ, αρκετά χαμηλότερα από τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.  Συντελεστές & Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

- MCh design: Αρχιτεκτονική Μελέτη (Χατζημιχαήλ Ιωάννα) – Στατική Μελέτη (Χατζημιχαήλ Μιχαήλ) – Project Management- Επίβλεψη

- P.G.S: Μηχανολογική Μελέτη (Πεταλίδης Γιώργος) & Ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, δίκτυα.

- VAVOULAS GROUP: Μεταλλικές κατασκευές.

- ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: Εργασίες Σκυροδέματος.

- RODOS AIR: Κλιματισμός.

- ROAL ABEE: Προμήθεια και τοποθέτηση αλουμίνιων.

- ΚΑΠΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ & ΥΙΟΙ: Εσωτερική και εξωτερική τοποθέτηση γυάλινων επιφανειών.

- ΤΣΙΓΚΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΥΙΟΙ Ο.Ε.: Ξυλουργικές εργασίες εσωτερικών χώρων.

- KAVASILAS MARBLE: Προμήθεια μαρμάρων κατασκευαστικών και διακοσμητικών (πάγκος μπαρ, show-kitchen, σκάλες)

- ΕΡΓΟΞΥΛ ΖΟΥΛΑΤΗ: Κατασκευή εξωτερικής ξυλείας (πέργκολες, deck και στηθαία).

- ROUFAS FURNITURE: Προμήθεια υφασμάτων και κατασκευή κρεβατιών, καναπέδων, πουφ και διακοσμητικών μαξιλαριών.

- KOPIDAKIS: Προμήθεια κινητού εξοπλισμού εσωτερικού και εξωτερικού χώρου (καρέκλες, τραπέζια, ξαπλώστρες και ομπρέλες).

- ΚΑΥΚΑΣ: Προμήθεια όλων των φωτιστικών.

- PURE YELLOW: Προμήθεια όλων των διακοσμητικών καλαθιών, χαλιών και ψάθινων πουφ.

- MARAZZI: Προμήθεια πλακιδίων.

- MATT ROYAL: Προμήθεια στρωμάτων.

- DIASTRA FABRICS: Προμήθεια κουρτινών.

- CANEPLEX DESIGN: Προμήθεια ψάθινων επενδύσεων για τα έπιπλα.
PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media