{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Athens Capital Hotel – MGallery by Accor

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Μυρτώ Θεοδωράκη

Εταιρεία: MTArchitects | Massouridis Theodoraki Architects

Φωτογράφος: Χρήστος Δράζος

Ιστοσελίδα: https://www.mtarchitects.gr/

Email: myrto@mtarchitects.gr

Τηλέφωνο: 6977/295142

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Live Βραβείο! Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Στο κέντρο της Αθήνας, και περιτριγυρισμένο από εμβληματικά κτίρια και ιστορικά μνημεία της πόλης, το νέο Athens Capital Hotel είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων της MGallery Collection by Accor HotelsΤο κτίριο στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου,  χτισμένο το 1959 από τον αρχιτέκτονα Κώστα Κιτσίκη, προ-υπήρξε ως το ιστορικό ξενοδοχείο King’s Palace Hotel. Ο εκσυγχρονισμός της ταυτότητάς του ορίζει μια σχεδιαστική προσέγγιση που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, σέβεται την αρχιτεκτονική μνήμη του κτιρίου και συνδυάζει έναν σύγχρονο σχεδιασμό, διατηρώντας κλασσικές και κομψές γραμμές. Βασική προϋπόθεση είναι η διατήρηση και συνέχιση της πολιτισμικής του κληρονομιάς σε ένα αστικό περιβάλλον που εξελίσσεται και αλλάζει.

Η πλήρης ανακατασκευή του κτιρίου -από το αρχιτεκτονικό γραφείο MTArchitects και τη MKV Design που ανέλαβε το interior design- ολοκληρώθηκε σε 24 μήνες, και το αποτέλεσμα είναι ένα πολυτελές ξενοδοχείο σύγχρονων προδιαγραφών, με 158 σύγχρονα δωμάτια, 18 σουίτες και 1 προεδρική σουίτα, που διανέμονται σε 9 ορόφους. Κάθε δωμάτιο αναδεικνύεται σε έναν ολόκληρο κόσμο ξεχωριστής αισθητικής, με διακριτικά ελληνικά σύμβολα και σχέδια, λιτές γραμμές και κομψά υλικά.

Η αρχιτεκτονική μελέτη διαμορφώνει το κτίριο, συνολικής δομημένης επιφάνειας 12.700 τ.μ., ως εξής: Η κεντρική είσοδος του ξενοδοχείου επανέρχεται στην αρχική φυσική της θέση επί της οδού Πανεπιστημίου, όπου διατηρείται το γλυπτό "Θέρος-Δήμητρα" της Νέλλα Γκολάντα. Οι χώροι κοινού αναπτύσσονται στο ισόγειο με τη ρεσεψιόν, τους χώρους υποδοχής και καθιστικών, το bar και τα καταστήματα επί της οδού Πανεπιστημίου. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται το business center, η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, το γυμναστήριο, και δωμάτια επισκεπτών, τα οποία αναπτύσσονται στους ορόφους 1 έως 9. Στον 9ο όροφο αναπτύσσεται  και ο χώρος εστιατορίου. Στον τελευταίο όροφο, το roof-top pool bar με θέα στην Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό διαθέτει εντυπωσιακή open air infinity πισίνα, με πανοραμική θέα της πόλης. Από εδώ ξεκινά και η installation του εμβληματικού “Mappemonde” του Γεωργίου Λάππα, το οποίο επιμελήθηκε η Μαρία Βαφειάδη. Οι υπηρεσιακοί χώροι του ξενοδοχείου περιορίζονται στο 1ο και 2ο υπόγειο, προκειμένου να μεγιστοποιηθούν οι χώροι φιλοξενίας κοινού.

Οι προσόψεις του κτιρίου σχεδιάζονται με σεβασμό προς τις αρχικές όψεις του κτιρίου και, παράλληλα, σύμφωνα με την ένταξή τους στον εξελισσόμενο χαρακτήρα της πόλης, με εκλεπτυσμένες, κλασσικές αναφορές. Στην οργάνωση των όψεων προτάσσεται ο τριμερής οριζόντιος διαχωρισμός: βάση-κορμός-στέψη, η συμμετρία, η αξονικότητα και η ρυθμική επαναληπτικότητα των ανοιγμάτων. Βασικό υλικό επένδυσης των όψεων είναι το υπόλευκο ασβεστολιθικό μάρμαρο Βράτσα, με επεξεργασία βούρτσας και αμμοβολής.

Παράλληλα με την τυποποίηση των μορφολογικών αυτών στοιχείων, αντιπαρατίθενται σύγχρονα στοιχεία όπως τα κρυστάλλινα και μεταλλικά στηθαία, και τα φύλλα αλουμινίου που τοποθετούνται στον 7ο και 8ο όροφο και στο κεντρικό τμήμα της όψης της οδού Πανεπιστημίου. Το συγκεκριμένο τμήμα σχεδιάζεται με βάση την εσωτερική διαφοροποίηση της διαμόρφωσης των δωματίων. Ο τελευταίος όροφος, που βρίσκεται σε εσοχή, καλύπτεται επίσης πλήρως από φύλλα αλουμινίου, ενισχύοντας τη σχεδιαστική προσέγγιση.

Επανέρχονται τα ιστορικά μορφολογικά στοιχεία του κτιρίου, όπως το κλιμακοστάσιο με το καμπύλο στηθαίο-χειρολισθήρα, η χρήση του roof-garden, το εσωτερικό αίθριο.

Σκοπός του νέου Athens Capital Hotel-MGallery είναι η αισθητική αρτιότητα και ισορροπία που συνδέονται με το γύρω αστικό περιβάλλον, και η ανάδειξή του ως ενός σύγχρονου, εμβληματικού, διαχρονικού σημείου της πόλης.  

 • Συνολικό εμβαδόν κτιρίου: 12.700 τ.μ.
 • Χρόνος μελέτης: 9 μήνες (2018)
 • Χρόνος κατασκευής: 24 μήνες (2018-2020)
Συντελεστές έργου:

 • Αρχιτεκτονική μελέτη: MTArchitects | Massouridis Theodoraki Architects
 • Ομάδα έργου: Αλέξανδρος Μασουρίδης (Αρχιτέκτων), Μυρτώ Θεοδωράκη (Αρχιτέκτων), Βασίλης Γαβριηλίδης (Αρχιτέκτων), Κωνσταντίνα Παπανικολάου (Αρχιτέκτων), Κατερίνα Ψαρρά (Αρχιτέκτων), Γιάννης Ραγκούσης (Αρχιτέκτων)
 • Μελέτη εσωτερικών χώρων: MKV – Interior Architectural Design - Μαρία Βαφειάδη
 • Στατική μελέτη: Παγώνης-Πολυχρονόπουλος-Κινάτος Ε.Ε., Γιώργος Βροχίδης
 • Η/Μ μελέτη: LDK Engineering Consultants S.A.
 • Μελέτη φωτισμού: LDI - Lighting Design International
 • Ακουστική μελέτη: Gottfried Schubert
 • Σύμβουλος πυροπροστασίας: Αναστάσιος Πυργιώτης
 • Μελέτη Φύτευσης: Kokorelia Landscape
 • Συντονιστής Κατασκευής: ECC Engineering Construction & Consulting SA
 • Μελέτη & Προμήθεια Σήμανσης: Brattis LtdΠρομηθευτές ξενοδοχειακού εξοπλισμού:

Furniture: Apostolides/ Ditre Italia, Caleche, Cantori, Casa Di Patsi (Porada), Deloudis, Design Pergola/ Tribu, Echtstahl, Expormim S.A., Exteta, Furniture Gallery, Giopagani, Hamilton Conte Sarl, Hoteline/ Burgess, Kettal, Kourtis, Marelli, Memedesign, Meridiani, Mexil, Mia Collection, Minotti, Moda Bagno Interni (Baxter/ Gallotti), Morgan Contract Furniture, Poliform, Riva Industria/ Purves & Purves, Sato, S-Plasticon SA, Sollos, Syrigou, Tom Faulkner, Varaschin UK, Very Wood, Won Design/ Wendelbo.
Lighting: Artemest, Caleche, Clartes, Heathfield, Parachilna Lighting, Prandina Srl, Tom Dixon, Vibia Light/ Box Interiors
Pots: De Castelli, Vondom
Matresses & Bed bases: Group Cofel
Rugs: Nourison Europe
Fabrics & Cushions: Sfakianaki
Mirrors: S-Plasticon SA
Curtains: Vagenas, Weft Print Hellas
Bed Headboards, Curtains, Wallpapers: Weft Print Hellas


PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media