{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Athens Main
Event
9-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
EN
GR

Argo Boutique Hotel | Sand and Sea project

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Άννα Μαρούλη

Εταιρεία: Τέσσερις Διαστάσεις | Άννα Μαρούλη - Ιωάννα Καζελίδου

Φωτογράφος: Πέτρος Κονδύλης

Ιστοσελίδα: https://www.4diastaseis.com/

Email: info@4diastaseis.com

Τηλέφωνο: 6945931348

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Live Βραβείο! Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση πατώντας εδώ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το ξενοδοχείο Argo Boutique Hotel βρίσκεται στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου στη Χώρα της Νάξου, και είναι ένα από τα παλαιότερα τουριστικά καταλύματα του νησιού.

Η μελέτη αφορά τον πλήρη επανασχεδιασμό των δωματίων σε δύο από τα συνολικά πέντε κτίρια του συγκροτήματος, με μία σειρά από σημαντικές επεμβάσεις. Ως αποτέλεσμα, δημιουργήθηκαν 14 νέα δωμάτια που καλύπτουν τις ανάγκες ενός σύγχρονου ξενοδοχειακού καταλύματος. Επιπλέον, στο δώμα του κεντρικού κτιρίου δημιουργήθηκε χώρος χαλάρωσης με υδάτινο στοιχείο και lounge bar. Οι νέοι χώροι εντάσσονται αρμονικά στη σχεδιαστική φιλοσοφία του υπάρχοντος κτιρίου και στην κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της περιοχής, αποδίδοντας ταυτόχρονα μια σύγχρονη ξεχωριστή ταυτότητα.

Στόχος της αρχιτεκτονικής σύνθεσης είναι ο επισκέπτης να αισθάνεται οικεία κατά την επιστροφή του στο δωμάτιο και να βιώνει μια ολοκληρωμένη ταξιδιωτική εμπειρία, μέσω της διατήρησης της αίσθησης κάποιων χαρακτηριστικών στοιχείων του νησιού στο εσωτερικό των δωματίων. Τα στοιχεία αυτά είναι η άμμος, το νερό και το χρώμα της θάλασσας, οι καμπύλες και το λευκό των παραδοσιακών κτισμάτων, καθώς επίσης και η μετάβαση από τον κλειστό και στενό χώρο στον ανοιχτό, την οποία συναντά κάποιος όταν περπατά στα κυκλαδίτικα σοκάκια του κάστρου.

Ο ίδιος ο χώρος, το εσωτερικό περιβάλλον, συνδιαλέγεται με το εξωτερικό κάνοντας χρήση μορφολογικών αρχιτεκτονικών στοιχείων και υλικών.

Με δεδομένο το υφιστάμενο κέλυφος των κτιρίων, το ζητούμενο των νέων μεγαλύτερων δωματίων αποτέλεσε σχεδιαστική πρόκληση. Όλες οι εσωτερικές τοιχοποιίες καθαιρέθηκαν και τα δωμάτια επανασχεδιάστηκαν, με σκοπό τη δημιουργία καθαρών και ενιαίων χώρων που δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη τυπολογία, αφού αναπτύσσονται σε οριζόντιο και κάθετο επίπεδο. Έτσι, το κάθε δωμάτιο είναι διαφορετικό και μοναδικό.

Με γνώμονα την αίσθηση της ροής, τα βασικά υλικά που επιλέχθηκαν ήταν η πατητή τσιμεντοκονία και η χαλαζιακή άμμος. Τοποθετήθηκαν στα δάπεδα, στους τοίχους αλλά και στις οροφές, διαμορφώνοντας τους επιμέρους χώρους των δωματίων. Τα συγκεκριμένα υλικά χρησιμοποιήθηκαν ως αναφορά στις παραλίες του νησιού, τόσο για το χρώμα όσο και για την υφή τους. Η επιλογή των γυάλινων και σιδερένιων στοιχείων ενδυναμώνουν και συμπληρώνουν αυτήν την αίσθηση, αποτελώντας μια συνάντηση των παραδοσιακών τεχνοτροπιών με τα νέα υλικά. Σχεδιάστηκαν καμπύλες γραμμές σε όλες τις διαστάσεις και τα επίπεδα.  Η χρήση της μισής καμάρας συναντάται σε κάθε δωμάτιο, αλλά και στις όψεις του κτιρίου, ως ένα σύγχρονο στοιχείο σχεδιαστικής παρέμβασης που θυμίζει τα παραδοσιακά "βόλτα" - καμάρες του νησιού.

Το στοιχείο του νερού κυριαρχεί. Επιλέχθηκαν μπανιέρες ελεύθερης τοποθέτησης και σχεδιάστηκαν διάφανα μεγάλα douche και χτιστά υδρομασάζ, τα οποία τοποθετήθηκαν σε κεντρικά σημεία των δωματίων παίρνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα, οι μπανιέρες είναι υπερυψωμένες και συχνά "προστατευμένες" από μία καμπύλη. Το νερό δεν αντιμετωπίζεται μόνο ως λειτουργικό μέσο καθαρισμού, αλλά ως στοιχείο ευεξίας, όπως στα ελληνικά ιαματικά λουτρά.

Ο σχεδιασμός του φωτισμού ακολουθεί και ενισχύει τη φιλοσοφία της σύνθεσης. Οι κρυφοί φωτισμοί, που "ακολουθούν" τις καμπύλες, και ο σημειακός φωτισμός δημιουργούν την επιθυμητή ατμόσφαιρα στον χώρο. Τα κυκλικά φωτιστικά σε διάφορα μεγέθη, τοποθετημένα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτιρίου, αναφέρονται στον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Παράλληλα, ο γενικός φωτισμός των δωματίων είναι διακριτικός, στοχεύοντας σε ένα φωτεινό και ήρεμο εσωτερικό περιβάλλον.

  • Αρχιτεκτονική Μελέτη | Μελέτη Φωτισμού | Επίβλεψη Κατασκευής: Τέσσερις Διαστάσεις | Άννα Μαρούλη - Ιωάννα Καζελίδου
  • Κατασκευαστής: Η ιδιοκτήτρια εταιρεία με αυτεπιστασία
  • Φωτογράφος: Πέτρος Κονδύλης
  • Χρόνος μελέτης: 06/2019 έως 11/2019
  • Χρόνος αποπεράτωσης: 06/2020

Προμηθευτές Ξενοδοχειακού Εξοπλισμού:

Κατασκευή επίπλων και ειδικών κατασκευών | Υφάσματα επίπλων και μαξιλάρια: Σουρβίνος Έπιπλα

Κρεμαστά φωτιστικά: Axtida Lighting

Κουρτίνες και διακοσμητικά είδη: Diakosmos fabrics & more

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media