{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Perianth Hotel

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Joanna Burtenshaw

Εταιρεία: K-studio

Φωτογράφος: Claus Brechenmacher & Reiner Baumann / Ιωάννα Ρουφοπούλου

Ιστοσελίδα: https://www.k-studio.gr

Email: press@k-studio.gr

Τηλέφωνο: 6970701226

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Ο σχεδιασμός των 38 δωματίων εμπνέεται άμεσα από την ιστορία και τον χαρακτήρα του αρχικού κτιρίου Art Deco και από τη σύγχρονη ζωή της αρχαίας πόλης στην οποία βρίσκεται.

Η κύρια πρόκληση του έργου ήταν η επαναλειτουργία της διάταξης του κτιρίου. Αρχικά, χτίστηκε για να στεγάσει χώρους λιανικής πώλησης, γραφεία και διαμερίσματα, σε μια εποχή που δεν αντιμετώπιζε τα κτίρια ως μελλοντική κληρονομιά, επομένως η δομή σχεδιάστηκε για να ταιριάζει με τη χρήση για την οποία προοριζόταν εκείνη την εποχή. Η δύσχρηστη κατασκευή απαιτούσε μία καινοτόμα προσέγγιση για να αναδιοργανωθεί η διάταξη του κτιρίου, ώστε να είναι λειτουργική για τη νέα του χρήση. Πιο πρόσφατα, το εσωτερικό του κτιρίου ξηλώθηκε, αφήνοντας μόνο την πρόσοψη και ορισμένα δομικά στοιχεία, για να παρέχουν στοιχεία της ιστορίας του και να κατευθύνουν τις αποφάσεις του νέου σχεδιασμού.

Τα δωμάτια των κατώτερων ορόφων επωφελούνται από τα υψηλότερα ταβάνια, αλλά ανεβαίνοντας, ο αριθμός των δωματίων σε κάθε όροφο μειώνεται, καθώς αυξάνεται το μέγεθος του δαπέδου για να αντισταθμιστεί το μικρότερο ύψος των ταβανιών. Ο τελευταίος όροφος βρίσκεται πίσω από το μπροστινό μέρος του κτιρίου, γεγονός που επιτρέπει μεγαλύτερα μπαλκόνια καθώς και εκτενέστερη θέα σε όλη την Αθήνα. Οι κατόψεις αναδημιουργήθηκαν, αφού έγινε παρέμβαση γύρω από τις κολώνες και τα ανοίγματα, για να οργανωθεί ένα αντισυμβατικό σύστημα δωματίων και κοινόχρηστου χώρου, που μεγιστοποιεί τις ιδιότητες του κτιρίου και ελαχιστοποιεί τους περιορισμούς του. Καθώς το κτίριο είχε ήδη ξηλωθεί εσωτερικά, ο στόχος ήταν να διατηρηθεί ό, τι παρέμεινε, ώστε να προβληθούν ως πολύτιμα και ζωτικά στοιχεία ιστορικής αξίας. Επιπλέον, τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως κατευθυντήριες γραμμές για αποφάσεις σχεδιασμού που έγιναν αλλού, όπως για παράδειγμα ο κύριος διάδρομος σε κάθε όροφο, που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει την καμπύλη της πρόσοψης του κτιρίου. Η εμπνευσμένη από την Αθήνα φιλοσοφία της μελέτης, ήταν να δημιουργηθεί μία ευρύτερη κύρια «λεωφόρος», από την οποία θα προκύπτουν μικρότερα πλαϊνά «σοκάκια», που το καθένα θα οδηγεί σε 2 ή 3 δωμάτια, δημιουργώντας ιδιωτικότητα και ηχομόνωση για τους επισκέπτες. Η δημιουργική ερμηνεία του παραδοσιακού διαδρόμου του ξενοδοχείου, που μιμείται την αστική διάταξη της κεντρικής Αθήνας, οδηγεί φυσικά στη δημιουργία «πλατειών γειτονιάς». Αυτοί οι κοινόχρηστοι χώροι εξυπηρετούν ειδικούς σκοπούς σε κάθε όροφο, από την τραπεζαρία και το σαλόνι έως το κέντρο ευεξίας και τον χώρο όπου μπορεί κανείς να εργαστεί.

Οι περιορισμοί του ακανόνιστου δομικού δικτύου σημαίνουν επίσης, ότι κάθε δωμάτιο έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα. Οι λοξά κεκλιμένοι τοίχοι, οι γωνίες που έχουν απομείνει, τα κενά του χώρου και τα διάφορα ύψη οροφής έχουν αντιμετωπιστεί δημιουργικά, για να απομακρύνουν κάθε αίσθηση αμηχανίας ή στενότητας. Αντ’ αυτού, τα δωμάτια είναι ανοιχτά και ευάερα, με χαριτωμένα σκαλισμένα ντους, και εγκαταστάσεις αποθήκευσης που βρίσκονται μέσα στον χώρο χωρίς να αποτελούν εμπόδια. Ο εσωτερικός σχεδιασμός εμπνέεται άμεσα από τον εκσυγχρονισμένο νεωτερισμό της αρχιτεκτονικής, με τις καμπύλες και τα επαναλαμβανόμενα σχέδια της πρόσοψης και των μπαλκονιών. Η παραδοσιακά διαμορφωμένη πρόσοψη εισήχθη μέσα στα δωμάτια, καλύπτοντας τους εξωτερικούς τοίχους και προσφέροντας έναν υπαινιγμό της εξωτερικής ταυτότητας του κτιρίου στο εσωτερικό του. Το χαρακτηριστικό γκρι χρώμα αυτής της βαμμένης επίστρωσης, αποτέλεσε το σημείο εκκίνησης για τη σύνθεση της παλέτας χρωμάτων και υλικών στα δωμάτια. Το μωσαϊκό στο πάτωμα προσφέρει μία ευχάριστη απαλή απόχρωση στον χώρο. Η κλασικά βαρύτερη αμερικανική καρυδιά προσθέτει ζεστασιά και βάθος, και η ροδοκόκκινη-ροζ βελούδινη ταπετσαρία προσφέρει την αίσθηση αίγλης που αρμόζει στο ύφος του κτιρίου. Η παλέτα διευρύνεται και συμπληρώνεται από μια επιλογή από έντονα, τολμηρά έπιπλα και ειδικά σχεδιασμένα ορειχάλκινα στοιχεία.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την εξατομικευμένη εμπειρία διαμονής σε ένα κτίριο με ιστορία και χαρακτήρα που έχει διατηρηθεί με σεβασμό, μέσα από τη σαφήνεια και την προφανή απλότητα της νέας διάταξης και της χωροταξικής κατανομής του και με τη βελτίωση μέσω της εξισορρόπησης της αυστηρότητας του παλιού με την κομψότητα του νέου.

100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Prize Sponsor
Digital Signage Partner
Sponsors
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media