{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Crete
Seasonal
Edition
Athens
Main
Event
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Canaves Oia Epitome

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Joanna Burtenshaw

Εταιρεία: K-studio

Φωτογράφος: Ståle Eriksen / Χρήστος Δράζος

Ιστοσελίδα: https://www.k-studio.gr

Email: press@k-studio.gr

Τηλέφωνο: 6970701226

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η αλυσίδα Canaves resort είναι πολύ καλά εδραιωμένη και εξαιρετικά επιτυχής στο νησί της Σαντορίνης. Όταν ξεκίνησε η μελέτη για τον σχεδιασμό ενός νέου ξενοδοχείου, ήταν εμφανής η μοναδική ευκαιρία που παρείχε η περιοχή, με την εκπληκτική θέα στο περίφημο ηλιοβασίλεμα, χωρίς τους περιορισμούς χώρου που συχνά έχουν οι περιοχές που βρίσκονται στην Καλντέρα. Το Canaves Oia Epitome είναι το πρώτο ξενοδοχείο σε αυτό το μέρος του νησιού, που παρέχει ανοιχτό και φωτεινό χώρο με απεριόριστη θέα. Ο πρώτος στόχος ήταν να βρεθεί ένας τρόπος να αξιοποιηθεί η επιβλητική κατασκευή από σκυρόδεμα και τούβλα που υπήρχε ήδη στην περιοχή, χωρίς να επηρεάζεται το σύνολο της χτισμένης περιοχής. Το ξενοδοχείο που προγραμματιζόταν να οικοδομηθεί ήταν σχετικά μεγάλο για το νησί, με 24 δωμάτια, εστιατόριο και ρεσεψιόν, σε 3 γραμμικά τετράγωνα, τα οποία σχημάτιζαν μαζί ένα σχέδιο σε μορφή U. Ο όγκος ήταν μεγάλος και προσέδιδε μία αίσθηση αμηχανίας, ενώ φαινόταν και ασύνδετος με το περιβάλλον. Έτσι, χωρίστηκε αρχικά σε περισσότερα μικρότερα τμήματα, και στη συνέχεια τα τμήματα αυτά ανακατανεμήθηκαν στην περιοχή έχοντας ελεύθερο χώρο γύρω τους, ώστε να «αναπνέουν» μέσα στο περιβάλλον τους.

Αυτή η προσέγγιση επαναπροσδιορίζει πλήρως τον σχεδιασμό των δωματίων και τη διάταξη του προγράμματος σε όλη την περιοχή. Μετακινήθηκε η είσοδος από το κάτω μέρος της περιοχής στο πάνω, αλλάζοντας θέση με την τραπεζαρία. Έτσι, δημιουργήθηκε ένας πιο ευρύχωρος χώρος υποδοχής, και προσδόθηκε στην τραπεζαρία και στο μπαρ μια πιο κοινωνική πνοή, καθώς τοποθετήθηκαν δίπλα στην πισίνα. Προστέθηκε ένα δεύτερο εστιατόριο, προσβάσιμο στους μη πελάτες του ξενοδοχείου μέσω ξεχωριστής εισόδου, κάτω από μια πέργκολα με θέα στη βεράντα της πισίνας και με εκπληκτική θέα στο ηλιοβασίλεμα.

Κατά τον σχεδιασμό των δωματίων, ο στόχος ήταν να αυξηθεί η αντίληψη του χώρου χωρίς να γίνουν μεγαλύτερα στην πραγματικότητα. Με τον διαχωρισμό των κτιρίων, δημιουργήθηκε η ευκαιρία για μια χαρακτηριστική κυκλαδίτικη χορογραφία κλειστού και ημι-κλειστού χώρου, ώστε να προσφέρεται ένας άνετος και δροσερός τρόπος ζωής, προσαρμοσμένος στη ζέστη του ελληνικού καλοκαιριού. Δημιουργήθηκε μια σειρά από τοπικές πέτρινες προσθήκες σε κάθε δωμάτιο, για να επεκταθεί η αίσθηση του χώρου και να “σβήσουν” τα όρια μεταξύ εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Κάθε δωμάτιο έχει δική του αυλή εισόδου, με υπαίθριο ντους και περιοχή αμμοσυλλογής, ενώ στην άλλη άκρη του δωματίου, υπάρχει ένα πέτρινο κτίσμα που προσφέρει σκιά σε μια εξωτερική τραπεζαρία και πλαισιώνει τη θέα στην ιδιωτική πισίνα με μεγάλα τοξωτά ανοίγματα. Πέτρινοι τοίχοι περιβάλλουν τις βεράντες για να δώσουν απόλυτη ησυχία, σκιά, καταφύγιο από τον άνεμο και μοναδική θέα στην απέραντη θάλασσα. Αυτές οι προσθήκες, μαζί με τη διάταξη πολλαπλών επιπέδων των 4 υπνοδωματίων, δημιουργούν ένα δωμάτιο που είναι κάτι περισσότερο από μια βίλα, και το οποίο είναι απόλυτα κατάλληλο για οικογενειακές διακοπές.

Στην παλέτα των υλικών κυριαρχεί η βαριά, μαύρη, τοπική πέτρα Σαντορίνης. Οι πέτρινες κατασκευές αναμειγνύονται με τον βράχο του γύρω τοπίου, τοποθετώντας άψογα το ξενοδοχείο στο περιβάλλον. Αυτή η αίσθηση συνοχής ενισχύεται με την προσθήκη παλαιών ελαιόδεντρων και μεγάλων, στρατηγικά τοποθετημένων πετρωμάτων σε όλο το ξενοδοχείο, σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού, σχεδιασμένη να ελαχιστοποιεί το ορατό αποτύπωμα των αρχικών κατασκευών σκυροδέματος.

Το ξενοδοχείο αποτελεί ένα διακριτικό μείγμα τοπικών υφών και παραδόσεων, ευρύχωρο, με άνεση και αίσθηση ιδιωτικού, προσωπικού χώρου, σπάνιου και πολύτιμου, και σε πολύ ιδιαίτερη θέση.

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media