{{user.name}}
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΛΑΒΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΑ WORKSHOPS

Serenity Suites

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ασπασία Τάκα

Εταιρεία: ASPASIA TAKA architects

Φωτογράφος: Nίκος Βαβδινούδης – Χρήστος Δημητρίου / studiovd.gr

Ιστοσελίδα: http://www.aspasiataka.com

Email: info@aspasiataka.com

Τηλέφωνο: 2310/422140

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Το κτιριακό συγκρότημα “Serenity Suites” αποτελείται από 3 κτιριακές ενότητες και διαθέτει 20 αυτοτελείς μονάδες επιφάνειας περίπου 640 τ.μ., περιμετρικά μιας κοινόχρηστης κολυμβητικής δεξαμενής περίπου 115 τ.μ.

Η κεντρική ιδέα βασίζεται στη διερεύνηση του δίπολου της προσωρινής διαμονής σε περίοδο θερινών διακοπών και της κοινωνικοποίησης, παράλληλα με την ένταξη ιδιωτικών χωρικών και χρονικών «στιγμών». Τα κτιριακά κελύφη χωροθετούνται περιμετρικά ενός χώρου συνάθροισης υδάτινου στοιχείου, το οποίο αποτελεί το συνεκτικό στοιχείο ανάμεσα στη διαμονή και στο δημόσιο τμήμα του συγκροτήματος. Οι κτιριακοί όγκοι αναπτύσσουν ένα ενδιαφέρον ανάγλυφο χωρικού ορίζοντα και οργανώνονται έτσι, ώστε να εξασφαλίζονται βέλτιστες οπτικές φυγές προς το παραλιακό μέτωπο και την κολυμβητική δεξαμενή. Το ισόγειο φιλοξενεί 10 ανεξάρτητα δωμάτια, ενώ τον όροφο καταλαμβάνουν δωμάτια ενός ή δύο επιπέδων, με σοφίτα ή εσωτερικό εξώστη.

Ο προσανατολισμός και το μέγεθος των κτιρίων αποτέλεσαν τμήμα της στρατηγικής βιοκλιματικού σχεδιασμού. Τα εξωτερικά σκίαστρα αποτελούν το διακριτικό χώρισμα ανάμεσα στους εξώστες και προσφέρουν σκίαση, με ένα παράλληλο παιχνίδισμα στις όψεις και στις σκιάσεις που δημιουργούνται. Η επιλογή συστημάτων σκίασης και ενεργειακών υαλοπινάκων συμβάλλει στον έλεγχο της ηλιακής ακτινοβολίας. Το υγρό στοιχείο των κολυμβητικών δεξαμενών προσφέρει φυσικό δροσισμό κατά τις βραδινές ώρες, αυξάνοντας το ποσοστό των υδρατμών του αέρα. Ο συνδυασμός του υγρού στοιχείου και της φύτευσης στο οικόπεδο συμβάλλει στη δημιουργία μικροκλίματος. Οι όψεις επενδύονται με θερμοπρόσοψη και οργανώνονται χρωματικά και ανά επίπεδο. Η εξωτερική διαμόρφωση προσφέρει απρόσκοπτη κυκλοφορία, και οι εσοχές της πισίνας μετατρέπουν ορισμένα τμήματα σε ιδιωτικά.  Ο σχεδιασμός των εσωτερικών χώρων επιλύει το ζήτημα της ένταξης πολλαπλών χρήσεων σε περιορισμένα τετραγωνικά. Βασικός σχεδιαστικός στόχος υπήρξε η δημιουργία ενιαίας ταυτότητας φιλοξενίας, με γνώμονα τη λειτουργικότητα και την υψηλή αισθητική. Τα μεγάλα ανοίγματα των δωματίων συγκροτούν εσωτερικούς φωτεινούς χώρους, οι οποίοι περιλαμβάνουν, εκτός από την επίπλωση ύπνου, καθιστικούς χώρους και κουζίνα. Η κάθε μονάδα εξοπλίζεται με ψυγείο, τηλεόραση επίπεδης οθόνης, στεγνωτήρα μαλλιών, φρυγανιέρα, βραστήρα και καφετιέρα. Τα δάπεδα επενδύθηκαν με πορσελανάτα πλακάκια υψηλής αντοχής. Τα έπιπλα κατασκευάστηκαν από mdf με επένδυση καπλαμά δρυός και λάκας. Σε όλα τα μπάνια τοποθετήθηκαν πορσελανάτα πλακάκια, πορσελάνινα είδη υγιεινής και επιτοίχια ανοξείδωτη κρουνοποίια. Η υπόλευκη απόχρωση των οροφών ενισχύει την απλότητα του χώρου, και η επιλογή επιτοίχιων φωτιστικών, φωτιστικών οροφής, κρυφού φωτισμού και απλικών, εξυπηρετεί εναλλακτικά σενάρια φωτισμού. Οι γήινες χρωματικές παλέτες, σε συνδυασμό με τα ξύλινα στοιχεία, τα διαφανή στοιχεία και την ποικιλία των υφασμάτων, ενδυναμώνουν την εμπειρία των χρηστών στον χώρο.

100% HOTEL DESIGN AWARDS SPONSORS
Platinum Sponsor
Prize Sponsor
Digital Signage Partner
Sponsors
Special Partners
ΕΠΟΜΕΝΟ 100% HOTEL SHOW
{{exhibition.humandate}}
MEC Παιανία
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ 100% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση 100% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του 100% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media