{{user.name}}
IOO%
HOTEL
SHOW
TO LUXURY
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ EVENT
ΓΙΑ ΠΟΛΥΤΕΛΗ
ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ &
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
18>20
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
2023
MEC
ΠΑΙΑΝΙΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΕΚΘΕΤΗΣ ΕΓΓΡΑΨΟΥ
ΣΑΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ
ΕΓΓΡΑΨΟΥ ΣΤΑ
IOO% HOTEL WORKSHOPS
EN
GR

Parīlio, a Member of Design Hotels

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Στάμος Χονδροδήμος

Εταιρεία: Interior Design Laboratorium

Φωτογράφος: Γιώργος Σφακιανάκης

Ιστοσελίδα: https://www.idlaboratorium.gr

Email: info@idlaboratorium.gr

Τηλέφωνο: 2109249415

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

To Interior Design Laboratorium ανακαλύπτει την Πάρο και παρουσιάζει έναν ολιστικό σχεδιασμό για το Parilio, a Member of Design Hotels, ένα έργο εμπνευσμένο από το απογυμνωμένο μεγαλείο της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, την αγνή γη της Πάρου και το μοναδικό φως του ήλιου. 

“Helios, my Sun, let me shine in the echo of your gold light”

Τοποθετημένο ανάμεσα σε πράσινα λιβάδια και καλαμιές, δίπλα στη διάσημη παραλία Κολυμπήθρες, το Parilio, ή αλλιώς το “φωτοστέφανο του ήλιου”, παίρνει το όνομά του από το φυσικό ατμοσφαιρικό φαινόμενο, κατά το οποίο λαμπερά σημεία φωτός εμφανίζονται δίπλα στον ήλιο και δημιουργούν μια φωτεινή οπτική ψευδαίσθηση, σαν ένα λαμπερό δαχτυλίδι γύρω του. Η μοναδική αίσθηση που προκαλούν οι ακτίνες του ήλιου πάνω στους κυκλαδίτικους αρχιτεκτονικούς όγκους, εμπνέει το Interior Design Laboratorium, το οποίο σχεδιάζει αυτή τη φορά μία εμπειρία διαμονής που μοιάζει να επιβραδύνει τον χρόνο. Η πρώτη επαφή του Interior Design Laboratorium με το υφιστάμενο κτίριο έγινε τον Δεκέμβριο του 2018. Η αρχική κτιριολογική μορφή αποτελούνταν από πενήντα πέντε δωμάτια, που ήταν χωρισμένα σε έξι κτίρια τυπικής νησιωτικής αρχιτεκτονικής, και κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ’80 σε μία έκταση 7 στρεμμάτων. Η νέα χρήση των κτιρίων απαιτούσε καθολική αλλαγή εσωτερικών και εξωτερικών διαμορφώσεων, τον σχεδιασμό τριάντα τριών σουιτών, χώρου υποδοχής και εστιατορίου, νέας πισίνας, περιβάλλοντος χώρου και σπα. Η κατασκευή ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2019 και ολοκληρώθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Η αρχιτεκτονική του Parilio στοχεύει σε μία θεμελιώδη σχεδιαστική πραγματικότητα και τονίζει την ανάγκη -πια- της επιστροφής στις παραδοσιακές αρχές της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής, με απόλυτο πρωταγωνιστή τη μελετημένη απλότητα. Η αρχιτεκτονική επηρεάζεται από τα παραδοσιακά λαϊκά σπίτια της Πάρου και εμπνέεται από τα οχυρωματικά μοναστήρια που υπάρχουν διάσπαρτα στο νησί. Ο χώρος υποδοχής, η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης, σαν ένα μοναστηριακό σύγχρονο ιερό με τα στενά παράθυρα και τη μεγάλη είσοδο, γεμάτος από εντυπωσιακές διαδοχικές καμάρες, χαρίζει μία αίσθηση γαλήνης που καθηλώνει. Οι εικόνες αυτές ταξιδεύουν τον επισκέπτη σε περασμένες αγνές δεκαετίες, και θυμίζουν το πώς ήταν τότε η ζωή στα νησιά των Κυκλάδων. 

H αισθητική του Parilio έχει δημιουργηθεί μέσα από μία βαθιά και αυστηρή σχεδιαστική ανάλυση, η οποία πηγάζει από τη μίξη παλαιών και νέων στοιχείων, σύγχρονων ή παλαιωμένων υλικών και επίπλων, που έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν νέες εικόνες αναφοράς. Τα μάτια του επισκέπτη, όταν βρίσκεται στο ξενοδοχείο, αντικρίζουν μία σύγχρονη αρχιτεκτονική προσέγγιση, που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζεται και συνδυάζεται από παραδοσιακές εικόνες των Κυκλάδων. Μέσα σε αυτό το αισθητικό αποτέλεσμα, παρατηρεί κανείς πολύ έντονα παραδοσιακές τεχνικές, όπως η πλέξη και η κεραμική. Κεραμίστες από το Μαρόκο, την Κρήτη και την Κοπεγχάγη δημιούργησαν κεραμικά αγγεία, πιθάρια και χρηστικά αντικείμενα, ως φόρο τιμής στην κυρίαρχη θέα του ξενοδοχείου, τον γειτονικό λόφο των Κουκουναριών.

Εκεί, στην κορυφή αυτού του λόφου, βρίσκεται μια από τις αρχαιότερες ακροπόλεις στο Αιγαίο, ένας προϊστορικός οικισμός που ανακαλύφθηκε και χάρισε σημαντικά ευρήματα. Αυτό το ατόφιο κομμάτι γης της Πάρου αποτέλεσε και το εφαλτήριο για την παλέτα χρωμάτων που διάλεξε το Interior Design Laboratorium για το ξενοδοχείο. 

Το εκτυφλωτικό λευκό που έχουν όλα τα σπίτια στο νησί, συνδυάζεται με τα χρώματα που πρωταγωνιστούν στον λόφο -όλες οι αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, και τα ξεθωριασμένα κίτρινα που παρατηρεί κανείς ανάμεσα στους βράχους. Όλα τα χρώματα του λόφου έχουν χρησιμοποιηθεί στους εσωτερικούς χώρους των δωματίων, δημιουργώντας ένα άρτιο αποτέλεσμα, απόλυτα συνυφασμένο με τη φύση που περιβάλλει το ξενοδοχείο. Οι σουίτες, σε άμεση επαφή με το τοπίο, δημιουργούν μια αίσθηση οικειότητας και χαλάρωσης. Τα περισσότερα έπιπλα είναι σχεδιασμένα από την ομάδα του Interior Design Laboratorium, αποκλειστικά για το συγκεκριμένο έργο, συνδυασμένα με κυκλαδίτικα μάρμαρα και υφάσματα. Σαν κυρίαρχο κομμάτι λαϊκής τέχνης, τα κιλίμια που κοσμούν τα κεφαλάρια σε όλες τις σουίτες σχεδιάστηκαν ειδικά για το Parilio από τη LRNCE, τη διεθνούς φήμης σχεδιάστρια που έχει σαν βάση της το Μαρόκο.

Στους εξωτερικούς χώρους των δωματίων, απόλυτος πρωταγωνιστής είναι οι κίτρινες τέντες, αποτελώντας χαρακτηριστικό στοιχείο του Parilio. Οι καρέκλες και τα τραπέζια είναι σχεδιασμένα από τον Vincent Van Duysen, ενώ το βλέμμα δεν μπορεί να μη σταματήσει πάνω στην πισίνα του ξενοδοχείου, με τους φυσικούς βράχους που ξεπροβάλλουν μέσα από τα νερά. Σχεδιασμένη σε σχήμα σταυρού και στραμμένη προς την κεντρική είσοδο, η οποία “καδράρει” αυστηρά τον απέναντι λόφο της Αρχαίας Ακρόπολης. Μια δυνατή εικόνα που φανερώνει το στίγμα του τοπίου, της κυκλαδίτικης γης, και την αρμονική ένωση που μπορεί να έχει το τοπίο αυτό με την αρχιτεκτονική.

“Open your soul and stare at the bright Sun”

PHOTO GALLERY

CLOSE
ΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ
Thank you for your message. The Exhibitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Εκθέτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
Thank you for your message. The Visitor will be informed and reply to you the soonest possible.
Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Ο Επισκέπτης θα ενημερωθεί και θα σας απαντήσει το συντομότερο.
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ HOTELIER WORKSHOP
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Είστε σίγουροι ότι θέλετε να παρακολουθήσετε το πιο κάτω Workshop;

Παρακαλώ επιβεβαιώστε τη συμετοχή σας.

{{workshop.name_gr}}

{{workshop.day}}

{{workshop.start_hour}}:{{workshop.start_minutes}} - {{workshop.end_hour}}:{{workshop.end_minutes}}
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ WORKSHOP
Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας σε αυτό το Workshop! Μπορείτε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας πατώντας εδώ.

Ευχαριστούμε για την εγγραφή σας!

Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΣΤΟ IOO% HOTEL SHOW

Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας για την έκθεση IOO% Hotel Show! Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής σας στο σύστημα, θα πρέπει να ανοίξετε το σύνδεσμο επιβεβαίωσης που έχει αποσταλεί στο email σας. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να κατεβάσετε το εισιτήριό σας για να επισκεφθείτε την έκθεση, να κλείσετε ραντεβού με τους εκθέτες, αλλά και να κάνετε εγγραφή στα Workshops.


Μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα νέα του IOO% Hotel Show ακολουθώντας μας στα Social Media